Fransa’da gerçekleştirilen MAPIC Fuarı, Türk gayrimenkul sektörünün en iyilerini ağırladı!
Alkaş Fuarcılık’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC, Cannes’da sektörün en iyilerini ağırladı
Alkaş Fuarcılık'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC, Cannes'da sektörün en iyilerini ağırladı.
Perakende ve gayrimenkul sektörünün lider firmalarını bir araya getiren Mapic Fuarı bu sene 65 ülkeden 8600 katılımcı, 2400 perakendeci, 410 yeni marka, 870 yatırımcı 695 stand katılımı ve 250'ye yakın Türk ziyaretçiyi ağırladı. Geçen seneye göre %7 büyüme gerçekleşen fuarın programında yer alan konferansta AMPD, BMD ve AYD derneklerinin desteği ile bu sene ilk defa Türkiye'nin de gerçekleştireceği ana oturuma, hem Türk hem de uluslararası markalar yoğun ilgi gösterdi.
"Türkiye'nin Gayrimenkul ve Perakende Sektöründeki Bugünkü Yeri” içeriğiyle hazırlanan panelin moderatörlüğünü üstlenen Deloitte Tüketim Endüstri Global Lideri Antoine de Riedmatten "Türkiye, etrafında yeni gelişen ve 1 milyar nüfusa sahip bir bölge için bölgesel merkez özelliğini güçlendirdikçe, perakende için hem kendi pazarındaki büyümeyi sürdürecek, hem de yeni gelişen pazarlara marka ve know-how ithal edebilecek. İşte, bu atılım,Türkiye'yi diğer yıldız pazarlardan ayırıyor." sözleriyle oturumu açtı. Panelde konuşmacı olarak katılan Metro Properties Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Eyüphan Boyvadaoğlu "Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, Türkiye'nin şuandaki mevcut pazar payı ve ekonomik durumu gibi önemli sorulara değinerek, Türkiye'nin son 10 yılda yapmış olduğu ekonomik istikrarla şuanda perakende sektöründeki büyüme trendine baktığınız takdirde burada çok büyük bir pazar payı olduğunu bu pazar payında da herkese yetecek kadar yer olduğunu" belirtti.Panelde konuşmacı olarak yer alan Türkven CEO'su Seymur Tari ise "Türkiye'deki perakende endüstrisinin daha çok gelişeceğini ve AVM'lerin yükselişe geçeceğini görüyoruz.Bu sene perakende sektörü için iyi bir seneydi, önümüzde en azından 10 iyi sene olduğunu düşünüyoruz,çok ümitliyiz çok keyifliyiz bu Mapic'te de Türkiye'nin gördüğü ilgiden gurur duyuyoruz" dedi.
Bu yıl firmaların tanıtımlarını yapabildiği "Client Session"da gerçekleştirilen "Değişimin Adı İstanbul "oturumunda; Saf GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral "İş, eğlence ve alışveriş gibi farklı fonksiyonları bir arada sunan karma AVM konseptleri hem bina değeri açısından hem de çevreye kattıkları enerji açısından günlük yaşamı kolaylaştırmaktadır." sözleriyle yeni projeleri olan Akasya'yı tanıttı. Öncüoğlu Mimarlık Genel Müdürü Enis Öncüoğlu, “Mapic fuarında yalnızca Türkiye'de değil dünya çapında başarı kazanmış birçok projenin sergilendiğini gördük.Çok hızlı gelişen şehirlerimizde eksikliğini hissettiğimiz kentsel kamusal alanın bu projelere ve bizim tasarladığımız diğer projelerde başarılı bir şekilde entegre edilirken araştırmanın,stratejinin,planlamanın ve tasarımın ne kadar önem kazandığını da tespit etmiş olduk.“Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ise Metropol İstanbul'un kamusal alan ve ticari aktiviteleri bir araya getiren canlı dinamik bir ortam oluşturduğunu ve projenin seçilen, lokasyan, konsept , ulaşım gibi kriterler ile ön plana çıkan bir proje olduğuna değindi.
Fuarda gerçekleşen "SpeedMatching" uygulamasında 7 dakikalık sunum yaparak marka ve projelerini tanıtan Süvari Gurubu Marka Yöneticisi Arzu Özerdem, "116 mağazayla dünya genelinde var olduklarını, gelecek 2 yıl içinde ise 75 mağaza daha açma hedeflerinin olduğunu" söyledi. Koton'dan Alp İdikut, ise “1988 yılında küçük bir dükkan ile başladığımız hikayemizde bugün 25 ülkede 300 mağazaya ulaştık. Genel ciromuzun yüzde 54'ünü kadın müşterilerimiz oluşturuyor. Bugün burada Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Orta Asya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yeni partnerler arıyoruz" dedi.
Yorum Yaz