maritbet girişmaritbet
Dünyayı kaydırdı, en büyük 3 su parkı şirketi arasına girdi

Dünyayı kaydırdı, en büyük 3 su parkı şirketi arasına girdi

Kocaeli’de üretim yapan Polin, dünyanın en büyük 3 su parkı şirketi arasına girdi

Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir su parkını ziyaret ederseniz orada bir Türk firmasının adını görmeniz mümkün... 1976 yılında kurulan Polin, Bahamalar'dan Vietnam'a, Amerika'dan Fransa'ya, Ukrayna'dan Çin'e dünyanın 90 ülkesinde kendi markasıyla su parkları inşa ediyor. Sektöründe dünyanın en büyük üç firmasından biri olan Polin'i şirketin Pazarlama ve Kurumsal İletişim DirektörüŞöhret Pakiş anlattı.

İnsanların bir su parkından beklentisi ne?  

Ziyaretçi önce heyecan istiyor, sonra interaktivite, sonra da tema ve hikâye. Eğlenceyi paylaşmak için yüksek kapasite tercih ediliyor. 4 kişi, 6 kişi bir arada kaysınlar. Sonra bir de güçlü görsel etkisi olsun istiyorlar. Biz de ezber bozduk. Kaydıraklarımızın tasarımları farklı parkurlardan oluyor, su jetleri, hızlı düşüşler, beklenmeyen dönüşler, sensörler, ışık efetleri. Örneğin bir kayırağımız roket girişiyle başlıyor. Altınızdaki kapak açılıyor ve hızlı bir düşüşle başlıyorsunuz. Bilinmeyen, sürprizli ve heyecanlı.

Amerika'daki en büyük eğlence parkı zinciri Six Flags'te kendinize nasıl yer edindiniz?

2004 yılından itibaren ABD pazarına bir iki kaydırak ihraç ederek girdik ama vurucu bir iş yapmamız bundan 2 sene önce Amerika'nın en büyük eğlence parkı zinciri Six Flags ile oldu. Six Flags zincirinin 19 parkı var. Bu parkların içinde en büyüğü olan New Jersey'deki Great Adventure'da King Cobra'mızı kurduk. Dünya patenti bizde olan bu kaydırağı Six Flags'de kurmak büyük bir tanıtım oldu. Fiyatı 10 - 15 kaydırağa eşit olan bu ürün bize dünyanın en büyük kruvaziyer gemi şirketlerinden biri olan Carnival gibi, büyük müşterileri getirdi ki o, zorlu bir işti.

Büyük firmaların sizi tercih etmesinin nedeni nedir?

Türk şirketini daha ucuz diye tercih etmiyorlar. Daha ucuz değiliz ve hiçbir zaman da kendimizi öyle konumlandırmadık. Yaptığımız işin kalitesine güvendik. Bizim üstün üretim teknolojilerimiz ve tasarımdaki yeniliklerimiz onları etkiliyor. Kullandığımız malzeme ile sektörde bir çığır açtık. Örneğin kaydıraklarımızı fiber glas kapalı kalıp teknolojisi ile üretmeye başladık. Ortaya pürüzsüz, iki tarafı parlak ve daha kaliteli bir ürün çıktı. Tasarımda da öncüyüz. Yaptığımız işler dünyanın saygın eğlence sektörü dergilerinin kapaklarında yer aldı.

Kocaeli'nde bir kaç yıl üst üste dev şirketlere kafa tutup vergi rekortmeni oluyoruz. Türkiye Patent Enstitüsü'nde Kocaeli'nde en çok uluslararası patent başvurusu yapan firma ödülünü aldık. King Cobra'nın patentini Amerika'dan aldık ki bu da çok büyük bir başarıdır.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyayı kaydırdı, en büyük 3 su parkı şirketi arasına girdi
  • 07.10.2014 13:34

Dünyayı kaydırdı, en büyük 3 su parkı şirketi arasına girdi

Kocaeli’de üretim yapan Polin, dünyanın en büyük 3 su parkı şirketi arasına gird ...