maritbet girişmaritbet
Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı başlıyor!

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı başlıyor!

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı ilk Kez Türkiye’de gerçekleşiyor

24-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği (European Association for Earthquake Engineering, EAEE) ve Avrupa Sismoloji Komisyonu (European Seismological Commission, ESC) tarafından, Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ev sahipliğinde 2. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı (2nd European Conference on Earthquake Engineering and Seismology) düzenlenecek.

İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek konferans, dünyanın deprem mühendisliği ve sismoloji konularındaki önde gelen uzmanlarının katıldığı, Avrupa'nın en büyük deprem mühendisliği ve sismoloji konulu etkinliği.

2004 yılında Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği (EAEE) ve Avrupa Sismoloji Komisyonu (ESC) Yönetim Kurulları yaptıkları ortak toplantıda dört yılda bir düzenlenen Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği Konferansı ve iki senede bir düzenlenen Avrupa Sismoloji Komisyonu Genel Kurulunun sekiz yılda bir ortak olarak düzenlenmesini kararlaştırmıştır. Ortak konferans ilk olarak 2006 yılında Cenevre, İsviçre'de Birinci Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı olarak gerçekleşmiştir. 2010 yılında Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın birlikte hazırladıkları teklif, hem Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği hem de Avrupa Sismoloji Komisyonu Genel Kurullarında oylanarak bu ortak konferansın ikincisinin Viyana'ya karşı İstanbul'da düzenlenmesine karar verilmiştir.

“Deprem mühendisliği ve sismoloji konularında ülkemizdeki gelişmeler, yapılan uygulama ve faaliyetler duyurulacak”

Konferansla, Avrupa ve Doğu Akdeniz ağırlıklı olmak üzere bütün dünyada deprem mühendisliği alanındaki son gelişmelerin tartışılması ve deprem hasarlarını en aza indirmek üzere yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amaçlanıyor. Ülkemiz coğrafyası gereği Avrupa genelinde deprem felaketinden en çok mağdur olan ülkelerin başında gelmektedir.  

Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Atilla Ansal, konferansın Türkiye'de düzenlenecek olması ile ilgili şunları söyledi: “Yaşanan depremlerde edinilen tecrübeler, deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yürütülmekte olan araştırma ve uygulama çalışmaları ülkemizi bilgi ve birikim açısından uluslararası arenada ön sıralara taşımıştır. Bu doğrultuda, konferansın Türkiye'de düzenlenmesinin deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yapılan uygulama ve faaliyetlerimizin, deprem zararlarını azaltıcı gelişme ve afet yönetimindeki ilerlememizin duyurulması, tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca konferans, ülkemiz araştırmacı ve uygulamacılarının deprem mühendisliği ve sismoloji konularındaki kazanımlarının artması açısından da değer sağlayacaktır. Böylelikle ülkemiz araştırmacıları ve mühendisleri, olası depremlerde hem maddi kayıpları hem de can kaybını en aza indirecek uygulamalarda günceli yakalama fırsatı bulacaktır.”

Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Murat Nurlu ise, ülkemizde sismoloji konusundaki araştırmaların yurtdışında yapılan çalışmalarla ve araştırıcılarla bir araya gelmesini sağlayacak olan bu önemli konferansın, inşaat mühendisliği ve müteahhitliği açısından özellikle yurt dışında çok aktif olan Türk Şirketlerinin arkasında Deprem Mühendisliği ve Sismoloji açısından güçlü bir akademik kadronun, araştırma ve geliştirme gücünün bulunduğunu da göstermek için bir imkan oluşturacağına dikkat çekti.

Konferansa 1500'ün üzerinde katılım bekleniyor

Konferansa ağırlıklı olarak Avrupa ve komşu ülkelerin yanı sıra dünyada deprem konusunun çok güncel olduğu Japonya, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinden uzmanlar ilgi gösteriyor. Bununla birlikte konferansa tüm dünyadan deprem mühendisleri, sismologlar, bu konularda proje yapan müşavirlik ve müteahhitlik firmaları, yüksek lisans ve doktora yapmakta olan genç araştırmacılardan oluşan 1500'ün üzerinde katılım bekleniyor. 

Destekçi ve sponsorlar da konferansa değer katıyor

Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ev sahipliği yaptığı konferans, Başbakanlık Tanıtma Fonu, İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi desteği ile gerçekleşiyor. Ayrıca deprem mühendisliği ve sismoloji alanında faaliyet gösteren önemli sektör oyuncularını da sponsor ya da stant katılımcısı olarak görmek mümkün olacak.

Konferansta ilk konuşma Prof. Nicholas Ambraseys Ödül konuşması olacak

Konferans süresince kendi konularında dünyaca tanınan uzman araştırmacılar tarafından 50 davetli konuşma ve yaklaşık 700 bildiri sözlü olarak sunulabilecek.  Toplamda 2000 adet özet ve bildiriden 1500 bildirinin poster olarak sunulması hedefleniyor.  Bu poster sunumları, sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplamda sekiz poster oturum şeklinde gerçekleşecek. Sözlü, poster ve davetli konuşmacı oturumlarına ek olarak; hem deprem mühendisliği hem de sismoloji bilimi açısından önemli ve güncel özel konuların, Avrupa'da ve dünyada yürütülmekte olan araştırma projelerinin sunulup tartışılabileceği Özel Oturumlar da programda yer alıyor.

25 Ağustos Pazartesi Açılış oturumları ile resmen başlayacak olan Konferansta, ilk teknik konuşma Prof. Nicholas Ambraseys Ödül Konuşması olacak. Bu ödül Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği tarafından her iki yılda bir verilen bu ödül, Avrupa'da deprem mühendisliği konusunda yapmış olduğu çalışmalar ile öne çıkan bilim insanlarına veriliyor.

Detaylı program, konuşmacılar ve konferansa dair tüm detaylar için www.2eceesistanbul.org adresini ziyaret etmek yeterli.

Konuşmacı listesi için tıklayın

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Besni'de kalıcı konutların yapımı sürüyor
  • 27.08.2024 14:35

Besni'de kalıcı konutların yapımı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Besn ...

Depremzede öğrenciler İstanbul'u keşfetti
  • 27.08.2024 11:03

Depremzede öğrenciler İstanbul'u keşfetti

Uluslararası Genç Derneği, "Fragman İstanbul Projesi" ile Kahramanmaraş merkezli ...

Adıyaman'da 27 bin 400 konut ve iş yeri bu yıl teslim edilecek
  • 23.08.2024 12:22

Adıyaman'da 27 bin 400 konut ve iş yeri bu yıl teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Atatürk Bulv ...

Kilisli depremzedeler kalıcı konutlara yerleşiyor
  • 22.08.2024 11:05

Kilisli depremzedeler kalıcı konutlara yerleşiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gören Kilis'te, inşas ...

Bakan Kurum: "Hatay'da 12 bin 259 yeni konutu Eylül'de teslim edeceğiz"
  • 19.08.2024 12:00

Bakan Kurum: "Hatay'da 12 bin 259 yeni konutu Eylül'de teslim edeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi B ...

Araban'da 220 deprem konutu teslim edildi
  • 14.08.2024 13:35

Araban'da 220 deprem konutu teslim edildi

Gaziantep'in Araban ilçesinde yapımı tamamlanan 220 deprem konutu hak sahiplerin ...