maritbet girişmaritbet
"Türkiye'de klima lüks ihtiyaç sınıfından çıktı"

"Türkiye'de klima lüks ihtiyaç sınıfından çıktı"

Panasonic Türkiye Klima Satış ve Pazarlama Müdürü Melis Bozoğlu, "Türkiye 'de önceki yıllarda lüks kabul edilen klima, artık en önemli ihtiyaçlar arasında sayılıyor" dedi

Artan konfor talebinin yanında inşaat sektöründeki hareketliliğin de klima satışlarını olumlu yönde etkilediğini belirten Bozoğlu, şunları söyledi: " Enerji verimliliği artan, bulunulan ortamdaki havayı temizleyen yani akıllı klimalar da sektördeki satış alanlarının çeşitlenmesini sağlıyor, önceleri pazar eğilimi her eve bir klima şeklindeyken, şimdi her odaya bir klima alınmaya başlandı.
Çünkü insanlar sunduğu avantajları ve rahatlığı gördükçe klimaları yaşamlarının her alanına sokmaya başladılar. Bu etkenlerle birlikte klima satışları da yıl geneline yayılmaya başladı. Yine de ısınan havalar klima satışlarını büyük ölçüde etkiliyor. Yaz dönemiyle birlikte özellikle Mayıs-Ağustos aylarında klima satışları da tavan yapıyor.
Türkiye klima satışlarında İtalya ve İspanya'dan sonra Avrupa'da 3'üncü sırada yer alıyor. Yaşanan küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin yanı sıra artan alım gücü ve bilinçlenme de Türkiye'de klima kullanımının artmasını sağlıyor. Şu an Türkiye'de her 10 evden en az birinde klima var denebilir. 2009 yılında 600 bin adet klimanın satıldığı Türkiye'de geçtiğimiz yıl toplam 722 bin split klima satıldı ve pazarın büyüklüğü 1,5 milyar doları buldu. Pazardaki satışların yüzde 85'ini mono ve split klimalar oluştururken, split klimaları yüzde 8 oranıyla değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRF) izliyor. 2010'da satılan VRF sayısı ise 12 bin civarında."

  • Etiketler:

Yorum Yaz