maritbet girişmaritbet
Bakanlıktan kiranın altın ile ödenmesine ilişkin açıklama

Bakanlıktan kiranın altın ile ödenmesine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı basın ve yayın organlarında, "kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesi"ne yönelik yapılan haberler üzerine açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesinin mevzuata aykırılık oluşturduğunu belirterek, "Bu kapsamda, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Açıklamada, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'da 2018'de yapılan değişiklik kapsamında, Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacağının hüküm altına alındığı anımsatıldı.

Bahsi geçen karara ilişkin 2008-32/34 sayılı Tebliğ ile de döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmelere ilişkin uygulama esasları ve istisnaların düzenlendiğine dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri konusu yurt içinde yer alan gayrimenkuller olan, konut ve çatılı iş yeri dahil gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde, sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacakları hüküm altına alınmıştır. Öte yandan, bahsi geçen tebliğde uluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenlere ve/veya emtiaya endekslenen ve/veya dolaylı olarak dövize endekslenen sözleşmelerin de 32 sayılı Karar'ın 4'üncü maddesinin (g) bendi uygulaması kapsamında dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceği hüküm altına alınmıştır. Sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırılık oluşturmaktadır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti
  • 26.02.2025 16:33

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti

Rönesans Gayrimenkul Yatırım düzeltilmiş gelirlerini reel olarak yüzde 12 arttır ...

Emlak Konut Kazançlı Yatırım Kampanyası reklam filmi yayında!
  • 20.02.2025 15:30

Emlak Konut Kazançlı Yatırım Kampanyası reklam filmi yayında!

Çeşitli ödeme imkanlarına sahip Kazançlı Yatırım Kampanyası Emlak Konut tarafınd ...

Keçeli, maliyet, ekonomi ve sürdürülebilirliğe dikkat çekti
  • 19.02.2025 14:11

Keçeli, maliyet, ekonomi ve sürdürülebilirliğe dikkat çekti

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen İNDER İnşaat Şirketleri ve Tedarikçi Firmalar ...

Türkiye genelinde Ocak ayında 112 bin 173 konut satıldı
  • 17.02.2025 11:20

Türkiye genelinde Ocak ayında 112 bin 173 konut satıldı

Ocak ayında ipotekli konut satışları 16 bin 726, ikinci el konut satışları ise 7 ...

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı
  • 13.02.2025 15:07

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO iştiraki Emla ...

Gaziantep Şehitkamil'de 580 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2025 15:41

Gaziantep Şehitkamil'de 580 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Öne Çıkanlar