maritbet girişmaritbet
Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!

Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!

Esenyurt'ta yapımına başlanacak kavşak ile ilgili olarak Esenyurt Belediye Meclisi toplandı.

Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu,  Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek yönetiminde toplam 15 gündem maddesinin görüşülmesi ile tamamlandı.

Toplantıda açılış yoklama ardından, 1 ve 14'ncü gündem maddelerine kadar oylamaya sunuldu. Görüşülen maddelerin bazıları oy birliği, bazıları oy çokluğu ile meclisten geçti.

Hafta başında yapılan birinci meclis oturumunda, Bağımsız meclis üyesi Osman Savaş'ın verdiği önerge, gündeme alınarak 15'nci gündem maddesi olarak görüşüldü.

Yunus Balta teknik bilgi verdi

15'nci gündem maddesi olan, Doğan Araslı Caddesi Cumhuriyet Meydanı Kavşak ve yol düzenlemesi hakkında Teknik Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Balta sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine proje ile ilgili detaylı bilgi sunumu gerçekleştirdi. Yunus Balta “  Doğan Araslı Caddesinin doğu, batı, güney ve kuzey istikametlerinde çift katlı olarak -12 ve -6 kotunda bir kavşak düzenlemesi projelendirilmiştir. Bu kavşak düzenlemesi ile her istikamete ve her yöne kesintisiz ulaşım sağlanacaktır. Bu çalışma ile ilgili alt yapı konusunda tüm detaylar çalışmaları yapılarak çözülmüş durumdadır. Mevcut yürütmeyi durdurma kararı aşıldığı zaman çalışmalara başlanacaktır” dedi.

CHP gurubu çekimser kaldı

Meydan düzenlemesi ile ilgili CHP gurubu, hukuk ve trafik komisyonlarında olumlu görüş bildirirken, meclis toplantısında yapılan oylamada çekimser olduklarını beyan ettiler.

Teknik Başkan Yardımcısı Yunus Balta'nın bilgi sunumu ardından CHP gurubu adına söz alan meclis üyeleri Metin Munzur Meter ve Hüseyin Özdemir maliyeti yüksek, trafik sorununu çözmeyeceği ve meydanı genişletmek amacı ile yapıldığını söyledi. Yürütmeyi durdurma kararı alan 4. İdare mahkemesinin kararını okuyan MunzurMeter “ Cumhuriyet Meydanı kavşak ve trafik düzenlemesi ile ilgili yapılan yeni projenin daha maliyetli olduğu, projenin trafik sorununu çözmeyeceği, Esenyurt meydanının daha genişletilmesi yönünde olduğu, imar planlarına aykırı olduğu iddiası ile mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Bizim imar komisyonunda almış olduğumuz karar ise savunmaya yönelik bir karardır. Bu nedenle biz çekimser kalacağız.” Dedi.

Akboğa “ Amaç trafik çözümüdür”

Munzur Meter ardından AK Parti gurubu adına söz alan Mustafa Akboğa “ Belediye meclisi olarak yapmak istediğimiz, bu kavşağa ihtiyaç vardır. Bu nedenle sürekli gündeme geliyor. Fakat çalışmayı yaparken ileriye dönük bakarak yapmalıyız. Burada amaç tamamen trafiğin çözümüne yöneliktir. Belediye meclisi bunlarla ilgili plan yapar ve uygulamaya geçer. Büyükşehir belediyesi bununla ilgili bir plan yapmış ve yatırım kararı almıştır” dedi.

Batmazoğlu “ Kamusal bir amaçtır, özel bir amaç değildir”

Mustafa Akboğa ardından söz alan,  AK Parti gurubu meclis üyesi Av. Emin Batmazoğlu “ Burada iki komisyonumuzda değerlendirdiğimiz bu konu ve alacağımız kararın devam eden hukuki süreçte hiçbir değeri yok. Fakat kamu ihtiyacı olan bu konuda, belediye meclisine verilen bir önergeyi komisyonlarımızda değerlendirmeye aldık. Çünkü Esenyurt 'ta yaşayan insanların bu ihtiyacının ve şikâyetinin varlığını tespit ediyoruz ve meclis olarak ele alarak görüşüyoruz. Biz burada mahalli müşterek ihtiyaçları karşılamak için hep beraber görev yapıyoruz. Bu nedenle, hiçbir kaygınız olmasın. Kavşaklar ile ilgili sıkıntımız olduğuna hep birlikte katılıyoruz. Buradaki amacımız vatandaştan yana olan kamusal bir amaçtır, özel bir amaç değildir” dedi.

Oy çokluğu ile kabul edildi

Av. Emin Batmazoğlu'nun konuşması ardından BDP gurubu adına söz alan Yakup Mavzer 'in görüşlerini bildirdi. Kavşak projeleri ile ilgili hukuk ve ulaşım komisyon raporu olan 15'nci gündem maddesi oylamaya sunuldu. CHP gurubunun çekimser kaldığı madde oy çokluğu ile kabul edilerek meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Necmi Kadıoğlu: Yaptığımız her projeye tu kaka diyorlar!
  • 08.04.2013 10:01

Necmi Kadıoğlu: Yaptığımız her projeye tu kaka diyorlar!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısında toplam 9 gündem maddesi ...

Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!
  • 09.11.2012 11:04

Esenyurt Kavşağı'na onay çıktı!

Esenyurt'ta yapımına başlanacak kavşak ile ilgili olarak Esenyurt Belediye Mecli ...

Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!
  • 06.11.2012 08:39

Esenyurt Belediye Meclisi, trafik sorununu çözmek için toplandı!

Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı birinci oturumu 4 gündem maddesi ve gündeme ...

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!
  • 22.10.2012 13:53

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!

Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı son toplantısı, 2013 yılına ait bütçe görüşme ...