Bekarlar ve öğrenciler evlerini nasıl dekore edebilirler?
Gençlerin hayata bir yerden başlama gayretine girenlerin once evlerinden başlaması gerekiyor.
O zaman öğrenci ve bekar evi dekore edilirken nelere dikkat edilmeli, nasıl dekore edilmeli öğrenmek adına maddeler halinde bahsedelim isterseniz.
1- Haliyle ev, öğrenci evi ya da bekar evi olunca bazen bireysel bazen de bütçeye katkı sağlaması açısından birkaç kişi aynı evde kalıyor olabilir. İlk olarak bunu göz önünde bulundurmalı ve evde kaç kişi yaşadığı sabitlenmelidir.
2- Genellikle yatak odaları hariç genel mutfak ve oturma odaları ortak kullanım alanlarıdır ve ortak zevklere sahip şekilde dizayn edilmelidir.
3- Bütçe dekorasyonda önemli bir unsur ve öğrencilerde genellikle az bulunan bir materyal. Durum böyle olunca dekore etmek istediğiniz yerleri hep birden değil, yavaş yavaş dekore etmelisiniz. Örneğin kanepe ya da oturma grubu alıyorsanız sehpayı daha sonra ilerleyen dönemlerde almalısınız.
4- Mobilya seçiminizde çok pahalı ve lüks olmayan ya da teşhir ürünleri tercih etmenizde fayda var. Ya da daha kısıtlı bütçeniz varsa temiz ve az kullanılmış ikinci el oturma grupları olabilir.
5- Yatılı gelen misafirler veya aile ziyaretleri için alınacak oturma grupları aynı zamanda yatak olabilen ve açılıp kapanabilen olması da önemli. Böylece ekstra yatak arayışı içine de girmemiş olursunuz.
6- Yine mobilya seçiminde çok fazla açık renk olmayacak ama aynı zamanda da modern olabilecek canlı renkler tercih edilmeli. Sonuçta her gün düzenli bir temizlik öğrenci evinde pek de yapılmayan bir durum.
7- Yatak odası dekorasyonunda ise mutlaka bir baza ve yatak tercih edilmeli. Böylelikle fazla ve gerek duymadığınız eşyalarınızı rahatlıkla bazaya yerleştirebilir ve dağınıklığı giderebilirsiniz.
8- Gardırop seçimi fazla büyük olmayan ve portatif şekillerde dizayn edilmiş olması yine hem temizlik açısından hem de taşınma gibi ekstra durumlarda sizi aşırı yükten kurtarmaya yarayacaktır.
9- Bütçeniz uygunsa çalışma masası ve kitaplık türevi ürünleri yapı marketlerden alabilirsiniz. Buradaki ürünleri hem fiyat olarak daha uygun hem de daha hafif malzemeden oluşuyor. Ayrıca zaman içerisinde bir üründe hafif değişiklikler yaparak başka bir ürün olarak kullanabiliyorsunuz.
10- Eskicilerde satılan ikinci el eşyalara göz atmayı unutmayın buralarda bulunan bir çok eşyayı küçük bir bütçe ayırarak mobilyacılarda tamirattan geçirebilir ve öğrenci eviniz için yeniden kullanışlı hale getirebilirsiniz.
11- Öğrenci evinizin dekorasyonunda biraz da kendinizden bir şeylere yer vermek için uygun yerlerdir. Biraz el marifetinizi, biraz da hayal gücünüzü kullanarak harika bir dekorasyon tasarlayabilirsiniz. Örneğin birkaç tahta kasayı bir araya getirerek ve farklı renklerde boyayarak öğrenci evinizde sehpa olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
12- Daha önceden bulunan ya da alabileceğiniz pufları ve minderlerin kumaşlarını değiştirerek yeniletebilir ve koltuk takımı almak yerine iki adet kanepeye eski edecek minderlere ve puflara sahip olabilirsiniz. Hem görsel olarak şık duracaktır hem de yeni oturma alanları oluşacaktır.
Bu öğrenci evi dekorasyon önerilerinin dışında evinizde çok fazla eşya olmamasına ve aldığınız eşyaların kullanışlı olmasına özen gösterin. Özellikle gereksiz obje ve aksesuarlara, kalın kumaştan perdelere ve fonlara öğrenci evinde pek de gerek yoktur. Bunun dışında daha sade, evinizi daha ferah gösterecek mobilya ve eşyalara yönelmenizde fayda var.
Yorum Yaz