DAXOM uyardı: Kombi servis dolandırıcılığına dikkat!
DAXOM firmasının genel müdürü Aydın Çetin, “Sıcak bir kış geçireyim derken, paranızdan ve kombinizden olmayın” dedi.
Türkiye'nin ısı teknolojilerindeki yerli üreticisi DAXOM firmasının genel müdürü Aydın Çetin, kombilerin yıllık bakım döneminin geldiği bu günlerde, kombi servis dolandırıcılığına karşı tüketicileri uyarıyor. Özellikle sonbaharda bu tür olayların arttığına dikkat çeken Çetin, “Call Centerlar üzerinden insanların cep telefonları aranarak, kombi bakım zamanınız gelmiş deniliyor. Her 100 kişiden en az 20-30'u bu hataya düşüyor ve karşı tarafa randevu veriyor. Dolandırıcılar, kombide olmayan bir arızayı varmış gibi gösterip, tüketiciden hem işçilik hem de parça parası alıyor. Sonrasında ya çıkardığı parçayı yeniymiş gibi geri takıyor, ya da çoğunlukla kombiyi o halde bırakıp, sırra kadem basıyor” dedi. Kombi sahiplerini bu tür kötü niyetli kişilere karşı uyanık olmaya ve söz konusu aramaları dikkate almamaya davet eten Çetin, tüketicilerin mutlaka kullandıkları cihazın markasına ait kurumsal internet adresinde belirtilen yetkili servislerle iletişime geçmeleri gerektiğini vurguluyor.
Doğalgazla ısınan evlerde, sonbaharla birlikte kombilerin yıllık bakım zamanı da geldi. Kışın ortasında kombi arızası yaşamak istemeyen tüketiciler bu dönemde, servis dolandırıcılığı tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. İstanbul Ümraniye'deki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanda yılda ortalama 17-18 bin adet yoğuşmalı duvar tipi kazan, elektrikli kombi, hermetik şofben ve elektrikli şofben üretimi gerçekleştiren DAXOM firmasının genel müdürü Aydın Çetin, bu dönemde kombi kullanıcılarının farklı yöntemlerle kandırıldığını söyledi.
Yetkisiz kişiler, kendilerini “yetkili servis” gibi gösterip tüketicileri kandırıyor!
En sık rastlanan iki yöntemden birisinin tüketiciden doğrudan para koparmaya çalışmak olduğunu belirten Çetin, “Burada Call Centerlar üzerinden cep telefonları aranarak, randevu alınıyor. Eve gelen dolandırıcı, kombide olmayan arızaları sıralayıp parça değişmesi gerekiyor diyor. Parça parasını peşin alıyor ve bir daha geri gelmiyor” dedi. Bir diğer yöntemin ise yetkisiz kişilerin kendilerini yetkili servis gibi gösterip tüketicileri aldatmaları olduğunu söyleyen Çetin; “Bu kişiler, arama motorları üzerinden kombi markalarının isimlerini de kullanarak reklam veriyorlar. Hatta kurumsal görünmek için 444'lü hat satın alıyorlar. İnsanların bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak, kendilerini yetkili servis gibi gösterip, kombileri kışa hazırlamaktan ya da arızalarını gidermekten ziyade, kullanıcıları daha fazla zarara sokuyorlar” dedi. Bu kişilerin ehil olmadıkları için genelde kombide daha yüksek bütçeli arızalar olıuşturup gittiklerinin altını çizen Çetin, üstelik onarım adı altında yaptıkları işlem sırasında yan sanayi ya da çıkma parça kullanıp, tüketiciden orjinal yedek parça parası alındığını söyledi.
Yorum Yaz