maritbet girişmaritbet
İshak Alaton Çatalca Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Lisesi'nin temelini attı!

İshak Alaton Çatalca Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Lisesi'nin temelini attı!

Girişimsel kardiyoloji alanında Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan Alvimedica’dan tüm dünyaya örnek teşkil edecek anlamlı ve önemli bir adım

Çatalca Belediyesi işbirliği ile hayata geçen ve yapımı Alvimedica tarafından tamamlanarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanacak olan ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin temeli, 29 Ekim'de kutlanan 89.Cumhuriyet Bayramı'nda atıldı. İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimini verecek olan lisesi olacak.

Türkiye ve dünya girişimsel kardiyoloji pazarında en çok tercih edilen global stent markalarından biri olan Alvimedica, sorumlu kurumsal yurttaş kimliğini, yenilikçi ve büyümeye odaklı bir marka olduğunu bir kez daha kanıtlıyor; alanında geleceğin sağlığını da inşa eden, devrim yaratan projelerini birbiri ardına gerçekleştiriyor.
 
Uluslararası Ar-Ge gücü, hizmet kalitesi ve atak kültürü ile alanında büyük başarılara imza atan Alvimedica, dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimini verecek olan ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin temeliniÇatalca'da attı.
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt'un yanı sıra Alvimedica üst düzey yetkilileri ile Çatalca Belediye Başkanı Cem Karave yerel yöneticilerin, seçkin konukların katılımı ile Alvimedica Çatalca Üretim Tesisi'nde düzenlenecek organizasyon sonrasında okulun bulunduğu alana geçilerek temel atma töreni gerçekleşti. Okul inşası yaklaşık bir yıl içinde tamamlanarakMilli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek.
 
Dünyaya örnek teşkil edecek bir ilk yine Alvimedica'dan… Alanında dünyanın ilk ve tek lisesi!
Alvimedica Çatalca Üretim Tesisi, Alvimedica Kabataş Merkez Ofisi, Assen'de bulunan Alvimedica Ar-Ge Merkezi ve Alvimedica Amsterdam Ofisi'ni de yapan Alvimedica Sağlık Yatırımları A.Ş. İnşaat Yatırımları Proje Müdürü Mimar Ayşegül Akın'ın proje mimarlığını yürüttüğü, ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”, alanında dünyanın ilk ve tek lisesi olacak.  
 
Cumhuriyet tarihinin eğitim alanında da bir ilke de imza atacak olan okul,  4 yıl boyunca, üç alan ve yedi dalda eğitim -  öğretim verecek. Okulda, genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarında ortak olan derslerin yanı sıra Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbı Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları, Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları, Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis İzleme ve Kayıt Cihazları başlıklarında; Gamma kameralar, elektromanyetik görüntüleyiciler, laboratuvar destek cihazları, karıştırıcı ve ayrıştırıcılar, sterilizatörler, kan cihazları, yaşam destek, dolaşım ve solunum ve dolaşım cihazları, ekipmanla tedavi, elektrokardiyografi teknikleri ve cihazları, vücut sinyal izleme cihazları, teşhis ve tedavi cihazları gibi bio medikal cihaz teknolojileri dersleri verilecek. Bio medikal cihaz bakım ve onarımı ağırlıklı ek eğitim programı kapsamında okulda öğrenciler sektörel firmalarda beceri eğitimi de alacak. 
 
Çatalca Belediyesi'nin Alvimedica'ya okul yapımı için bağışladığı toplam 87.950 metrekarealik bir alan içerisinde kurulacak olan “İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi”, 6.790 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 24 derslikli öğrenim binası olarak inşa edilecek. Alvimedica'nın inşasını gerçekleştirerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayacağı lisenin bulunduğu yerleşkede ayrıca, 4 bloktan oluşan mesleki eğitim binaları, 180 kız ve 180 erkek öğrenci kapasiteye sahip 2 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurtları; 3 blok halinde, 10'ar daireli öğretmen lojman binaları yer alacak. Adeta bir üniversite kampüsünü andıran “İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi”nin bulunduğu alana ayrıca 2.200m2 kapalı alana sahip Etüt ve Eğitim Merkezi Spor Salonu ve Sosyal Tesisler de kurulacak.
 
İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yapımı tamamlanınca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecek!
Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, Türkiye'deki en önemli eksikliklerden birinin nitelikli, ara personel olduğunu, Alvimedica'nın teknik okul mezunu gençleri kendi ilgili departman yöneticileri aracılığı ile özel eğitimlerle yetiştirdiklerini belirterek ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile bu önemli eksikliği gidermeye destek sağlayacağız.” dedi. Dünyada Biyomedikal cihaz teknolojileri alanında eğitim veren üniversiteler olduğunu, ancak bu alanda lise bulunmadığını belirten Cem Bozkurt, dünyaya örnek teşkil edecek bu lisenin temelini Türkiye'de atarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un adını taşıyacak “İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”ninkendileri için büyük anlam taşıdığını söyleyen Cem Bozkurt, “bir yıla kalmadan yapımını tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredeceğimizülkemizin ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimi sunacak olan liseyi gençlerimize hediye etmekten büyük mutluluk duyacağız. Alvimedica'nın ülkesine,  ekonomik ve toplumsal gelişimine fayda sağlayan sosyal sorumluluk bilinciyle benzer çalışmaları her zaman sürdüreceğiz.” dedi.
 
Stent ve stent uygulama teknolojilerinde Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarına verdiği önem ve yatırımlarla da kısa sürede hızlı adımlar atan Alvimedica'nın temelini attığı okul ile gençler eğitimini aldıkları meslekle ilgili iş alanlarında çalışma ve kendilerini geliştirme olanağı bulacak. Yakın gelecekte, Alvimedica Üretim Tesisi'nin de bulunduğu Çatalca'da kurulacak olan “Alvimedica Bio City” projesi ile liseyi bitiren gençler kolaylıkla iş bulabilirken, tercih ederlerse bu alanda eğitim veren diğer ülkelerdeki üniversitelerde yüksek eğitimlerine de devam edebilecekler.
 
TÖRENDEKİ KONUŞMALARIN METİNLERİ
İSHAK ALATON
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı
Değerli dostlar, hepiniz hoş geldiniz…
Kısa filmimizde gördüklerimiz çok da uzak bir tarihi anlatmıyor.
Geleneksel, totaliter bir eğitim sunan; kız çocuklarına eğitim hakkı tanımayan, dini eğitim ve öğretim yapan kurumları ağırlıkta olan Osmanlı döneminde, imparatorluk yıkılırken halkın yüzde 90'ı okuma – yazma bilmiyordu. 
Cumhuriyet'in kurulmasıyla, 1924 yılında çıkarılan “Tevhid-i Tedrisat” yasası, 1928'de Yeni Türk Harfleri kabulü, Millet Mektepleri'nin, Kız Enstitüleri'nin kurulması, hatta halkın elleriyle, elbirliği ile kendi okullarını yapması, derken… Filmde de altını çizdiğim gibi, 2012 yılını bitirmek üzereyiz. 
Dünyaya, Türkiye'ye;geçmişe göz atıp bugüne ve geleceğe geniş bir perspektiften, tarafsızca bakarak gerçekleri görmemiz lazım. 
 
Neticeye ulaşmak için de şu soruları sormak lazım.
Dünden bugüne, Türk eğitim modeli kendini değişen çağa uygun geliştirilebilmiş midir? 
Bugün, toplumu ileri götürecek, akılcı, bilimsel, uygulamalı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim - öğretim sistemi kurulabilmiş midir?
Türk eğitim – öğretim sistemi, geleceğe, değişimlereve gelişen alanlarda atılım yapmasını sağlayabilecek bilgi ve kültürü kazandıracak bir içerikte midir?
 
Bu sorularıma cevaplar arıyorum; fakat tatmin olabileceğim bir gelişme ne yazık ki göremiyorum.
Elbette, iyi niyetli çabalar, çalışmalar; bu konuda gelişme sağlayacak projeleri hayata geçirmeye çalışanlar var. 
Eğitim hayatında başarılı olan ama daha fazlasını isteyen,bu ülke için fayda sağlama isteğinde yön arayan gençlerin çoğu kendilerini geliştirecek üst eğitim yapamadığı, iş bulamadığı için yurt dışına gidiyor. Beyin göçü en fazla olan ülkelerden biriyiz.
Tüm bu değerlendirmelerimle, genel manzaraya baktığımda,halkın tamamına yakınınınokuma-yazmayı öğrenmiş olmasından başka bir şey göremiyorum.
Okuma yazmayı öğrenmiş olmak bir toplum için yeterli midir? Bence yeterli değildir.
Çünkü inancım şudur: 
Eğitim – öğretim, bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının özünü oluşturur. Gençlerin şekilci, ezbere – telkine, safsatalaradayalı, beyin yıkayanbir eğitim – öğretim ile gelişebilmesi, yaratıcı ve üretici olması; gelişen, değişen çağa ayak uydurması, cesaretle, korkmadan atılımlar yapması mümkün değildir.
Ülke olarak Türkiye'nin başarısı ve toplumsal gelişiminde, eğitimin öneminisorduğunuzda,herkes gerekliliğikabul ediyor, ama ne yazık ki, sürekliliği olan, eğitim düzeyini ileri götürüp dünya standartlarına kavuşturacakkalıcı adımlar atılmadı, atılamıyor. Bir ileri - bir geri değil, hep ileriye yönelik büyük adımlar atılması gerekiyor.
Türk toplumunun eğitim düzeyinin dünya standartlarının çok altında olması vebunun önemsenmemesi, beni bir insan olarak çok rahatsız ediyor. 
Şekilcilikten uzaklaşarak, yaratıcı, özgür bir eğitim sistemiyle,dünyastandartlarına yaklaşmamız, bu standartları yakalamak içinbüyük bir heyecan ve istek duymamız lazım. 
Uygulamalı, çağdaş, yeniliklere açık ve bu yenilikleri yansıtan eğitim ve öğretim sistemini hayata geçirmemiz lazım.
Gelişen, fırsatlar yaratan alanları görerek, bu alanlarda atılımlar yapabilmek için eğitim başta olmak üzere tüm hazırlıklarımızı yapmamız lazım. 
Bunu gerçekleştirebilmek için devletin yanı sıra topluma da büyük görevler düştüğüne, en çok da varlıklı, olanak sahibi insanların eğitime - öğretimedestek vermesinin önemine inanıyorum. 
Bunların arasında ben de olmak istiyorum, hep de olmaya çalıştım.
İşte bugün burada eğitim alanında önemli bir adımın atılmasına yine ön ayak oluyoruz. 
Alvimedica olarak, dünyada gelişen, gelecek vaat eden alanlarda eğitim görme fırsatı yaratmak için Türkiye'de bir ilke imza atıyoruz. Çatalca Belediyesi ve Başkanı Cem Kara da, eski bir eğitmen olarak,eğitime destek vermenin önemi idrakiyle bu projenin hayata geçmesine değerli katkılarda bulunmuştur. 
Birazdan temelini atacağımız lise, ülkenin geleceği için ışık tuttuğumuz, tüm dünyada fark yaratabileceğimiz fırsatlarla dolu, gelişen bir alanı işaret etmesi açısındanda ayrı bir önem taşıyor.  
İşaret ettiğimiz, ışık tutmaya çalıştığımız konu şu: 
 
Bildiğiniz gibi, şimdiki yönetimin ortaya koyduğu uzun vadeli bir projesi var. 2023 yılında, 140 milyar dolarlık ihracatı, 500 milyar dolarlık ihracata çıkarmak hedefiaçıklandı. Yatırımları çok rasyonel ve geleceği de görerek yapmak şartı ile bu hedefe ulaşılabileceğine, başarılabileceğine inanıyorum. Yalnız bunun çok önemli bir hedef olduğu idrakiyle, biraz da yol göstermede katkım olsun istiyorum. Bunun için önemli bir mesajı tekrarlamak istiyorum:
 
Dünyada gelişime açık, yatırımların çoğalacağı alanların en başında sağlık geliyor. İnsan sağlığının en önemli konu olacağını tüm araştırmalar ortaya koyuyor. Buçok açık ve net. Bunu kanıtlayan en önemli gerçeklerden bir tanesi, dünya nüfusunun hızla artması…
 
Dünya nüfusu bugün 7 milyarı buldu. Ve 40 yıl sonra, yani 2050 yılında 9,5 milyar insan olacak. Diğer taraftan insanların ömür beklentisi uzuyor. Ömür beklentisinden kastım şu: Bundan 50 yıl önce 54 yıl normal bir ömür beklentisi varken, bugün ortalama insan ömür süresi 78 yaşına çıktı. Önümüzdeki yıllarda 90'lara, 95'lere hatta 100 yaşına varacak insanlar… Tıp ilmi, bugünlerde doğmakta olan insanlarınnormal olarak 100 yaşına kadar yaşayacaklarını gösteriyor. Günümüzde dahi bu yaşa varan insan sayılarının çoğaldığını örneklerden görebiliyoruz.İnsan sağlığı alanında yapılan yatırımlar yakın gelecekte hızla gelişecek ve büyük değer kazanacak. Bu alanda atılımlarını yapanlar kazançlı çıkacak. Bu nedenle Türkiye'nin, 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşması, ancak Alvimedica benzeri, beyin gücüne ve yüksek teknolojiye dayalı, önü açık endüstrilere yapılan yatırımları hızla teşvik ederek, bir sağlık ürünleri teknolojisi programı geliştirmesi ile mümkün olacaktır.
Bu programı geliştirebilmenin, kalıcı ve verimli atılımları gerçekleştirebilmenin en önemli şartlarından biri de, sağlık eğitimidir. Sağlık alanında eğitim – öğretim veren okulların artması lazım.
 
Türkiye'nin özellikle biyomedikal teknoloji alanında eğitimin önemini görmesi gerekiyor. Biz bu öngörüylehareket ederek hızla gelişecek bu alanda, bir sağlık endüstrisinin oluşturulmasının, bilimokullarının, liselerinin, üniversitelerin açılmasının önemini anlatmaya çalışıyoruz. 
 
Geleceği en parlak yatırım alanlarından biri olan insan sağlığı alanında, ülke olarak,bu hamlelerle öne geçebiliriz. Mesela, bizim bugün burada temelini atacağımızbu lisenindünyada bir örneği yok. Sn. Cem Bozkurt'un bahsettiği gibi, biyomedikal cihaz teknolojileri alanında eğitim verecek olan dünyanın ilk ve tek lisesinin temelini, burada Türkiye'de, Çatalca'da heyecanduyarak atıyoruz. Bu atılımlara örnek teşkil etmekten, öncü olmaktan ayrı bir mutluluk, onur duyuyoruz.
 
Biz yolumuzda şaşmadan ilerlerken, ülkemizin geleceği için işaret edilen önemli, doğru hedeflere destek vermeye;başarı kazandıracağı kesin önemli alanları da işaret edip yol göstermeyedevam edeceğiz.
 
CEM BOZKURT
Alvimedica CEO
Değerli konuklarımız ve sevgili basın mensupları dostlarımız,
Bugün yine bir ilke imza atmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma töreninde bizlerle birlikte olduğunuz, heyecanımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz. Hepiniz hoş geldiniz.
 
Amerika ve Avrupa'da biyomedikal tıbbi cihaz teknolojileri eğitimi veren az sayıda üniversite bulunuyor, ama bu alanda eğitim – öğretim verecek ilk lise,İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olacak. Alanında ilk ve tek olarak, ülkemiz yanı sıra dünyaya da örnek teşkil edecek projemizin hayata geçmesinde bizeönemli destekler sağlayan Çatalca Belediyesi'ne, Sayın Başkanı Cem Kara'ya teşekkürlerimizi ayrıca sunmak istiyorum.
 
Okulumuzun hayata geçmehikayesi yaklaşık üç yıl önce başladı.Çatalca Belediyesi'nin Alvimedica'ya okul yapımı için bağışladığı yaklaşık 88 bin m2'lik bir alan üzerine, dünyada eşi olmayan biyomedikal tıbbi cihaz teknolojileri eğitimi verecek olan lise projemizi hayata geçirmek için 2009'dan beri uğraş veriyoruz. Bürokratik engelleri aşarak,dünyanın ilk ve tek biyomedikal tıbbi cihaz teknolojileri lisesinin temelini atacağımız bugüne gelmeyi başardık.
 
Bugün temelini atacağımız okulumuz, 4 yıllık eğitim ve öğretim verecek.Öğrenciler, genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarında ortak olan derslerin yanı sıra,tıbbi medikal cihaz teknolojileri ile ilgili eğitimleri dealacaklar. Biyomedikal cihaz bakım ve onarımı ağırlıklı ek eğitim programı kapsamında öğrenciler, başta Alvimedica olmak üzere ilgili sektörel firmalarda beceri eğitimi alma fırsatını yakalayacaklar. Böylece gençler, eğitimini aldıkları meslekle ilgili iş alanlarında çalışma ve kendilerini geliştirme olanağına sahip olacaklar. Yakın gelecekte, Alvimedica Üretim Tesisi'nin de bulunduğu Çatalca'da kurulacak olan, “Alvimedica Bio City” projesi ile liseyi bitiren gençlerimiz, biyomedikal endüstri bölgemizde kolaylıkla iş bulabilirken, tercih ederlerse Avrupa ve Amerika'da biyomedikal teknoloji mühendisliği, biyomedikal cihaz teknolojileri gibi alanlarda eğitim veren diğer ülkelerdeki üniversitelerde üst eğitimlerine de devam edebilecekler.
 
İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye'nin en önemli eksikliklerinden biri olan, nitelikli ve ara personel açığının kapatılmasına örnek çözüm yollarından da biri olacak. Biz bugüne dek, teknik okul mezunu gençleri, ilgili departmanlarımızda yöneticilerimiz aracılığıyla, özel eğitimlerle yetiştiriyorduk.Bu lise ile, nitelikli ve ara personel yetiştirmeye yönelik eğitim kurumlarının oluşturulması için başarılı bir örnek yaratmayı hedefliyor, bu konuya marka olarak öncülük etmekten dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz.
 
“İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”, sadece bir okul binasından ibaret değil. 24 derslikli öğrenim binasının yanı sıra mesleki eğitim binaları, kız ve erkek öğrenci yurtları; öğretmen lojman binaları yerleşke içinde yer alacak. Adeta bir üniversite kampüsünü andıran İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana ayrıca Etüt ve Eğitim Merkezi Spor Salonu ve Sosyal Tesisler de kurulacak. Okulun yapımı yaklaşık bir yıl sürecek, inşası tamamlanınca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredeceğiz. 
 
Okulumuz, bugün kuruluşunun 89. yılını kutladığımız Cumhuriyet geçmişinde de eğitim alanında bir ilk olarak tarihe geçecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İshak Alaton'u,görüş ve duygularını almak için davet etmeden önce; Osmanlı döneminden,moderneğitime geçerken atılan ilk ve önemli adımları, kısa bir arşiv filmiyle sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

28 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi
  • 15.11.2024 11:06

28 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi

Ovaların korunması amacıyla 19 ildeki 28 ova "büyük ova koruma alanı" olarak ila ...

Bakan Ersoy:"Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon"
  • 31.10.2024 17:30

Bakan Ersoy:"Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon"

Türkiye, 23.2 milyar dolar gelirle bir çeyrekte elde edilen en yüksek turizm gel ...

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek
  • 31.10.2024 17:07

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek

Bina, Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı, sektör paydaşlarını Antalya'da buluştu ...

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor
  • 31.10.2024 15:52

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Acil Durum ve Afet Müda ...

Türkiye'de eylülde 140 bin 919 konut satıldı
  • 18.10.2024 11:32

Türkiye'de eylülde 140 bin 919 konut satıldı

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre ...

Türkiye ve Japonya inşaat sektöründe işbirliği hedefliyor
  • 02.10.2024 10:31

Türkiye ve Japonya inşaat sektöründe işbirliği hedefliyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, 7. Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İ ...