maritbet girişmaritbet
Bizimsokak.com komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmayı hedefliyor!

Bizimsokak.com komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmayı hedefliyor!

BizimSokak.com üyelerine, yaşadıkları mahalleyle ilgili tüm bilgileri öğrenme ve komşularıyla iletişim kurma imkanı sunuyor

BizimSokak.com, dünyadason üç senedir konuşulan “hyperlocal” uygulamalarının Türkiye'ye uyarlanmış bir versiyonu.

BizimSokak.com, altyapısı sayesinde İnternet siteleri ve popüler sosyalağlardaki bölgesel konuları da filtreleyip üyelerine sunuyor.

Arama motorlarına kıyasla kullanıcıya daha rafine bir içerik sunabiliyor. Yaşadığınız yerde olan biten her şeyi saatlerce arama yapmadan görebiliyorsunuz.

Örneğin, başkabir semte taşınacaksınız. Orası nasıl bir yer? O semtte yaşamak nasıl? Bu soruların cevaplarını hemen bulabiliyorsunuz. Herhangi bir semtteki etkinlikleri listelemeniz birkaç saniye alıyor. Mahallenizde belli bir noktayla ilgili şikayetiniz mi var? Fotoğrafını çekip sitemize ekleyebilir, şikayetinizi paylaşan başkaları olup olmadığını öğrenebilir, bu kolektif güçle yetkililere başvurup daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Veya isterseniz, satmak istediğiniz ürününüzü BizimSokak.com üzerinden tekliflere açabilir, yakın çevrenizdeki biralıcıya kısa sürede satabilirsiniz. Yaşadığınız yerin en iyi fırını, pastanesi,kafeteryası, okulu, hastanesi gibi bilgileri de bunlara dair birinci eldentecrübesi olan üyelerin görüşlerini okuyarak bulabilirsiniz.

Türkiye'nin ilk “bölgeye özel sosyal paylaşım girişimi” BizimSokak.com yayına başladı.

Yakında tüm Türkiye'yi kapsayacak, şu anda İstanbul'a odaklanmış olan BizimSokak.com,üyelerine yaşadıkları, çalıştıkları veya ilgilendikleri mahallelerle ilgili tümbilgileri öğrenme ve paylaşma imkanı sunuyor. Dünyada son üç senedir konuşulan “hyperlocal” uygulamalarının Türkiye versiyonu olan BizimSokak.com,tek tek mahalle ölçeğine kadar odaklanabiliyor. Üyeleri için BizimSokak.com, oturdukları mahalle, çevre semtler, yerel haberler ve her gün kullandıkları hizmetlerleilgili temel referans noktası olmayı hedefliyor. Üyeler, sitenin sağladığı etkileşimli ortamda birbirleriyle iletişimkurabiliyor, en iyi okulların nerede olduğu, emlak piyasasında hangigelişmelerin yaşandığı, belediye hizmetlerinde ne gibi değişiklikler veiyileştirmeler kaydedildiği gibi akla gelebilecek her türlü yerel konuda görüş alışverişi yapabiliyor. Üyeler, şehir ve ilçelerdeki ilgilendikleri mahalleriseçerek orayla ilgili ilanları, asayiş, belediye hizmetleri gibi yerel haberleri veya komşuların birbirleriyle konuşmalarını takip edebiliyor. Üyeler,çevreleriyle ilgili sorun, görüş ve değerlendirmelerini de paylaşabiliyor.BizimSokak.com, İstanbul'un Kadıköy ilçesini kapsama alanına aldı. Kadıköy'ü diğer ilçeler takip edecek. Site, en yakın zamanda tüm Türkiye'ye yönelik içerik sunmayı hedefliyor. BizimSokak.com'da firmalara bölgeye özel reklam yapma imkanı sunuluyor.

Örneğin, Moda semtinde faaliyet gösteren bir işletme, reklamını sadece bu semt ve civar semtlerde oturan üyelerin göreceği şekilde yayımlatabiliyor. Bu da bölgesel tanıtım imkanı ve reklam yatırımından daha isabetli geri dönüşler almasını sağlıyor. Üye işyerleri, kendilerini en doğru ve samimi şekilde tanıtarak şletmelerine yenimüşteriler çekebiliyor. Yerel içerik sağlayan blog yazarları, haber siteleri,yerel yönetimler gibi kesimler de BizimSokak.com ile işbirliği yaparak kendi ziyaretçi trafiklerini artırabiliyor. Üyeler, yaşadıkları veya çalıştıkları semti, daha kaliteli bir yere dönüştürmek için BizimSokak.com yöneticileri vekomşularıyla işbirliği yapabiliyor.

BizimSokak.com'un kurucusu Çağdaş Berksan, bilişim teknolojilerinin her alanında ve her kademede görev almış, 19 yıllık deneyim sahibi bir isim. Berksan, BizimSokak.com'u şu sözlerle anlatıyor: “Türkiye'de İnternet kullanıcılarına yerel içerik sunmak anlamında bir eksiklik olduğunu gördük ve BizimSokak.com'u kurduk. Mahalle ve hatta sokak bazında içerik sunabilecek bir altyapımız var. Arama motorlarına kıyasla kullanıcıya daha rafine bir içerik sunabiliyoruz. Yaşadığınız yerde olan biten her şeyi saatlerce arama yapmadan görebiliyorsunuz. Örneğin, başka bir semte taşınacaksınız. Orası nasıl bir yer? O semtte yaşamak nasıl? Bu soruların cevaplarını hemen bulabiliyorsunuz. Herhangi bir semtteki etkinlikleri listelemeniz birkaç saniye alıyor. Mahallenizde belli bir noktayla ilgili şikayetiniz mi var? Fotoğrafını çekip sitemize ekleyebilir, şikayetinizi paylaşan başkaları olup olmadığını öğrenebilir, bu kolektif güçle yetkililere başvurup daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Veya isterseniz, satmak istediğiniz ürününüzü BizimSokak.com üzerinden tekliflere açabilir, yakın çevrenizdeki biralıcıya kısa sürede satabilirsiniz. Yaşadığınız yerin en iyi fırını, pastanesi,kafeteryası, okulu, hastanesi gibi bilgileri de bunlara dair birinci elden tecrübesi olan üyelerin görüşlerini okuyarak bulabilirsiniz. BizimSokak.com'u kurmaktaki amacımız, Türkiye'de güvenilir, doğru ve kapsamlı yerel içerik konusunda liderolmak ve bunu da üyelerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk müteahhitlerden Kalkınma Yolu Projesi'nde yıllık 5 milyar dolarlık iş beklentisi
  • 24.07.2024 10:21

Türk müteahhitlerden Kalkınma Yolu Projesi'nde yıllık 5 milyar dolarlık iş beklentisi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Kalkınma Yolu Projesi'nin Türk firmalar tara ...

Mostar Köprüsü'nün yeniden yapılışının 20'nci yılı kutlandı
  • 24.07.2024 09:57

Mostar Köprüsü'nün yeniden yapılışının 20'nci yılı kutlandı

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından 1566'da inşa edilen ve Bosna ...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...