16 adımda kombinizi kışa hazırlayın!
Baymak, kombi bakımını yaptırarak kışa sorunsuz girmek isteyenler için “16 adımda kombi bakım kılavuzu” yayınladı.
Türkiye iklimlendirme pazarının lider markalarından Baymak, bakım zamanı gelen kombiler konusunda kullanıcıları uyarıyor. Kombilerin her sezon çalıştırılmadan önce mutlaka konusunda uzman yetkili servisler tarafından bakımının yapılmasını söyleyen Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Betül Başkır şunları kaydetti: “Her yıl yaptırılacak düzenli kombi bakımı tüketicilerin önemli düzeyde yakıt tasarrufu sağlamalarına yardımcı olurken kombinin kullanım ömrünü de uzatıyor. Bakımı yapılmayan kombiler sadece yüksek doğalgaz faturalarına değil, can ve mal tehdidine de yol açabilir. Bu nedenle mutlaka kışa girmeden kombi bakımını yaptırmak gerekiyor. Bakım için yapılacak servis tercihi de büyük öneme sahip. Güvenilir yetkili servislerle çalışmak kombinizi ve ödeyeceğiniz faturaların miktarını güvenceye almak için şart. Baymak olarak Türkiye'nin her bölgesine en iyi hizmeti sunmak için yılda 2 bin saate ulaşan eğitimlerle donatılmış geniş servis ağımızla kullanıcılarımıza hizmet veriyoruz.”
Kombi kullanırken kombiyi kapatarak enerji tasarrufu sağlanabileceği düşüncesinin bu konudaki en yaygın yanlışlardan biri olduğunu vurgulayan Başkır, “Bilinenin aksine doğru olan kombiyi kapatıp açmak yerine ısıyı sabitleyerek sürekli açık tutmaktır. Evde olmadığınız zamanlarda kombi ısısını 15-16 dereceye getirerek, kombinin yeni çalıştırıldığı zaman harcadığı enerjiden daha az enerjiyle tasarruf sağlayabilirsiniz. ısı yalıtımı, cihaz seçimi ve kombi bakımıyla yüksek verim alırken, doğalgaz faturalarında da yüzde 30'a varan enerji tasarrufu elde edebilirsiniz.” diye ekledi.
Baymak Yetkili Servisleri COVID-19 önlemlerini aldı!
Baymak, yetkili servislerine verdiği kapsamlı eğitimlerini COVID-19 döneminde hijyen eğitimleri ile genişletti. Kişisel bakım, maske ve en az 1,5 metre sosyal mesafe kuralı ile çalışan Baymak teknisyenleri, korunaklı giysilerini giyerek her kullanım öncesi ve sonrasında dezenfekte edilen aletlerle kombi bakım işlemlerini gerçekleştiriyor.
16 adımda kombi bakımı
1- Gaz kaçak ve gaz basınç değeri kontrolleri
2- Modülasyon ve kapasite ayarlarının yapılması
3- Filtre, vana kontrol ve temizliği
4- Baca ve baca grubu bağlantılarının kontrol/ temizliği
5- Ortamın hacim ve havalandırma kontrolleri
6- Sızdırmazlık kontrolü ve hava alma
7- Cihazın içindeki genel parçaların dış temizlikleri
8- Sirkülasyon pompasının kontrol ve temizliği
9- Elektriksel kontroller ve oksidasyon temizlikleri
10- Genleşme tankı sağlamlığı ve hava basınç kontrolü
11- Yanma odası, brülör grubu ve ana eşanjör kontrol ve dış temizliği
12- Üç yollu vana kontrol ve temizliği
13- Hidrolik grup dış temizliği
14- Elektrik voltaj, su basınç ve gaz basınç değerlerinin ölçümü
15- Yoğuşma sifonu ve gideri bakım ve uygunluk kontrolleri
16- Baca gazı analiz cihazı ile yanma değerleri uygunluk kontrolleri
Yorum Yaz