Bayrampaşa'da Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi'nin temeli atıldı!
İdirs Güllüce, Bayrampaşa Murat Mahallesi'ndeki Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi'nin temel atma törenine katıldı
Çevre ve Şehircilik İdris Güllüce, iki türlü Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olduğunu, "ÇED gerekli değildir" demenin rapor alınmayacağı anlamına gelmediğini ifade ederek, "Bunu insanlar yanlış biliyor. 'ÇED gerekli değildir' demek 'Sen bunu Ankara'dan değil, şehirlerden alacaksın' demek. 'Niye böyle yazılmış?' derseniz, bu eleştirinize katılırım" dedi.
Güllüce, Bayrampaşa Belediyesi'nce Murat Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında 20 bin metrekarelik alanda, içerisinde 1000 araçlık otopark, deprem sığınma alanı, pazar yeri, kurban kesim merkezi ve sosyal donatı alanı bulunan "Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi"nin temel atma töreninde konuştu.
İstanbul ve Bayrampaşa'nın çevre ve şehircilik alanındaki geçmişine değinen Güllüce, Türkiye'nin ekonomik alanda geçirdiği zor dönemleri anlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yatırımların başlangıcının verildiği yer olduğunu, belirli bir büyüklükten daha fazla olan yerlerin ÇED Raporu'nun Bakanlıkça verildiğini, bu rapor alınarak yatırımlara başlanıldığını dile getiren Güllüce, imzasını attığı yatırımların büyüklüklerine şahit olduğunu ifade etti.
"3 Aralık itibarıyla söylüyorum; 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar Türkiye'de 11 ayda yatırım yapılacak miktar benim attığım imza 116 katrilyon lira. Attığım imzalarda bu ülkeye 116 katrilyonluk yatırım yapılacak" diyen Güllüce, bu miktarın Türkiye'nin nereye geldiğini gösterdiğini söyledi.
Güllüce, bu miktara il müdürlüklerinin verdiği ÇED'lerin dahil olmadığını kaydederek, "ÇED 2 türlü. Bir, ÇED'in büyük olanlarını Ankara'dan veriyoruz. İki, 'ÇED gerekli değildir' diye bir karar varsa onlara il müdürlerimiz karar veriyor. 'ÇED gerekli değildir' demek, 'ÇED raporu almayacak' demek değil. Bunu insanlar yanlış biliyor. 'ÇED gerekli değildir' demek, 'Sen bunu Ankara'dan değil, şehirlerden alacaksın' demek. 'Niye böyle yazılmış?' derseniz, bu eleştirinize katılırım" diye konuştu.
"Türkiye'nin her yeri şantiye"
Geçmişte iş adamlarının "10 gün sonramızı göremiyoruz ki para ve yatırım politikamızı belirleyelim" şeklinde beyanatları olduğunu hatırlatan Güllüce, şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önce 2023, sonra 2071 vizyonunu ortaya koyduğunu, 10 sene sonrası bir yana 57 sonrasının vizyonunun belirlendiğini söyledi.
İdris Güllüce, Türkiye'nin bu kadar iyi noktaya gitmesinin talepleri getirdiğini, vatandaşların modern pazarlar, parklar istediğini kaydederek, belediye başkanlarının da "Biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Yeni Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz" dediğini ifade etti.
"Türkiye'nin her yeri şantiye. Zamanım yok ki gideyim. Birçok belediye başkanımız bana alınganlık gösteriyor. 'Bize neden gelmiyorsunuz' diye. Benim aynı gün 10 farklı yerde olmam lazım. Atılan her temel bizi mutlu ediyor. Türkiye ne güzel gelişiyor" diyen Güllüce, bu döneme sahip olan gençlerin çok şanslı olduğunu söyledi.
Ezan okunmaya başlamasıyla konuşmasına ara veren Güllüce, ezanın bitmesiyle "Ya Rabbi kulağımızı, bizleri ezansız bırakma" şeklinde dua etti.
Türkiye'nin bu denli gelişmesinden rahatsız olanlara "Biz bir, iri, diri olacağız. Türkiye'ye operasyon yaptırmayacağız" dediklerini aktaran Gülüce, bu hızlı gidişlerinin önüne engel koyanlara mani olmak için her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuşmasının sonunda üstlenici firma yetkilileriyle projenin açılış tarihine ilişkin bir süre pazarlık yaptı. Firma yetkililerinden 30 Ağustos 2015 için söz alan Güllüce, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve diğer yetkililerle butona basarak, tesisin temelini attı.
AA
Yorum Yaz