Bodrum'da fiyatlar arttı yatırımcı Milas'a kaçtı
Bodrum'da artan arsa maliyetlerine karşı yatırımcılar Milas'ı yeni gözde yaptı. Milas Havaalanı'na 17 kilometre mesafedeki ilçede yatırımlar arttı.
Havaalanı'na 17 kilometre mesafede olan Muğla'nın Milas ilçesinde arsa fiyatlarının Bodrum'a oranla yarı yarıya olması bölgedeki yatırımları arttırdı. Bodrum'da planlanan ve halen devam eden önemli projelerin yatırım maliyetleri 1.7 milyar lirayı bulurken bu rakam Milas'ta 21 milyar liraya yaklaştı. Gayrimenkul uzmanları Bodrum'da 3 kata kadar imar izni verilirken bu iznin Milas'ta 6 kat olmasının inşaat yatırımlarını bölgeye çekmesi açısından önemli bir etken olduğunu belirtti.
Milas Ticaret Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise Milas'ın gastronomi turizminde gün geçtikçe geliştiğini aktararak, "Tarihi bölgelerimizin yanında coğrafi işaretli ürünlerimizin ve yöresel lezzetlerimiz ilçemizi cazip hale getirdi" dedi. Başkan Reşit Özer, "Milas; içinde Beçin, Avşar, Gümüşlük, Çökertme, Karahayıt, Köşk, Güllük, Kıyıkışlacık gibi top lam 132 mahalleden oluşmakta. Bu mahallelerin büyük çoğunluğunun Bodrum'a bağlı olduğu zannediliyor. Aslında Milas'ın mahallesi olan bu yerler sağladıkları imar imkanları, denizi ve eşsiz doğası ile yatırımcının gözdesi" dedi.
Reşit Özer
TURİZMDE ATILIM
Milas ilçe sınırlarında 8 civarında büyük projenin devam ettiğini, bunun yanında 5 ila 10 milyon lira arasında değişen çok sayıda orta ölçekli yatırımın da inşaat halinde olduğu aktaran Başkan Özer, "Büyük yatırımların bir çoğu inşaat halinde. Bir veya ikisi ise proje aşamasında. Sadece büyük yatırımların toplam maliyeti 20 milyar lirayı geçti. Küçük ölçekli projeleri de hesapladığımızda 30 milyar lira gibi bir rakam karşımıza çıkabilir" ifadelerini kullandı.
Milas'ın değerinin geçen her yıl daha fazla anlaşıldığını; ilçenin önemli bir turizm ve yatırım bölgesi haline geldiğini belirten MİTSO Başkanı Reşit Özer, UNESCO'ya hazırlanan iki antik bölgenin de yatırımları çektiğini vurguladı, özer, "İlçemizde UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde iki aday bulunuyor. Uzunyuva'da Kral Hekatomnos Anıtmezarı ve Kutsal Alanı ile Beçin'i Ortaçağ Şehri olarak dünya mirası geçici listesinde. Dileğimiz, bu iki tarihi eserin kalıcı listeye alınması. Uzunyuva'nın ve Beçin'in tanıtımını iyi yapabilirsek, Milas turizminde çok büyük bir atılım gerçekleştirebilir" diye konuştu.
HALIDAN GASTRONOMİYE
Dünyanın en güzel renkli halılarının da Milas'da dokunduğunu hatırlatan Başkan Reşit Özer, "Milas halıları renklerini hayatın içinden alır. Her şeyiyle Ege kokar. Yemekleri de coğrafi işareti alan ve yöremize özgü zeytinyağıyla yapılır. Çoğunlukla otlardan hazırlanan ve zeytinyağıyla pişirilen yemeklerimiz ile etli yemeklerimize kadar geniş bir yelpazede gastronomi turizmine hizmet veren Milas bu yönüyle turistlerin de uğrak noktası" ifadelerini kullandı.
İMAR AVANTAJI İLE ÖNE ÇIKTI
Mehmet İşler (ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı): Bodrum'da yeni tesis yapılacak yer kalmadı. Dolayısıyla Milas hem imar avantajı hem de Bodrum'un daha fazla deforme olmaması için en önemli alternatif yer haline geldi. Gerek turizm olanakları gerekse tarihi ve gastronomiyle önemli bir konuma gelen Milas, önümüzdeki 5 yıl içinde ikinci Bodrum olabilir. Darısı İzmir'in başına. Çünkü biz İzmir'de sahile yakın yerlerde de bu tür yeni merkezlerin oluşturulmasını istiyoruz.
VİLLA SATIN ALAN ÜNLÜLER
Bülent Ersoy
Milas'da sahil kesiminin de dahil olduğu geniş bir alanın Turizm Gelişim Alanı olarak belirlenmesi ilçeye avantaj sağladı. Bodrum'a oranla daha sakin olan Milas'da villa satın alanlar arasında ünlü sanatçı Bülent Ersoy, Zeynep, Keremcem, Ayla Algan ve yaşamını yitiren Adnan Şenses gibi isimler yer alıyor.
AĞAOGLU TURİZM TESİSİ
Toplam 5 milyar dolarlık (yaklaşık 15 milyar TL) proje 10 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Projede 2 golf sahası, 5 yıldızlı toplam 5 otel, kongre ve sergi salonları, kır evleri, villalar, oyun alanları, spor kulüp ve tesisleri ile eğlence ve alışveriş merkezleri yer alıyor. Projenin Bodrum'a 25; Bodrum Milas Uluslararası Havaalanı'na ise 5 kilometre uzaklıkta olacağı belirtildi. Yatırım güçlü Arap bir yatırımcının bulunmasıyla hayata geçecek.
MİLAS MAVİŞEHİR RESİDENCE
Solmaz Grup tarafından Milas Cumhuriyet Mahallesi'nde 2017 başında teslim edilecek proje 80 daireden oluşuyor. 10 bin metrekarelik alana sahip projenin 8 dönümü sosyal alanlara ve rekrasyona ayrıldı. 20 milyon liraya mal olacak projede açık yüzme havuzu, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, güvenlik, kamelya, kameralı güvenlik, kapalı otopark, merkezi uydu sistemi, tenis kortu, yürüyüş parkuru bulunuyor.
BEGONİA TATİL KÖYÜ
Toplam 60 milyon liraya mal olacak Milas Çamça'daki tesis denize 50 metre mesafede olup, 2017 yılında tamamlanacak. Tesis 1000 yatak kapasiteli olup yine bin kişilik restoran, açık-kapalı yüzme havuzları, jakuzi, fitness center, hamam, buhar odası, masaj odaları, sauna, gece kulübü, 200 kişilik konferans salonu, pastane, misafir çalışma ofisi, doktor odası, kuaför salonlarına sahip olacak. Tesiste sezon boyunca 400 personelin çalışması planlanırken bir de iskelenin yapılması planlanıyor.
CORONAS OTEL
Toplam 70 milyon liraya mal olacak Çamça'daki proje 83 bin 810 metrekarelik alanda yer alacak. Tesiste 231 oda ve 463 yatak bulunurken inşasının ise halen sürdüğü belirtildi. Tesisin bu yıl içinde açılması öngörülüyor.
KAPLANKAYA TURİZM PROJESİ
Toplam 1.5 milyar dolarlık (4.5 milyar TL) yatırımla hayata geçirilecek proje halen inşaat aşamasında. Milas Bozbük Köyü bölgesindeki projede yapay bir adacık ve adacığın dört tarafında yer alan sahilde, kıyıya sıfır villalar oluşacak. Projede villalar, evler, oteller, yat limanı, alışveriş ve eğlence alanları, okullar, sağlık ve spor merkezleri bulunacak. Toplam 5 farklı bölgeden oluşacak projede, bölgeler doğal koridorlarla birbirinden ayrılacak. Küçük bir ilçeyi andıran projede 70 bin kişi yaşam sürecek.
PORT POSEİDON
Toplam 150 milyon dolara (yaklaşık 450 milyon TL) yatırım bedeline sahip proje Dev Yapı tarafından hayata geçirilecek. Milas Kazıklı Koyu'nda 315 bin metrekare üzerine yapılan projede 334 adet villa ve daire, 113ı odalı suit marina oteli ve 11 mağazalı çarşı yer alıyor. Otel de bazı odalar ise denizaltında olacak. Konutlar ise 114 adet 5+1 tipindeki kanal evleri, 154 adet 4+1 tipinde vjlla, 66 adet 1 +1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipindeki dairelerden oluşuyor. Proje 2018 yılı Ocak ayında tamamlanacak.
TITANIC DELUXE BODRUM
Toplam 60 milyon euro (200 milyon TL) yatırım değerine sahip Milas Çamça'daki 5 yıldızlı tesis 393 oda ve 7 villadan oluşuyor. Tesisin Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor. Denize sıfır olan ve 350 metrelik özel sahili bulunan otelde ayrıca 5 adet farklı dünya mutfaklarından oluşan a la carte restoran bulunuyor. Hamam, sauna, buhar odası, kar banyosu, güzellik merkezi, çocuk kulübü ve su sporları da sunulan diğer hizmetler arasında.
MİLA'S DAPHNE PENİNSULA
MYC Partners tarafından Milas Boğaziçi'nde yapılan sağlık temalı tesis 60 milyon dolar, (yaklaşık 810 milyon TL) mal olacak. Proje kapsamında yapılacak Vitality Luxury Hotel 122 yatak kapasiteli olacak. Sağlıklı yaşam ve detoks konseptli otelde SPA, kapalı yüzme havuzu, helikopter pisti, tekne bağlama alan yer alırken otelin lobi katı da yerden tavana kadar cam ile kaplanacak.
Yorum Yaz