maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iklim değişikliğinin etkilerini masaya yatırıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iklim değişikliğinin etkilerini masaya yatırıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü hazırlık çalışmalarını tamamladığı “İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi” hayata geçti

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü hazırlık çalışmalarını tamamladığı “İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi” hayata geçti.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK-TÜSSİDE Enstitü ortaklaşa yürüteceği projeyle Türkiye'nin kentsel, kırsal ve kıyı alanlarında iklim değişikliği risklerinin yönetimi, ulusal ve bölgesel kuruluşlarda kapasitesi geliştirilmesi, kamuoyunu ikim değişikliğinin etkileri ve uyum konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.  Toplam bütçesi 1 milyon TL olacak projenin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Öğrenciler ve Öğretmenler İçin Farkındalık Kampı

Proje kapsamında öğrenci ve öğretmen adaylarına yönelik “İklim Değişikliği Farkındalık Kampı” gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört farklı bölgesinden sekiz ilde (Trabzon, Samsun, İzmir, Muğla; Kayseri, Konya; Bursa, Edirne) ilköğretim okulu öğrencilerinin ve üniversitedeki öğretmen adaylarının katılımıyla her biri altı gün sürecek olan altı ayrı kamp düzenlenecek.

Ayrıca, çeşitli illerde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerine yönelik iklim değişikliği farkındalık hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenecek.

Proje çerçevesinde Trabzon, Edirne, Konya ve İzmir'de merkezi idare, yerel yönetim çalışanları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, ilköğretim okulu idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve diğer paydaşların katılımıyla “İklim Değişikliğinin Etkileri” konulu bir de çalıştay düzenlenecek.

Proje sonunda elde edilen sonuçlarından hareketle, ilköğretim ve yüksek öğrenim düzeyinde ders içerikleri oluşturulacak ve bu ders içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına rapor halinde sunulacak. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilmesi muhtemel bir işbirliği çerçevesinde öğretmenlere yönelik düzenli olarak yapılacak bir hizmetiçi eğitim süreci planlanıyor.

  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...