İsmail Kahraman: Bu eserlere daha nicelerini katacağız
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreninde konuştu.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, köprülerin, tarihi taşıdığını belirterek, "Eğer biz tarihe saygılı olmazsak, köksüz olursak, köksüz ağaç gibi kururuz, yok oluruz. Tarihimize sahip çıkacağız. Öz kültürümüze sahip çıkacağız ve inşallah bu eserlere daha nicelerini katacağız." dedi.
Kahraman, İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, üç yıl önce temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı büyük bir eserin daha açılışını yapmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.
İstanbul'un fethi yılı dönümünde temeli atılan köprünün, ecdadın Anadolu'yu fethi yıldönümüne denk gelen 26 Ağustos günü açıldığını anlatan Kahraman, kaprünün millete hayırlı olmasını diledi.
Ağustos ayının, zaferler ayı olduğunu vurgulayan Kahraman, bu ayda bir çok zaferler kazanıldığını, şimdi de teknolojik bir zaferin açılışının gerçekleştirildiğini ifade eden Kahraman, güzel bir eseri ülkeye kazandıranlara teşekkür etti.
Türkiye geliştikçe ve böyle eserlerle ilerledikçe, önünün kesilmek istendiğini belirten Kahraman, "Çok yakın bir zamanda kara bir gün yaşadık ve 20 saat gibi kısa bir zamanda o kara gün atlatıdı ve inşallah bir daha öyle kara günler olmayacak." diye konuştu.
Vatandaşların "idam isteriz" sloganları üzerine Kahraman, "Gereken, gereken zamanda yapılır." dedi.
Milletin birliği ve bütünlüğünün, başkumandanın halkı meydanlara çağırmasının bir karanlık dönemi asla yaşatmadığını ve milletin darbeye "dur" dediğini aktaran Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eserlere, kalkınmaya devam edeceğiz. Durmak yok. 26 Ağustos 1071 Anadolu'ya ayak bastığımız tarih. Arif Nihat Asya'nın güzel bir şiirinden mısralar var; 'Bir cuma sabahı semaya karşı / Malazgirt'te 54 bin er / Bestelediler en güzel marşı / Allahu ekber, Allahu ekber'. Ne güzel bakınız köprüyü açarken de yine Kuran-ı Kerim ile açtık."
Köprünün isminden bahsederek konuşmasına devam eden TBMM Başkanı Kahraman, "Çok güzel bir isim bulundu. Muhteşem bir padişanımızdır Yavuz Sultan Selim. Mısır'a gitti, hilafeti aldı, mukaddes emanetlerle döndü. Üç yıllık bir yolculuk sonrası gelidiğinde, gündüzleyin Üsküdar'da bekledi, şehre girmedi. Millet nümayiş yapmasın ve gece yarısı sessizce Topkapı'ya girdi. Çok mütevazi bir insandı. Fevkalade değerli bir padişahtı. Önüne dünya haritasını koyduklarında, 'Bütün dünya bu kadar mı?' dedi. 'Bir kişiye belki çok ama iki kişiye yetmez' dedi. Bir cihangir ruha sahipti. Emanet-i mukaddesleri getirdiğinde, 'Topkapı Sarayı'nda bunlar ayrı bir bölüme konacak' dedi ve '24 saat 40 hafız Kuran okuyacak' dedi. 'Bana 39 hafız bulun', 'Hünkarım, 40. demiştiniz?'. 40.' hafız benim' dedi. Bu Kuran-ı Kerim, 1517'den itibaren 1922'ye kadar devam etti, 1996'dan itibaren de yine 24 saat devam ediyor, devam edecek."
Köprülerin, tarihi taşıdığını dile getiren Kahraman, "Eğer biz tarihe saygılı olmazsak, köksüz olursak, köksüz ağaç gibi kururuz, yok oluruz. Tarihimize sahip çıkacağız. Öz kültürümüze sahip çıkacağız ve inşallah bu eserlere daha nicelerini katacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinde ziyaret ettiği gaziye "Benden ne istiyorsun" diye sorduğunu anlatan Kahraman, gazinin ise buna karşılık "Hayır, ben daha ne yapabilirim" dediğini aktardı.
Kahraman, "Necip bir milletimiz var. Milletimiz tek yuruk haline gerektiğinde bir araya gelir ve güçlükleri aşar. Önümüz kesilmeyecek inşallah. Bütün engelleri aşacağız. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Cenabı Hak bize nice hizmetler gösterecek ve o yolda yürüyeceğiz." dedi.
Yorum Yaz