maritbet girişmaritbet
Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, afetle mücadele konulu eğitim semineri düzenledi!

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, afetle mücadele konulu eğitim semineri düzenledi!

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, halkın doğal afetler hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla ‘afetle mücadele’ konulu eğitim seminerini düzenledi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda yapılan programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın muhtarlar ve Bursa Kent Konseyi gönüllüleri katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bursa'da yaşayan kadınların bilinçlendirilmesi, kadın bakış açısıyla politikalar oluşturulması, şehre karşı aidiyet duygusunun geliştirmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti. ‘Afetle Mücadele' konulu seminerle, kadınların doğal afetlerle daha bilinçli bir şekilde mücadele edebilmesini amaçladıklarını kaydeden Sarıbıyık, “Doğal afetler, insana maddi ve manevi boyutlarda zarar veren olaylardır. Bunların farkında olmak ve yaşananlarla planlı bir şekilde mücadele etmek gerekir. Gündelik yaşamda sıradışı acil durumlara da hazırlıklı olmalıyız. Bu toplantıyla eksiklerimizi görüp, alınacak tedbirleri öğreniyoruz” dedi.

“Gönüllülerimizin sayısını artırmalıyız”
‘Afetle Mücadele' konulu eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, 1999 depreminin ardından Van depreminin de tehlikenin ne kadar yakın olduğunu hatırlattığını söyledi. Tarı, zamanı bilinmediği için doğal afetlerin en tehlikelisi ve en yakını olan depreme karşı neler yapılması gerektiğini her yerde anlattıklarını belirtti. Bursa'nın en fazla 1855 yılındaki 9 ve 10 büyüklüğündeki iki depremden etkilendiğini kaydeden Tarı, Bursa'nın 15 ilçesinin birinci deprem bölgesinde, doğudaki 2 ilçenin de ikinci deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı. Bursa'nın, İstanbul'dan daha büyük afet tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Tarı, “İstanbul'da şehrin içerisinde bir fay yok. İstanbul'da yıkıma sebep olabilecek fay, Marmara Denizi'nde Adalar'ın güneyinde ve 15 kilometre derinliktedir. Bu fay kırıldığında Bursa'yı da etkiler. Ayrıca Bursa'da şehrin içerisinden geçen diri faylar var. O yüzden bizim biraz daha fazla hazırlanmamız gerekiyor. Gönüllülerimizin sayısını artırmalıyız. Eğitimler konusunda Türkiye'nin en donanımlı ekibi bu şehirdedir” diye konuştu.
 
“Bursa'da depreme hazırız”
Uzmanları çağıracak her kişi ve kuruma da istedikleri yerde ve zamanda eğitim vermeye hazır olduklarını anlatan Tarı, “Alo Afet 122'yi arayan herkese yardımcı oluyoruz. Öte yandan Bursa'nın afet planını hazırladık. Çadır kent alanlarını, yardım malzemeleri için ana depoları, afetten sonraki dönüştürülecek malzemelerin nerede toplanacağını planladık ve belirledik. Depremden korkalım ama biz Bursa olarak olası bir afete bir miktar hazırız” dedi.
 
Bursa'da depremin dışında heyelan, su baskını, lodos, kaya düşmesi ve çığ tehlikelerinin de yaşandığını anlatan Tarı, heyelanlı alanların en çok İnegöl'de bulunduğunu, Türkiye bazında en çok heyelan yaşanan bölgeler arasında da 3. olduğunu söyledi. Bursa'nın, çok iyi Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne sahip olduğunu ifade eden Tarı, ekibin sadece afetlere müdahale etmediğini, trafik kazalarına, dağda, ovada ve suda kaybolanlara, derin bir yere düşenlere yardımcı olduğunu dile getirdi. Kaza, yangın, kanama, ilaç yutma gibi acil durumlarda neler yapılması gerektiğini de anlatan Tarı, her evde yangın tüpü bulundurulmasını, evlerin de doğal afet sigortası yaptırılmasını tavsiye etti. Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün çalışmalarını da anlatan Tarı, kendilerinin afet yönetiminin müdahalesini değil, afetin hazırlığını yaptıklarını kaydetti.
 
Eğitim seminerinin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşçı ve Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı'ya günün anısına plaket verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...