maritbet girişmaritbet
'AFAD ile Arakan'a 25 bin prefabrik konut inşa edeceğiz'

'AFAD ile Arakan'a 25 bin prefabrik konut inşa edeceğiz'

Türk Kızılayı Genel Başkanı, Kızılay ve Kızılhaç Dernekler Federasyonu Avrupa Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın faaliyetlerini anlattı.

Kınık, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kulübü'nün Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu Oditoryumu'nda düzenlediği, ''Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Olarak: Küresel İyilik Hareketi'' başlıklı söyleşide öğrencilere, Kızılay'ın, kurulduğu günden bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. 

Hilal-i Ahmer'in Türk milletine ait bir kuruluş olduğunu, ikinci bir Kızılay'ın kurulamayacağını ve 2018'de Kızılay'ın kuruluşunun 150. yılını kutlayacaklarını ifade eden Kınık, ''(Kızılay'ın) Temel vazifesi de olağanüstü durumlarda, savaşlarda, beşeri veya doğa kaynaklı afetlerde toplumumuzun mukavemetini arttırmak, onu dirençli kılmak, değişen şartlara ve olumsuz durumlara karşı esnekliğini arttırmaktır. 15 Temmuz gibi yaşamış olduğumuz beşeri afetlerde daha organize bir şekilde direniş sergileyebileceğimiz, kolay yıkılmayacağımız bir toplum inşa etmek en temel vazifemizdir.'' diye konuştu.  

Türk Kızılayı'nın en önemli çalışmasının gençlerle ve toplumun her kademesindeki gönüllülerle buluşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Kınık, bu çerçevede öncelikli olarak 2 milyon Kızılay gönüllüsünü afet, ilk yardım, dayanışma gibi durumlara karşı eğitmeyi hedeflediklerini söyledi. 

''Toplumsal seferberlik yaratmayı amaçlıyoruz''

Eğitim alan gönüllüleri ayakta durabilecek ve düşeni kaldırabilecek yetkinliğe getirmeyi amaçladıklarını aktaran Kınık, şöyle konuştu:

''Bu çerçevede MEB ile yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Burada da aslında güvenli yaşam kültürü dediğimiz bir Kızılay serferberliği içerisindeyiz. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar 18 milyon yavrumuzun Kızılay gönüllülerine verdiğimiz eğitimleri farklı derslerin içerisinde alması, farkındalık, bilgi ve beceri kazandırma, davranış değişikliği oluşturma ve sonrasında toplumsal mukavemetin oluşturulması noktasında yaygın bir toplumsal seferberlik hali yaratmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı içerisinde 11 milyon insanı eğitmek.'' 

Kızılay'ın ''Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır'' sloganını hatırlatan Kınık, her yıl 3 milyon ünite kan topladıklarını ve bu kanı yaklaşık 7 milyon insana ulaştırmak için çalıştılarını aktardı. 

Ülke genelinde afet risklerinin azaltılması, afete müdahale ve afet sonrası iyileştirme hizmetleriyle alakalı afet müdahale bölgelerinde ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Kınık, ''Kışın dağda kalmış olan yolculardan, yangında evini yitirmiş olan köylülerimize, deprem ve sel felaketlerinden zarar görmüş insanlarımıza kadar herkese yardım faaliyetlerimiz sürüyor.'' ifadelerini kullandı. 

''AFAD ile birlikte Arakan'a 25 bin prefabrik konut yapacağız''

Sadece ülke sınırları içerisinde değil yurt dışında da çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyleyen Kınık, şunları kaydetti:

''Yakın zamanda Irak Halepçe'de ve İran'da olan depremlere müdahale ettik. 2 gün önce Arnavutluk'ta olan sele ekiplerimiz müdahale etti. Suriye'yle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle Suriye'nin kuzey bölgesine insani yardımlarımızı düzenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Şu ana kadar Suriye'ye gönderdiğimiz insani yardım miktarı 40 bin tıra ulaştı. 2 milyar dolarlık yardım buradan oraya gitti. Türkiye'de yaşayan 1 milyon 300 bin Suriyeli kardeşimize her ay düzenli yardım yapıyoruz. 250 bin Suriyeli çocuğun okula gitmesini teşvik etmek için burs veriyoruz. Yaklaşık 12 toplum merkezinde çok boyutlu sosyal içerme, meslek edindirme ve entegrasyonla ilgili eğitimler veriyoruz, psikososyal destek hizmetleri sağlıyoruz. Psikososyal destek birimlerimizde uygulamış olduğumuz terapi sayısı 2 buçuk milyon. Arakan'da ekiplerimiz her gün yaklaşık bin ailenin bir aylık beslenme, barınma, su gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. AFAD ile birlikte Arakan'a 25 bin prefabrik konut inşa edeceğiz.'' 

Dünyanın 150 ülkesinde yardım faaliyetlerini yürüttüklerini ve 30 ülkede de çalışmaya devam ettiklerini belirten Kınık, yardım faaliyetlerinin tamamını bağışlarla, geliştirdikleri kaynaklarla ve Kızılay maden suyundan elde ettikleri gelirle gerçekleştirdiklerini anlatarak, devletten herhangi bir katkı almadıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor
  • 31.10.2024 15:52

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Acil Durum ve Afet Müda ...

Kahramanmaraş'ta 531 köy evinin anahtarı teslim edildi
  • 22.10.2024 16:39

Kahramanmaraş'ta 531 köy evinin anahtarı teslim edildi

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 879 ...

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"
  • 18.10.2024 10:08

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya'daki depreme ilişkin, "Herhangi bir can kaybını ...

Antalya'da AFAD hizmet binasının temeli atıldı
  • 28.08.2024 16:45

Antalya'da AFAD hizmet binasının temeli atıldı

Antalya'da AFAD Başkanlığı ve Kuveyt Kızılayı işbirliği ile projelendirilen İl A ...

Afetlerde yüzde 100 yerli ekipman ve cihazların kullanılması hedefleniyor
  • 10.05.2024 14:19

Afetlerde yüzde 100 yerli ekipman ve cihazların kullanılması hedefleniyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) çalışmaları sonucu, arama ve ku ...

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...