Çanakcılar Şirketler Grubu, TSF'nin onur ödülüne layık görüldü
Çanakcılar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Mehmet Çanakcı, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) tarafından verilen onur ödülüne layık görüldü
Türkiye Seramik Federasyonu'nun sektörün sanat, bilim, sanayi, teknoloji, tasarım, uygulama ve Ar-Ge gibi alanlarında öne çıkan bireylere verdiği onur ödülüne bu yıl Çanakçılar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Mehmet Çanakcı layık görüldü. Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenen özel gecede sektörün önde gelen isimlerinden Mehmet Çanakcı'ya ödülü verilirken, sektöre olan katkılarından dolayı kendisine teşekkür edildi. Çanakcılar Şirketler Grubu, vitrifiye seramik sağlık gereçleri ve banyo - ofis mobilyaları sektörünün Türkiye'deki lider firmalarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Çanakcılar Şirketler Grubu'nun; şemsiyesi altında ürünleriyle dünyaya açılan Creavit'in yanı sıra Doxa ve Armica markaları da faaliyet gösteriyor. 1960'lı yıllarda küçük bir atölyede mozaik tuvalet taşı üretimi ile başlayan markanın başarı yolculuğu 1980'li yıllarda başlayan fabrikasyon süreciyle beraber, vitrifiye seramik sağlık gereçleri üretimini her geçen yıl daha da büyüterek günümüze ulaşıyor.
TSF tarafından onur ödülüne layık görülen Çanakcılar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Mehmet Çanakcı'yı ve Çanakcılar'ın kuruluşunu daha yakından tanımak isteyenler için başarı öyküsünün anlattığı bir kitabı bulunuyor.
“Rüzgâra Karşı... Bir Başarı Öyküsü” bazen tatlı tatlı esen, bazen de yıkıp geçen rüzgara karşı yılmadan sürdürülen bir başarı yolculuğu anlatılıyor. Ünlü işadamı Mehmet Çanakçı, çok zorlu iklimlerden, çok zorlu coğrafyalardan geçip bu günlere geldiğini anlatırken: “Bu müessese, imkansızlıklar ve çok zor şartlarda fedakarlıklarla, hayal aleminden mucize gibi doğdu...” diyor. “Bazen öyle şeyler gelir ki insanın başına, kendimize olan güvenimizi kaybederiz. Başarısız olacağımızı, üstlendiğimiz işin altından kalkamayacağımızı düşünürüz. Oysa bu güvensizlik duygusunun hepsi kendi aklımızın ürünüdür” diyen Çanakçı, asla yılmamak gerektiğini de şu sözleriyle dile getiriyor: ”Elbette çok çabalayıp yine de kazanamadığınız hatta kaybettiğiniz zamanlar olacaktır, ama asla yılmamalı ve vazgeçmemelisiniz. Vazgeçmek yenilgiyi kabul etmektir çünkü.” Kitabında, pozitif düşünmeyi öneren ve pozitif düşünen insanların hayattan daha çok zevk aldığının altını çizen Mehmet Çanakcı, kitabına şu sözlerle nokta koyuyor: “Değişime uyum sağlamak çok önemli. Yaşadığımız çağ, hızla geçip giden bir tren gibi... O treni doğru istasyonda yakalayıp binemezseniz, bir daha aynı şansa sahip olamayabilirsiniz.”
Özellikle Vitrifiye Seramik Sağlık Gereçleri sektöründe ulaştığı büyüklükle Türkiye pazarının ilk üç firmasından biri olan Creavit, yılda 1,5 milyon adet seramik sağlık gereci üretiyor. Üretiminin %40'ını dünya pazarlarına ihraç eden marka, Portekiz'den Çin'e kadar 60 farklı ülkeye de kaliteli hizmeti ulaştırıyor ve servis sağlıyor.
140.000 m2'lik açık alan içerisinde yer alan 60.000 m2'lik kapalı alan üzerine kurulmuş olan, Zonguldak Gökçebey Vitrifiye Üretim Tesisleri, üretim kapasiteleri göz önüne alındığında, yılda 1,5 milyon adet seramik sağlık gereci üretimiyle tek bir merkezde kurulu en büyük üç tesisten biri olarak hizmet veriyor. 2006 yılında kurulan, açık alanı 80 000 m2, toplam kapalı alanı 36 000 m2 olan ikinci kuşak Zonguldak Çaydeğirmeni üretim tesislerinde ise; banyo mobilyaları, gömme rezervuar ve klozet kapakları, ofis mobilyaları, banyo, lavabo ve mutfak bataryaları üretiminin tamamı karşılanıyor.
Dünyanın ilk doğa fabrikası
Her alanda lider olmayı kendine misyon edinen Çanakcılar Şirketler Grubu, sosyal sorumluluk projeleri kadar eğitim ve sanata yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Markanın kurum kültürünün bir parçası olarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi; Botanik Alan ve Hayvanat Bahçesi, “Doğa Fabrikası” konsepti ile dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Zonguldak Gökçebey'deki Çanakcılar Tesislerindeki 120.000 m2'lik açık işletme alanının 30 dönümlük bölümünde yer alan “Botanik Alan ve Hayvanat Bahçesi”nde 75 farklı türden 850 hayvan ve yüzlerce çeşit bitki yaşıyor. Yine bu alan içerisinde yer alan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Özel müzeler” statüsünde bulunan Çanakcılar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlıyor. Markanın “bir dünya markası olmak eğitimden geçer” vizyonuyla hayata geçirdiği “Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksek Okulu” ise 2006 yılından beri eğitim hizmet veriyor.
Yorum Yaz