maritbet girişmaritbet
Bursa Devlet Hastanesi yeniden inşa ediliyor

Bursa Devlet Hastanesi yeniden inşa ediliyor

Sağlık Bakanlığı, hizmet dışı bırakılan Bursa Devlet Hastanesi’nin yıkılıp aynı mimaride yeniden yapılması için ilk aşamayı başlatıyor.

Bursa Devlet Hastanesi'nin, yeni baştan 300 yataklı yeni hastaneye dönüşümü doğrultusunda, 24 Haziran'da ilk ihale yapılacak. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, inşaat uygulamasına geçilmesinden önce, gerekli ilk adımla teknik ön hazırlığı tamamlamış olacak. Mevcut binanın tarihi kimliği nedeniyle önce rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ve sonrasında da, mimari, statik, elektrik ve mekanik tesisat uygulama projeleri elde edilecek.

Sağlık Bakanlığı; Bakanlık Makamı'nın 11 Haziran 2018 tarihli onayına dayalı bu dönüşümün ilk ihalesi kapsamında, inşaat ihalesi dosyasını da hazırlatacak. Bursa Devlet Hastanesi'nin, toplam 20 bin 325 metrekare inşaat alanlı dönüşüm teknik ön çalışma için yükleniciye 175 gün süre tanınacak. Bursa Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle beraber, Bursa Devlet Hastanesi de, tahliye edilmişti.

Pandemi durumuna gelen koronvirüs salgını yaşanınca, geçici karantina hastane kullanımı olarak, eylem planına taşınmıştı. Bursa Devlet Hastanesi'nin yeniden genel hizmete açılabilmesi için de, Bursa'da beklenti oluşmuştu. İktidara mensup milletvekillerinden Op. Dr. Mustafa Esgin'in Ankara'ya taşıdığı ve Bursa halkı adına ısrar ettiği düşüncenin ardından, “Bursa Devlet Hastanesi, yıkılıp yeniden yapılacak ve hizmet edecek” müjdesi açıklanmıştı. Modern haliyle yeniden kavuşmayı sağlayacak olan zemin+6 katlı dönüşümün fiziki çalışmalarına, yıkımla beraber gelecek yıl başlanacak.

Vatandaşlar ve esnaf karardan memnun

Mevcut Hastanenin yerine modern 300 yataklı yeni hastanenin yapılacağı haberi çevredeki esnaf ve vatandaşlarda da büyük mutluluğa sebep oldu. Vatandaşlar şehir merkezine yakın olan hastaneye ayak alışkanlığı oluğunu belirtip, yeni hastanenin çevredeki esnafı da mutlu edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik değişti
  • 12.12.2025 17:58

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik değişti

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yen ...

3B baskı için ekolojik yapı malzemesi geliştirildi
  • 10.12.2025 10:45

3B baskı için ekolojik yapı malzemesi geliştirildi

Geliştirilen yeni yapı malzemesi, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle konut üretimin ...

Yapı sektöründe yeşil dönüşüm için 5 kritik adım çağrısı
  • 09.12.2025 13:18

Yapı sektöründe yeşil dönüşüm için 5 kritik adım çağrısı

ÇEDBİK tarafından, T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın dest ...

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor
  • 21.11.2025 17:15

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Tör ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...