maritbet girişmaritbet
Artaş GSYF, ilk yatırımını Deprem Erken Uyarı Sistemi EDIS'e yaptı!

Artaş GSYF, ilk yatırımını Deprem Erken Uyarı Sistemi EDIS'e yaptı!

Artaş Venture Capital; Artaş Holding A.Ş. tarafından kurulan ve yönetilen Girişim Sermayesi Yatırım Fonları hakkında KOBİ’lere destek vermek amacıyla hayata geçirilmiş bir kuruluştur.

Büyüme ve katma değer üretme potansiyeli olan şirketlere yatırım yapma stratejisi ile kurulan Artaş Venture Capital, girişim ekosistemine katkı sağlamayı amaç edinirken; Türkiye’nin ekosistemine odaklanmayı amaçlamaktadır. Teknoloji ve inovasyon şirketlere odaklanacak olan fon, Artaş Holding’in sahip olduğu güç ve bilgi ile teknoloji şirketlerini desteklerken bir yandan da yatırım yaptığı girişimler eliyle KOBİ’lerin yeni çağa uyum sağlama yolunda destekçisi olacaktır. Artaş Venture Capital, yatırımcıları ile uzun soluklu ilişkiler kuran, tercihlerini anlarayak özelleştirilmiş ürünler sunan bir yatırım ortağı olarak hizmet verir.

Deprem Erken Uyarı Sistemi EDIS'e Yatırım Yaptı

EDIS Nedir?

Emergency Disaster Information System (EDIS) yüksek teknoloji ile depremi yerinde tespit eden, deprem öncesi bölgeye uyarı gönderen ve otonom tedbir almanızı sağlayan entegre bir sistemdir. Sentez, Hubbox ve Hedef Kitle gibi alanında uzman firmaların bilgi birikimlerini ve tecrübelerini birleştirerek oluşturduğu EDIS, yapay zekâ tabanlı eşsiz gelişmiş mimarisi sayesinde toplum bilincini arttırmak, insanların uğrayabileceği zararı en aza indirmek ve doğal afetlere karşı korunma önlemlerini almaya teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Projenin mimarlarından Ali Emre ERİŞEN, olası afet durumlarında tedbir alabilmenin mümkün olabilirliği fikri ile yola çıkmış, birçok üniversitenin deprem araştırma enstitüleri ve sismoloji bilim insanlarının desteklerini alarak, 2016 yılında ilk çalışmalarına başlamıştır.

Proje kapsamında Marmara Bölgesinde belirlenen alanlara EDIS Deprem Algılama İstasyon Sistemleri konumlandırılmış ve bunlardan alınan sinyal saliseler içerisin de tüm kullanıcılara aktarılacak şekilde dizayn edilmiştir. Yapılan testlerde elde edilen sonuçlara bakıldığında şu ana kadar dünya üzerinde geliştirilmiş en hızlı ve yüksek teknolojiye ulaşıldığı görülmüştür.

Sistem, hastanelerden gaz hizmetlerine, okullardan küçük işletmelere, demir yollarından iş merkezlerine kadar geniş bir hizmet yelpazesini kapsayacak şekilde planlanmıştır. Bu sayede, deprem ve doğal afetlere karşı hassas bölgelerde, hızlı ve etkili bir erken uyarı sistemine sahip olunarak can ve mal kayıpları en aza indirilmeye çalışılmaktadır.

EDIS, teknoloji ve iş birliği alanındaki lider konumunu sürdürmeyi amaçlayarak, afetlere karşı toplumsal direnci artırmak için sürekli olarak gelişen bir çözüm sunma vizyonunu sürdürmektedir. Sistemin önemli bir özelliği, mülkiyetinin EDIS'e ait olmasıdır, bu da sistem üzerinde tam kontrol ve güvenilirlik sağlamaktadır. Ayrıca, yüksek teknolojiye sahip deprem istasyonlarının stratejik konumlandırılması, depremin etkilerini en iyi şekilde izleyebilmek ve uyarıları en etkili şekilde iletebilmek adına optimize edilmiştir. ISO 9001, ISO 27001 gibi bir çok sertifikaya sahip olmak, EDIS'in teknoloji ve uzmanlık alanında ne kadar etkili olduğunu göstermektedir.

Güçlü teknoloji uzmanlığımız, başarılarımız, araştırma odaklı yaklaşımımız ve fikri mülkiyet haklarımız, sektördeki ilk ve tek olmamız müşterilerimize üstün çözümler sunmamıza olanak sağlamaktadır.

  • Etiketler:

Yorum Yaz