Dome Partners, 10 farklı ülkede ofis açmayı planlıyor!
Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda Emlaktasondakika.com sorularını yanıtladı.
Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar'da fuarı değerlendirdi. Katar pazarıyla 6 yıldır ilgilendiklerini belirten Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, "Hem bizim, hem pazarın hazır olması konusunda bir süreç yaşadığımızı söyleyebilirim. Ben 6 yıldır Katar'la ilgileniyor. Bu dönem bence doğru bir dönem hem Katar için hem bizim açımızdan. Geçmiş yüzyıl İngilizler ne yaptıysa, gelecek 100 yıl bizim onu yapmamız lazım dünya ve tarih... Ben böyle görüyorum böyle anlıyorum ve 20 yıldır firma olarak da kendimizi buna hazırlamaya çalışıyoruz. Bu stratejide 5 yıl önce bir hedef koyduk. Dedik ki 10 yılda dünyanın 10 ülkesinde ofis açacağız ve orada lokal olacağız. Geçmiş 5 yılda dünyanın 3 bölgesinde 5 ofisi açtık." dedi.
"Katar'da liman kurmaya geldik"
Katarlıların petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra ekonomik ve kaliteli hizmet almaya yöneldiklerini belirten Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, "Katar'a bundan 5 yıl önce geldiğimiz burada mimarlık açısından daha çok Avrupalı firmaların olduğunu açıkçası petrol fiyatının çok yüksek olduğu için buradaki firmalarında daha çok Avrupalı firmaları tercih ettiğini gördük. Biz daha ekonomik olmamıza rağmen fiyat endişesi olmadığı için çok ciddi anlamda yönlendirme vardı. Petrol fiyatları düşünce ve gelirler azalmaya başlayınca bu kez herkes kalite ve verimlilik arasında hesap kitap yapmaya başladı. Bu hesabı yapmaya başlayınca daha ekonomik daha kaliteli iş yapabilen sistemler ortaya çıktı. Bizim zamanımızın geldiğini de anlamış olduk. Mutlaka lokal olmayı çalışıyoruz. Bir ofis kuruyoruz ama mutlaka burayı bilen, burada iş yapan bir lokal ortala yürütüyoruz. Şuan burada fuarda bunun görüşmelerini yapıyoruz. Liman kuruyoruz, biz buraya iş almaya gelmedik. Fuarda kimlerle iş yapacağız, ondan sonra iş geliştirmeye iş almaya başlayacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
"Ataşehir sosyal merkez olabilecek en iyi yer, ama etrafı çevrili sitelerle dolu"
Şehirleşmenin önemini vurgulayan Yılmaz, "Bizim en büyük eksiğimiz şehirleşme. Bina yaparak şehirleri düzgün yapma şansımız yok. Bir örnek vereyim size şuanda İstanbul'da sosyal mekan olarak adını koyabileceğimiz, bir Nişantaşı, İstiklal Caddesi ve bir de Bağdat Caddesi var. Aradan 50-60 yıl geçmiş bir tane daha sosyal merkezimiz yok yapamamışız. Son 10 yılda yüzlerce binlerce bina yaptık ama bir tane yeni merkez yapamadık. Mesela Ataşehir sosyal merkez olabilecek en iyi yer ama o bahsettiğimiz şehirleşme anlayışını ön görmediğimiz için şuanda etrafı duvarlarla çevrili siteler var. O yüzden önümüzdeki dönemde yapmamız gereken şeyin şehirleşme, şehir mekanları oluşturma olarak bakıyorum." diye konuştu.
Yorum Yaz