maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sit alanlarının idaresiyle ilgili açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sit alanlarının idaresiyle ilgili açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, düzenleme, sınırları kesin olarak belirlenen tabiat varlıkları ve doğal sit alanlarıyla özel çevre koruma bölgelerinde devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerleri kapsayacak.

Yönetmeliğe göre, konuyla ilgili yazılı işleri yaptırmaya, ihale komisyonları kurmaya, ihale kararlarını onaylamaya ve sözleşme veya protokol imzalamaya ita amiri yetkili olacak. Bakanlıkça gerekli görüldüğü takdirde bu yetkiler, kısmen veya tamamen Bakanlığın diğer birimlerine devredilebilecek.

Tahmin edilen bedel tespiti

Kullanma izni verilmesi veya kiralanmasında, tahmin edilen bedel, Bakanlıkça tespit edilecek ve karara bağlanacak. Bedel tespit ve takdirinde, taşınmazın konumu ve özellikleri göz önünde bulundurulmak suretiyle rayiç bedel esas alınacak. Kullanma izni, kira, ön izin bedelleri, ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın müşteriye tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ihale bedelinin yüzde 25'i peşin, geriye kalan tutarla müteakip yıllara ait bedeller, sözleşmede belirtilen şekilde ödenecek.

Bir yıldan uzun süreli kira, kullanma izni ve işletme hakkı sözleşmelerinde, ikinci ve izleyen yıllara ait bedeller, Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan üretici fiyatları endeksi oranında artırılacak.

Vadesinde ödenmeyen bedellerle hasılat payları ve diğer alacaklara, 21 Temmuz 1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 51'inci maddesine göre belirlenen oranda gecikme zammı uygulanacak.

Yönetmelikte, ihale ve bedel tespit komisyonlarının oluşumu ve çalışması, ihale ilanı, katılma şartları ve usulleri, sözleşme, ecrimisil işlemleri, kıyı ve sahil şeritlerinde verilecek izinlerle ön ve kullanma izinlerinin tespitine ilişkin düzenlemeler de yer aldı.

Öte yandan, 10 Mayıs 2007 tarihli ve 26518 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Taşınır Mal ve Taşınmaz Satışı, Trampa, Kiraya Verme, Sınırlı Ayni Hak Tesisi, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

Duygu Can/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...