maritbet girişmaritbet
KEDV, Kağıthane'de kadınlara yönelik afet eğitimi verdi

KEDV, Kağıthane'de kadınlara yönelik afet eğitimi verdi

Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfınca (KEDV) ilçedeki kadınlara yönelik afet semineri düzenlendi

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, KEDV'nin "Afete Hazırlık ve Risk Azaltma Çalışmalarına Mahalle Katılımı" Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitime, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kadın Meclis Başkanı Nuran Sevinç ve ilçede yaşayan kadınlar katıldı.

Bölgesel deprem tehlikeleri, mahallelerdeki olası afet riskleri ve kadınların depreme hazırlıklı olması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminerde uygulamalı eğitim de verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği seminerde, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Gülçin Pulat Gökmen, Prof. Dr. Ahsen Özsoy ve Prof. Dr. Yurdanur Dülgeroğlu Yüksel'in sunumlarının ardından uygulamalı eğitim düzenlendi.

Kadın Meclisi üyeleri, aldıkları afet eğitimiyle deprem öncesi hazırlık, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilirken nefes-bilinç kontrolü ve yangın gibi konularda hayati bilgiler edindi.

Şirintepe Mahallesi Bilgi Evi Konferans Salonu'nda düzenlenen teorik ve uygulamalı afet eğitimi, renkli görüntülere de sahne oldu. Seminere katılan kadınların afet anında koruma refleksiyle hareket etmeleri yerine bilinçli ve soğukkanlı davranış sergilemelerinin sağlanması hedeflendi.

Ücretsiz eğitimlere katılan kadınların, seminerde edindikleri bilgiyi ve uygulamalı eğitim tecrübelerini aile ve çevreleriyle de paylaşmaları istendi. Mahalle temsilci olarak belirlen kadınlara gerçekleştirilen seminerle, aile kurumunda ilk eğiticimler olarak temel alınan kadınların öğrendikleri bilgileri aile ve çevreleriyle paylaşmasıyla toplumsal bilincin artması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul'da en çok konuşulan konular arasında depremin de bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Afet eğitimiyle ilgili eğitimlerimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bizler mahallelerimizde afete yönelik bir örgütlenme oluşturduk. Mahallelerimizde park gibi uygun ve ulaşımı kolay bölgelere afet konteynerleri yerleştirdik. Sivil bir örgütlenme olarak afetlere karşı eğitim alınması ise son derece önemli. İlçemizde tüm afet çalışmalarının içerisinde bulunmaya gayret ediyoruz."

Kağıthane kentsel dönüşüm oranı ile ilgili de bilgi veren Kılıç, ilçedeki değişim ve dönüşümle oluşan değeri de seminer katılımcılarıyla paylaştı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KEDV, Kağıthane'de kadınlara yönelik afet eğitimi verdi
  • 25.10.2013 15:31

KEDV, Kağıthane'de kadınlara yönelik afet eğitimi verdi

Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfınca (KEDV) ...

Handan Türkoğlu: Bursa'da kentsel dönüşüm Yıldırım ve Osmangazi'den başlamalı!
  • 11.04.2013 08:36

Handan Türkoğlu: Bursa'da kentsel dönüşüm Yıldırım ve Osmangazi'den başlamalı!

Belediye meclisinden geçen 2030 yılı 1/100.000 Ölçekli İl Çevre Düzeni planına g ...