maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü 2019'dan umutlu

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, sektörün büyüme trendine girdiğini söyledi.

Müteahhitler 2019 yılının 2018'den daha iyi bir yıl olmasını bekliyor. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, “Yerel seçim sürecinin tamamlanması, döviz ve faiz oranlarındaki normalleşmenin etkisi ve yapısal reformların hayata geçirilmesiyle Türkiye ekonomisinin olumlu yönde seyredeceğine inanıyoruz. 2019 sürdürülebilir ve dengeli büyümeye odaklanan ekonomi politikalarının hayata geçirileceği bir yıl olacak” dedi.

Geçen yıl küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan olumsuzluklara karşın, alınan tedbirler sayesinde makroekonomik göstergelerde iyileşme yaşandığına da vurgu yapan Koloğlu, ekonominin son aylarda cari fazla verdiğini hatırlattı.

TASFİYE DÜZENLEMESİ FİRMALARA YARAR

Koloğlu, işlerin durma noktasına geldiği bir dönemde hükümet tarafından sözleşmelerin tasfiyesine ilişkin düzenleme yapıldığını da hatırlattı. Bu düzenlemenin, firmaların geleceğe dönük plan yapmasına imkan sağlayacağını belirten Koloğlu, “Fiyat farkı konusunda da yapım işinin özelliklerine ve malzemelerin ağırlık oranlarına göre katsayının belirlendiği bir sistem geliştirilmesi gerekiyor. Gerçekçi bir fiyat farkı uygulanması yükleniciyi korumasının yanında, yatırımların devamını ve tamamlanmasını sağlar” ifadesini kullandı.

Bu yıl yeni projeler var

Koloğlu, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda Kanal İstanbul'un ihale süreci, otoyol ve banliyö hatları ve kentsel dönüşüm gibi pek çok projenin yer aldığını anımsattı. Kentsel dönüşüm sürecinin de sektöre hareketlik getireceğine işaret eden Koloğlu, "Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için rüzgar, güneş ve kömür gibi milli kaynaklarımıza öncelik verilmeli, yerli ve milli teknoloji Ar-Ge çalışmaları artırılmalı” dedi. Koloğlu, sektörün yurt dışında Kasım 2018 itibarıyla 15,8 milyar dolarlık 180 proje üstlendiğini de aktardı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Kahramanmaraş'ta 4 bin işçi aralıksız çalışıyor"
  • 24.03.2025 13:36

Bakan Kurum: "Kahramanmaraş'ta 4 bin işçi aralıksız çalışıyor"

Kahramanmaraş merkezdeki şantiyelerden gece ve gündüz görüntülerini paylaşan Çev ...

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti
  • 26.02.2025 16:33

Rönesans Gayrimenkul gelirlerini 9,6 milyar TL’ye yükseltti

Rönesans Gayrimenkul Yatırım düzeltilmiş gelirlerini reel olarak yüzde 12 arttır ...

Emlak Konut Kazançlı Yatırım Kampanyası reklam filmi yayında!
  • 20.02.2025 15:30

Emlak Konut Kazançlı Yatırım Kampanyası reklam filmi yayında!

Çeşitli ödeme imkanlarına sahip Kazançlı Yatırım Kampanyası Emlak Konut tarafınd ...

Türkiye genelinde Ocak ayında 112 bin 173 konut satıldı
  • 17.02.2025 11:20

Türkiye genelinde Ocak ayında 112 bin 173 konut satıldı

Ocak ayında ipotekli konut satışları 16 bin 726, ikinci el konut satışları ise 7 ...

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı
  • 13.02.2025 15:07

Kuzey Adalar Kartal’da satışlar başladı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO iştiraki Emla ...

Gaziantep Şehitkamil'de 580 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2025 15:41

Gaziantep Şehitkamil'de 580 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Öne Çıkanlar