maritbet girişmaritbet
12 yeni iç hat havayolu seferi başlıyor

12 yeni iç hat havayolu seferi başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Önümüzdeki kış döneminde ekim sonu itibarıyla SunExpress Havayolları tarafından 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY), AJet, Pegasus ve SunExpress Havayollarının üst düzey yöneticileriyle Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Uraloğlu, iç hatlarda sefer icra eden taşıyıcılar olan söz konusu hava yollarının üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirterek, toplantıda Türk sivil havacılığının iç ve dış hatlardaki genel durumunu ve gelecek öngörülerini ele aldıklarını kaydetti.

Özellikle iç hat seferleri konusuna eğilerek ülkede hangi noktalarda sefer eksikliği olduğu ve bu eksiklikleri nasıl giderebilecekleri konularını tek tek masaya yatırdıklarını aktaran Uraloğlu, "Bildiğiniz üzere, hava yolu işletmeleri serbest piyasa şartlarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. Bu nedenle, normal şartlarda bir hatta uçuş başlatmak, sefer sayılarını artırmak, bilet indirimleri ya da kampanyaları yapma konuları işletmecilerin kendi inisiyatiflerindedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Bakanlık olarak bugün yaptıkları gibi hava yolu işletmeleriyle düzenli istişareler gerçekleştirerek yurt içinde talebin yoğun olduğu bölgelere yönelik değerlendirmeleri ilettiklerini ve gerekli planlamaların yapılmasını beraberce sağladıklarını söyledi.

Özellikle yaz dönemlerinde sefer sayıları ve yoğunluk nedeniyle vatandaşlardan gelen uçuş sayılarının artırılmasına yönelik taleplerle sık sık karşılaştıklarını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Ben de bizzat sahada yaptığım ziyaretlerde vatandaşlarımızın taleplerini ilk ağızdan dinliyor ve bu talepleri olabilecek en makul ölçüde karşılamaya da gayret ediyorum. Çünkü, Türkiye'nin her noktasına uçuş sayılarının dengeli, etkin ve verimli bir şekilde yapılması için özel bir hassasiyet de gösteriyoruz. Bugün de somut veriler ışığında hava yolu işletmecilerimizin hangi hatlarda sefer artışı yapmaları ve uçuş saatlerini düzenlemeleri gerektiğini inceledik, değerlendirdik. Vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından ve iş dünyamızdan gelen talepleri değerlendirdik."

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de ruhsatlandırılmış 14 hava yolu işletmesinin faaliyet gösterdiğini ve bunlardan 4'ünün de iç hat yolcu seferleri gerçekleştirdiğini belirterek, "Ülkemizdeki hava yolu işletmelerinin filolarında 670 yolcu uçağıyla 139 bin 103 yolcu kapasitesi bulunuyor. Bugün uçak başına ortalama 200 yolcu taşıyoruz. Elbette bugünlere kolay gelmedik." diye konuştu.

Halihazırda iç hatlarda taşıyıcılar tarafından haftalık ortalama karşılıklı olarak 7 bin sefer, dış hatlarda ise ortalama 20 bin sefer gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, iç hatlarda kara yolu veya trenle en az 5 saat ve üstü seyahat süresi olan şehirler arasındaki sabah-akşam her gün en az bir uçuşun olması ve bir önceki sezonda ortalama doluluğu yüzde 95'in üzerindeki hatlarda yeni bir planlamanın da konuşulduğunu belirtti.

2025 yaz sezonu için öncelikli ihtiyaç bulunan hatlarda işletmelerin en kısa sürede fizibilite çalışmalarına başlayacağını ve sefer sayılarını da artırmış olacaklarını söyleyen Uraloğlu, Bakanlık olarak hava yolu işletmelerinin yaptığı planlama doğrultusunda sefer sayılarını artırıp artırmadıklarının takipçisi olacaklarını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Toplantımızda yaptığımız değerlendirme sonucunda daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki kış döneminde ekim sonu itibarıyla SunExpress Havayolları tarafından 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyoruz. Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep edilen İzmir ve Antalya'yı, Anadolu'da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını inşallah artırmış olacağız."

Bundan sonraki süreçte de iç hatlarda buna benzer seferlerin hızla artacağına inandıklarını belirten Uraloğlu, "Hava yolu firmalarımız en kısa sürede fizibilite çalışmalarını tamamlayarak iç hat seferlerini hangi noktalarda ve kaç sefer artıracaklarını Bakanlığımıza bildirecekler. Bu çalışmanın ardından gerekirse bir kez daha işletmelerle bir araya gelerek yol haritamızı daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Böylece vatandaşlarımıza daha erişilebilir ve ulaşılabilir bir hava taşımacılığı sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

12 yeni iç hat havayolu seferi başlıyor
  • 04.10.2024 14:50

12 yeni iç hat havayolu seferi başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Önümüzdeki kış döneminde ekim ...

Halkalı-Havalimanı metrosu, Türkiye'nin en uzun hattı
  • 30.09.2024 10:29

Halkalı-Havalimanı metrosu, Türkiye'nin en uzun hattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Met ...

Bakan Uraloğlu İstanbul-Ankara arasında karayolu ve demiryolu ulaşımının geleceğini anlatıyor!
  • 20.09.2024 15:32

Bakan Uraloğlu İstanbul-Ankara arasında karayolu ve demiryolu ulaşımının geleceğini anlatıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Ankara ile İstanbul arasında ön ...

Güney Kore'den Süper Hızlı Tren Projesi'ne büyük ilgi
  • 12.09.2024 11:49

Güney Kore'den Süper Hızlı Tren Projesi'ne büyük ilgi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında saatte ...

İstanbul'da 8 ayda 81 milyon yolcu havalimanlarını kullandı
  • 10.09.2024 10:15

İstanbul'da 8 ayda 81 milyon yolcu havalimanlarını kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen ve İstanbul haval ...

Milli Hızlı Tren'in ilk testi 2025'te yapılacak
  • 06.09.2024 17:06

Milli Hızlı Tren'in ilk testi 2025'te yapılacak

Milli Hızlı Tren Projesi'nde fabrika statik testlerinin tamamlanmasının ardından ...