maritbet girişmaritbet
Bodrum'daki 20 milyon liralık miras davası ne oldu?

Bodrum'daki 20 milyon liralık miras davası ne oldu?

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın oğulları Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen parsellerin üçünün satışı, mahkeme kararıyla 1 Aralık'ta yapılacak

Voyvoda (devlet adına vergileri toplayan görevli, bulunduğu bölgenin yöneticisi) Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen, Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'ndeki yaklaşık 20 milyon lira değerindeki parsellerin bir bölümünün satışının yapılacağı bildirildi.

Bölgede Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, satışı yapılacak hisselerin sahipleriyle emlak ofisinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Barın, 2011 yılından bu yana süren miras davasında sona ulaştıklarını, parsellerin mahkeme yoluyla ihale usulüyle satışa çıkarılacağını söyledi.
Üç parselin Bodrum Adliyesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 1 Aralık 2014 tarihinde ihale edileceğini belirten Barın, "İhaleye gerek mirasçılar gerekse dışarıdan alıcılar katılabilir. Buradan gelecek hasılatı da 21 Aralık günü, alt soyları her kimse onlara avukatımız marifetiyle dağıtacağız" dedi.

Bazı parsellerin üzerinde ev ve iş yeri olduğuna değinen Barın, "Bize kalsa Güvercinlik'in selameti için o bölgeyi komple alıp, metruk binaları yıkıp, turistik bir tesis haline getirip o bölgedeki halka da bir gelir kapısı sağlardık diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

600 metrekarelik parsel 400 bin lira

Güvercinlik yolundaki bir parselin çok kıymetli olduğuna işaret eden Barın, Mumcular Güvercinlik yoluna cephe 600 metrekarelik parselin 400 bin liraya satılmasını planladıklarını açıkladı.

Satıştan elde edilecek gelirin üç aileye dağıtılacağını anlatan Barın, şunları söyledi:
"İlk etapta üç aileye para dağıtacağız. Bunların bir tanesinde 16 kişi, diğerinde 36 kişi ve en son parselde ise 24 hissedar var. Herkes bunlardan faydalanacak. Ama bazı parsellerin 300'e yakın hissedarı var. Bunlar da hukuksal anlamda sıkıntılar yaşandığı için kısa sürede çözülemiyor, satışlar gecikecek. Satışların önümüzdeki sene sonuna kadar tamamlanmasını düşünüyoruz. Bu üç parsel başlangıçtı. Önümüzdeki aylarda çok daha fazla parselin paraları dağılmış olacak." 

"Güvercinlik'in tamamı bu sülaleye aitti"

Güvercinlik'in tamamı bu sülaleye aitken dönem içinde bazı alanların satıldığını tespit ettiklerini anlatan Barın, "Şu an biz 82 tane parseli temsil ediyoruz. Bu parsellerin içinde de sülalenin farklı kollarından hisse satın alıp da hakları olan başka kişiler var. Bunun satışından onlar da haklarına düşenleri alacaklar. Bizim temsil etmediğimiz parsel sayısı 24 civarında. Geri kalan bütün parseller hissedarlarımıza ait" dedi.

Mehmet Saylak isimli tapu sahibi ise tapuda yanlışların yapıldığını öne sürdü. Saylak, "Benim evim yolun üzerinde, elimdeki tapuda yolun altında görünüyor. Bunun içinden nasıl çıkacağız? Bu konuda 10'a yakın mağdur var" dedi.

Voyvoda (devlet adına vergileri toplayan görevli, bulunduğu bölgenin yöneticisi) Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen, Bodrum'a bağlı Mumcular Mahallesi'ndeki yaklaşık 20 milyon lira değerindeki parsellerin bir bölümünün satışının yapılacağı bildirildi. Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, satışı yapılacak olan hisselerin sahipleriyle Muğla Barosu Avukatlarından Devrim Deniz'in de katılımıyla emlak ofisinde bir araya gelerek burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bodrum'daki 14 milyon liralık miras davasında son durum ne?
  • 02.12.2014 10:07

Bodrum'daki 14 milyon liralık miras davasında son durum ne?

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın oğulları Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen 7 ...

Bodrum'daki 20 milyon liralık miras davası ne oldu?
  • 13.10.2014 10:40

Bodrum'daki 20 milyon liralık miras davası ne oldu?

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın oğulları Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen p ...

Muğla Bodrum'da 75 milyon liralık arazinin son sahipleri tapularına kavuştu!
  • 13.07.2013 09:32

Muğla Bodrum'da 75 milyon liralık arazinin son sahipleri tapularına kavuştu!

Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde, Hacı Hüseyin Ağa'nın 200 yıl önce bır ...