'Kuzey Şehir Projesi'nde çalışmalar devam ediyor'
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kent Konseyi toplantısında konuşma yaptı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, Gaziantep Kent Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, şehirdeki çarpık yapılaşmaya işaret etti.
Belediyenin imar master planı kapsamında yürütülen bilimsel çalışmalara ilişkin bilgi veren Şahin, "Şehrin en önemli kısmını konutlar oluşturuyor. Üst talep eğrisi doğrultusunda sürekli konut üretmemiz gerekiyor. Güzelyurt konutlarımız bitti. Kızılhisar Konut Projesi çok önemli. Şehre gelen hakim, savcı, polis ve öğretmenin lojman ihtiyacını gidermemiz gerekiyor. Adalet Bakanımızın talimatıyla bu konutların bir kısmını hakim ve savcılara lojman olarak tahsis ediyoruz." dedi.
Şahin, Türkiye'de örnek projelerden biri olarak gösterilen 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, 5,5 milyon metrekare alanda, yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen Kuzey Şehir'de ilk etapta 3 bin 500 konutun bittiğini, bin 500 konut için de ihaleye çıkılacağını bildirdi.
Metro Projesi
Ulaşımın önemini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
"Metro Projesi kapsamında çalışmalar hızla ilerliyor. Yolcu kapasitemiz Konya'nın üç katı. Ulaşım Master Planı yaptık, bu işi İspanyol bir firma aldı. Kağıt üzerinde bu iş bize 16 milyon liraya patladı. Babayiğit bir iş. Bizim dönemimizde metronun temelini atmak, tek hedefimiz ve iddiamızdı. Proje kapsamında iki hattımız var. GAZİRAY Projesi ile Maarif Kavşağı ve Şehir Hastanesi arasında 15 kilometrelik hattı yapmamız gerekiyor. Bu projenin bize maliyeti 200 milyon lira. Cumhurbaşkanımızla konuştuk, kredi konusunda yardım istedik. 5 yıl ödemeli bir fon alırsak, şehre 5 kilometre uzunluğunda metro getirmiş olacağız. Çalışmalar iyi gidiyor, iş paraya kaldı, onu da bulacağız."
Şahin, kentin en önemli sorununun içme suyu olduğunu ifade ederek, suyun yüzde 95'ini şehir dışından getirdiklerini anlattı.
Şahin, şu bilgileri verdi:
"Bu sorunu çözmek üzere Düzbağ Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda yine sağlık açısından tehlike oluşturan içme suyu boruları var. Bu boruların hepsini değiştiriyoruz. Bu proje bittiği zaman kaynak suyuna ödenen 100 milyon lira ödenmeyecek. 2018 Ocak başında suyu yüzde 10 ucuzlatıyoruz. Su faturaları yüzde 10 daha az gelecek. 1 milyar liralık bütçeyle hayata geçirmeye başladığımız Düzbağ Projesi, Gaziantep'e ucuz, daha kaliteli ve enerjiden bağımsız bir su temini sistemi sağlayacak."
Yorum Yaz