maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi, engelli vatandaşlar için ücretsiz alışveriş yapabilecekleri market açacak!

Esenler Belediyesi, engelli vatandaşlar için ücretsiz alışveriş yapabilecekleri market açacak!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türkiye’de bir ilk olarak Esenler’e Engelli Marketi açacaklarını, ilçedeki engelli vatandaşların ihtiyaçların olan malzemeleri buradan ücretsiz alabileceklerini söyledi

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Esenler'de de bir dizi etkinlik düzenlendi.  Esenler Belediyesi, İBB İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM), Esenler Kaymakamlığı ve Okan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sabah saat 10.00'da Atışalanı Caddesi'nde Engelliler Yürüyüşü ile başladı. Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan başta olmak üzere protokol üyeleri ile, Esenler'de faaliyet gösteren özürlü dernek başkanları, üyeleri, gaziler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı yürüyüşte, engelli vatandaşlar üzerinde “1 gün değil, 365 gün hatırlayın”, “Engellerimizi alın elimizden” ve “Yarın ne olacağın belli mi?” şeklinde döviz ve pankartlar taşıdılar. Yürüyüş, Esenler'deki engelli dernekler adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, protokol konuşmaları ve mehteran takımının gösterisi ile sona erdi. 
 
111 BİN ÖZÜRLÜYE HİZMET 
Kutlamalara daha sonra Esenler Kültür Merkezi'nde devam edildi. İSÖM X Müzik Grubu'nun müzik dinletisi ile başlayan programda, ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptı. Ercan, Esenler'de 2007 yılında sadece 4 okulda özel eğitim sınıfı bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün 27 okulumuzda 47 özel eğitim sınıfı var” dedi ve gelinen noktaya işaret etti. Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Berna Karaçalı, “Beraber olmak için engel yok” resim yarışmasına dikkat çekerek, “Bu yarışmada gördük ki, engelli kardeşlerimiz için bir engel yok, onların katılımcı büyük bir dünyaları var” dedi. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürü Bekir Köksal da İSÖM'ün özürlülerle ilgili belediyeler bünyesinde ilk hizmet veren birim olduğunu ve 1994 yılında sadece bir masa olarak kurulduğunu hatırlatarak, “Bugün bu bölüm, İstanbul'un 23 ayrı noktasında 111 bin İstanbulluya hizmet veriyor” dedi. 
 
ENGELLİ SAYISINI BİLE BİLMİYORDUK 
Daha sonra kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da İSÖM'ün 1994 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulduğunu hatırlatarak, “O gün bir masa olarak kurulan İSÖM bugün bu konuda Türkiye'ye, hatta dünyaya yön veren bir kurum haline geldi. 10 yıl önce maalesef Türkiye'de kaç engelli olduğu bile bilinmiyordu. Bugün ise her bir engellinin eşi, dostu, kardeşi, annesi, babası, eli, ayağı konumunda bir devlet var” dedi. 
 
ESENLER'E ENGELLİ MARKETİ 
İnsani ve vicdani bir sorumluluk olarak şehri engelsiz hale getirmek için uğraştıklarını dile getiren Göksu, “Bildiğiniz gibi Kapakları Topla Gel Kalmasın Artık Engel diye yürüttüğümüz bir mavi kapak toplama kampanyamız var. Bu kampanya Esenler, İstanbul, hatta Türkiye sınırlarını aşıp uluslar arası bir boyut kazandı. Türkiye'nin her bir tarafından dünyanın bir çok ülkesinden kampanyamıza destek yağıyor. ABD'den bile kapak geliyor. Bu kapaklarımızla şimdiye kadar 1.347 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye verdik. Onların ayağı, eli olduk. Şimdi kampanyamıza yeni bir boyut kazandırıyoruz. Mavi kapak kampanyamızla Türkiye'de ilk olmak üzere Esenler'de Engelli Marketi açacağız. Engelli kardeşlerimiz, ne tür malzeme ihtiyacı varsa bu marketten ücretsiz temin edebilecek” dedi. 
 
ENGELLİLER MERKEZİ 
Esenler'e Engelliler Merkezi kazandıracaklarını ve ilçedeki bütün engelli derneklerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Göksu, “İnşallah bu merkezimizi önümüzdeki yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne yetiştiririz” dedi. Engelli derneklerinden gelen hiçbir talebi geri çevirmemeye çalıştıklarını söyleyen Göksu, “Engelli kardeşlerimiz bu toplumun nesnesi değil, ötekisi değil, bizzat öznesidir. Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırabilmektir. Bu günün zihinlerdeki engellerin kalkmasına vesile olması dileklerimle hepinizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. 
 
MUTLU BİR GÜNÜM 
Engelliler günün kutlandığı bu günde son derece mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, “Birkaç yıl önce Esenler'de engellinin esamesi okunmuyordu. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyemiz, derneklerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız bu sorunun farkında ve hepsi neler yapabiliriz diye bir çalışma içinde. Beni mutlu eden bu. Yani kervan düzülmüş ve yola çıkmış” diye konuştu. 
 
İnsanların bazı eksiklerinin olmasının önemli olmadığını söyleyen Madenoğlu, “Önemli olan kafanızdaki ve kalbinizdeki özrünüzdür. Eğer buralarda özür varsa iflah olmazsınız. Tedaviye ihtiyaç vardır” dedi. 
 
Konuşmaların ardından “Beraber olmak için engel yok” konulu resim yarışmasında Esenler'den dereceye giren öğrencilerin plaket, çiçek ve hediyeleri takdim edildi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye İphone, üçüncüye de bir fotoğraf makinesi hediye etti. Program, tamamı engellilerden oluşan Türk Halk Müziği korosu konseri ve öğle yemeğinin ardından sona erdi. Program kapsamında bir resim sergisi açıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...