maritbet girişmaritbet
Esenyurt Belediyesi Yusuf Özvatan İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı!

Esenyurt Belediyesi Yusuf Özvatan İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı!

Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nde 25 derslik Esenyurt Belediyesi Yusuf Özvatan İlköğretim Okulu için düzenlenen bir törenle ilk harç döküldü. Esenyurt Belediyesi tarafından inşasına başlanan yeni okul için ilçede uzun yıllar eğitim alanında büyük çaba gösteren Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan’ın adı verildi

 

Esenyurt Mehterçeşme mahallesinde 25 derslik Esenyurt Belediyesi Yusuf Özvatan İlköğretim Okulu için düzenlenen bir törenle ilk harç döküldü. Esenyurt Belediyesi tarafından inşasına başlanan yeni okul için ilçede uzun yıllar eğitim alanında büyük çaba gösteren Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan'ın adı verilerek eğitimde bir hamle daha yapıldı.
 
Temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, Eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören programı, Fahir İlkel Ortaokulu folklor ekibinin gösterileri ve protokol konuşmaları ile devam etti.
 
Özvatan “ Tüm öğretmenlere verilen değerdir”
 
İsminin verildiği yeni okul temel atma töreninde, ilk konuşmayı Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan gerçekleştirdi. Özvatan “ Çocuklarımız için atılacak her adım, örülecek her tuğla bizim için eğitime gönül verenler adına çok değerlidir. Bu sorumluluk bilinci ile hareket eden ve göreve geldiği ilk günden itibaren, eğitime destek veren Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu ve ekibine teşekkürlerimi bir borç bilirim.  Esenyurt 'ta 35 yıldan bu yana eğitimde idarecilik yapmaktayım. Esenyurt ‘ta ilk İlçe Müdürü olarak atamak bana nasip oldu. Burada bir okula bir öğretmenin verilmesi tüm ilçedeki öğretmenlere verilen değerdir. Bu onuru bana ve aileme yaşatan tüm Esenyurt halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
Başkan Kadıoğlu “ Bugün temel atıyoruz, önümüzdeki yıl açıyoruz”   
 
Özvatan ardından, kendisinin de bir eğitim gönüllüsü olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu “ Bugün bu anlamlı törenimizde en önemli ve en kıymetli misafirlerimiz benim için minik yavrularımız, öğrencilerimizdir. Çünkü bu eğitim yuvaları onlar için yapılıyor.  Belediyeler tarafından okullar yapılmıyor. Biz belediye olarak okul yapmanın önünü açalım ve bir gün yerel yönetimlere devir edilir. Bu manada okul yamaya başladık ve bugün belediye kaynakları ile okul yapıyoruz. Bu bölgemizde okul ihtiyacı olduğunu vatandaşlarımız sürekli bize söylüyordu. Ve bu alanın belediye imkânları ile okul yapılmasına karar verdik. Bugün temelini atıyoruz. Önümüzdeki eğitim döneminde açılışını yapacağız. Her geçen gün ilçemize yeni eğitim alanları kazandırıyoruz. Bundan sonrada modern mimari ile yapılmış okullar Esenyurt'a kazandırmaya devam edeceğiz. Esenyurt ‘ta uzun yıllardır binlerce öğrenci yetiştiren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Özvatan'ın ismini de bu okulumuza verdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.  
 
Kaymakam Uyumaz “ Okul ihtiyacını belediye başkanı cevap veriyor”
 
Başkan Kadıoğlu'nun konuşması ardından İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt 'un okula ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacında Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun cevap verdiğini söyledi. Kaymakam Uyumaz “ Esenyurt ‘un nüfusu her gün giderek artıyor. Buna paralel olarak öğrenci sayımızda çoğalıyor. Gerçekten okul bir ilçe için çok büyük bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı cevap veren başta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün temelini atacağımız bu okulumuz gibi Esenyurt ‘ta çok sayıda okul projesi var. Buda yöneticiler olarak bizim en birinci görevimizdir” dedi.
 
Protokol konuşmaları ardından Esenyurt Belediyesi Yusuf Özvatan İlköğretim Okulu için kurban kesilerek dualar eşliğinde ilk harç döküldü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...