'Ankara-Niğde Otoyolu 2019'un sonunda bitecek'
Başbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı ilçesindeki ERG İnşaat Oğulbey Yerleşkesi'nde düzenlenen Ankara-Niğde Otoyolu Temel Atma Töreni'ne katıldı.
Türkiye'ye, Ankara'ya yakışan bir proje, yatırım ve hizmet için vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Yıldırım, Ankara, Niğde ve arada bulunan Nevşehir, Aksaray, Kırşehir hatta Konya için tarihi bir gün olduğunu söyledi.
Edirne, Ankara, Niğde, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve güzergahta bulunan diğer iller için büyük bir hayali gerçeğe dönüştürme adına son bir hamle yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Edirne'den otoyola giren bir vatandaşımız, bu yol bittiğinde Şanlıurfa'ya kadar hiç araba sollamadan otoyolla gidecek. Rahat, konforlu bir seyahat edecek. Bu büyük eser hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
"Ankara-Niğde Otoyolu 2019'un sonunda bitecek"
Otoyolun yapımının 3 yıl süreceğini kaydeden Yıldırım, ERG İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vural Erbilgin'e seslenerek, "2020 çok geç Vural Bey, 2019 sonunda bitirecek miyiz?" diye sordu. Yıldırım, daha sonra "Sözü aldık, 2019'un sonunda Ankara-Niğde Otoyolu bitecek ve hizmete girecek. Hayırlı uğurlu olsun. Buradan aslında onun da karı var. 3 yılda bitirirse işletme süresi 9 yıla düşüyor. 2 yılda bitirirse 10 yıla çıkıyor. Dolayısıyla herkes kazanıyor. Müteahhit kazanıyor, Ankara kazanıyor, Nevşehir, Konya, Niğde, Aksaray, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Edirne'ye kadar seyahat eden herkes bu işten kazanıyor." dedi.
Otoyol tamamlandığında Ankara'dan Niğde'ye gidiş süresinin yarı yarıya azalacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Ne olacak? 4 saatten 2 saate düşecek. Ankara-Niğde ver elini 2 saatte oradasınız. Eğer Ankara'da oturuyorsanız, anneniz, babanız, aileniz Niğde'deyse sabah kahvaltıya bile gidebilirsiniz. İşte böyle, hizmette sınır yok. Başka ne faydası var bu yolun? 1 yılda zaman kazanmaktan, az yakıt yakmaktan da yaklaşık 200 milyon lira tasarruf var. Yollarda ömrünüz geçmeyecek, daha az mazot, benzin yakacağız, böylece yılda 200 milyon lira da cebimizde kalacak. Bu da işin artısı. Ayrıca bu yol sadece Ankara'ya, sadece Niğde'ye hizmet etmiyor. Bu yol, güzergah üzerinde bulunan Kulu'dan Konya'ya, daha sonra Aksaray'a, Kırşehir'e, Nevşehir'e de bağlantılarla birleştiriliyor. Dolayısıyla bu şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız da bu yoldan istifade ediyor. Yolun ana uzunluğu 277 kilometre. Tabii her şehirde çıkış var, bağlantı yolları var. 55 kilometre de bağlantıları tutuyor. Toplam 332 kilometre uzunluğa ulaşıyor. Yol üzerinde 5 viyadük var, köprü de diyebilirsiniz. 28 köprü, 114 alt geçit, 386 menfez, 5 dinlenme tesisi, 2 bakım ve onarım şantiyesi de yol üzerinde olacak."
"Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz"
Yıldırım, Gölbaşı'nda yaşayanlara, "Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz. Büyük bir proje. Hayırlı, uğurlu olsun. Böylece artık orada trafik kazaları falan inşallah olmayacak. Büyük bir proje, 200 trilyondan fazla, imzaladık kararını verdik. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
Projenin ülkeye ve millete hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Yıldırım, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Yorum Yaz