Bursa'nın İpekböceği Avrupa'da görücüye çıktı
Türkiye’nin ilk yerli tramvay üreticisi Durmazlar Holding, geliştirdiği Green City ile Avrupa kentlerinin taşımasına talip
Durmazlar Holding, geliştirdiği yeni bir hafif raylı sistem aracı olan Green City ile Avrupa kentlerinin taşımasına talip. Durmazlar'ın hedefi, tramvay ve hafif raylı sistem araçlarından sonra Türkiye'nin ilk yerli metro aracını da üretmek.
Almanya'daki Innotrans Fuarı'na iki yeni model götürmeye hazırlanan Türkiye'nin ilk yerli tramvay üreticisi Durmazlar Holding, geliştirdiği Green City ile Avrupa kentlerinin taşımasına talip. Durmazlar, tramvay ve hafif raylı sistem araçlarından sonra Türkiye'nin ilk yerli metro aracını da üretmeyi hedefliyor.
Gelecek vizyonunu makine ve raylı sistemler üzerine kuran Durmazlar Holding, Bursa sokaklarında dolaşan İpekböceği tramvayının çift yönlü modeli ve yeni bir hafif raylı sistem aracı Green City (LRV) ile Innotrans 2014'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Berlin'de iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 23-26 Eylül tarihleri arasında 12'ncisi yapılacak dünyanın en büyük raylı sistemler fuarı Innotrans 2014'te araçlarını görücüye çıkaracak olan Durmazlar, iki yeni modelin tanıtımını da fuarda yapacak. Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz 2009 yılında başladıkları yerli raylı sistem üretimi ve geliştirmesine ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Geçen yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettikleri 6 adet tramvayın başarıyla çalıştığını belirten Durmaz, yurt içi ve yurt dışı pazarları da hedefleyerek ürün gamına 2 yeni model daha eklediklerini söyledi. Önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yerli bir metro aracı tasarımı için de gerekli planlamaları yaptıklarını ifade eden Hüseyin Durmaz, şehir içi raylı sistem araç ürün gamını tamamlayacaklarını söyledi.
Durmaray'ı global marka yapacak
Durmaray markası ile uluslararası pazarda marka olmayı hedeflediklerini anlatan Durmaz, “Fuarda sergileyeceğimiz hafif metro aracı Green City ile Avrupa'daki ihalelere de katılmak için hazırlık yapıyoruz. Ülkemizde otomotiv sektörü nedeniyle oluşan bir üretim altyapısı var, bu sayede kalite ve maliyet açısından Avrupalı üreticilerle rahatlıkla rekabet edebiliriz. Ancak, sadece üretmekle olmaz kendi markamızı oluşturmamız gerek. Yabancı sermaye şartlar değiştiğinde ya da uygun olmadığında ülkemizden gider. Bunun örnekleri de ülkemizde yaşanmıştır. Ancak yerli sermaye olarak bizler bu ülkede doğduk, bu ülke ile var olduk ve şartlar ne olursa olsun bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yüzde 67 olan yerlilik oranını daha da artırmayı istediklerini dile getiren Hüseyin Durmaz, öte yandan makine sektöründeki ilk Ar-Ge merkezine sahip olan Durmazlar'ın ayrıca Fransız Alstom ile yaptığı işbirliği neticesinde hızlı tren bogielerini de üretip ihraç ettiğine değindi. Durmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde yer alan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı koymak için raylı sistemler pazarını hedeflediklerini de aktardı. Durmazlar, talep olduğu takdirde yılda 100 adet tramvay üretme kapasitesine sahip.
Dünya
Yorum Yaz