maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul projesi için start Haziran ayında verilecek!

Kanal İstanbul projesi için start Haziran ayında verilecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı Kanal İstanbul projesine haziran ayında başlanacağını açıkladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı Kanal İstanbul projesine haziran ayında başlanacağını açıkladı.

Bütün hazırlıkların yapıldığını belirten Yıldırım, Kanal İstanbul sayesinde İstanbul boğazından geçen nükleer bomba eşdeğerindeki 10 bin tankerin buradan geçiş sağlayacağını ve tehlikenin ortadan kaldırılacağını bildirdi.

Bakan Yıldırım, dünyada doğal kanalların yanı sıra sonradan yapılan kanallar olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale ve İstanbul boğazı doğal kanallar. 3 bin yıl önce oluşmuş kanallardır. Bunun dışında birde yapma kanallar var. Panama, Süveyş kanalı gibi. Bunlarda küresel ticaretin gelişmesi ile beraber maliyetleri düşürme, zaman tasarrufunu sağlamak açısından, düşünülmüş ve hayata geçirilmiş projeler. İşte bu nevide bizim projemiz var. Kanal İstanbul... 2011 yılında Sayın Başbakanımız bu projeyi açıkladı. Şuanda da çalışmalar var. Bu yıl içinde yapımı için çalışmalar başlıyor. Bu haziran ayından itibaren olacak. Kanal İstanbul ile boğazın yükü azalacak."

TRT

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...