MASKO’ya göre mobilya sektörünün geleceği değişimden geçiyor!
MASKO Mobilya Kenti Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda sektörün gelişimini değerlendiren MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KARCI, “Değişen müşteri ihtiyaçlarına kulak vermediğimiz takdirde sektör çıkmaza girecektir. Zamana karşı direnmeyip, geleneksel iş yapış biçimlerimizi değiştirip, markalarımız için katma değer oluşturmak şart” dedi
MASKO Mobilya Kenti Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda sektörün gelişimini değerlendiren MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KARCI, “Değişen müşteri ihtiyaçlarına kulak vermediğimiz takdirde sektör çıkmaza girecektir. Zamana karşı direnmeyip, geleneksel iş yapış biçimlerimizi değiştirip, markalarımız için katma değer oluşturmak şart” dedi.
Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'nun 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 17 Nisan 2013 tarihinde, MASKO Yönetim Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya; İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat TUNALI, İkitelli OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesine bağlı sanayi sitelerinin başkanları da katıldı.
Mobilya sektörünün dünü ve yarınının konuşulduğu toplantıda sektörün gelişimini değerlendiren MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KARCI, “Mobilya sektörü olarak değişen istek, ihtiyaç, kültür, yaşam biçimi ve trendlere yanıt verebilen mobilyalar tasarlayıp sunmak zorundayız. Kent yaşamı ile birlikte küçülen konut için stüdyo tipi mobilya sunamıyorsanız pazarın taleplerini yanıtlayamıyorsunuz demektir. Çağa, zamana ve bugünkü inşaat standardına uymak zorundayız. Sürekli yenilenmek, değişim ve inovasyon her alanda olduğu gibi bizim sektörümüzde de kaçınılmaz. Zamana karşı direnmeyip, geleneksel iş yapış biçimlerimizi değiştirip; işimiz ve markamız için katma değer oluşturmak şart” dedi.
Marka değeri göz ardı edilemez…
Markalaşmanın önemine değinen Hasan KARCI, “Sadece doğru ve pazarın ihtiyaçlarını karşılayan ürünü tüketiciye sunmak devri bitmiştir. Artık bir değer sunan marka kazanıyor. Sistematik pazarlama faaliyeti, tanıtım ve reklam çalışmalarının yanı sıra görselliği yüksek mağaza sunumları yapmak müşteriyi etkiliyor. Bu konuda MASKO'nun sektörün bir adım ötesinde olduğunu düşünüyorum. En iyi kanıtımız ise mobilya kentimizin marka, kira ve mülk değerindeki yükseliş yanında artan yerli yabancı ziyaretçi trafiğimiz” dedi.
MASKO'nun kısa zamanda yüzde 110'luk doluluk oranına ulaşmasının ardında ise güçlü markası olduğu gerçeğinin yattığını anlatan KARCI, “Tüketiciye doğru ürünü, doğru yerde doğru sunan MASKO Mobilya Kenti, ilk günden bu yana kalitesini sürekli yükseltiyor. Artık müşteriyi memnun eden, nitelikli hizmet verebilen kurum ve markalar ön plana çıkıyor, tüketicinin öncelikli tercihi oluyor. Bizler de tüketicinin talep ettiği doğru markaları site içine çekerek ve onlar için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Geldiğimiz noktada hepsi kurumsal onlarca mobilya markası MASKO'da yer bakıyor. Bu anlamda MASKO, GAP'tan sonra ülkemizin en büyük projesi olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin hem amiral gemisi hem de dünyaya açılan yüzü oldu” dedi.
Perakende mobilyada ihracat üssü olduk…
Mobilya sektörünün son altı ayda iç pazarda yüzde 10 gerileme yaşadığını ancak MASKO'nun daralan iç pazarı canlandırmaya çalıştığını anlatan KARCI, “Sektörümüz geçen yılı ihracatta yüzde 20 büyüme ile kapattı. Son altı ay içinde mobilya iç piyasasında yüzde 10 gerileme oldu. Bizim amacımız, daralan iç pazarı canlandırmak ve MASKO'yu ihracatta daha güçlü kılmaktır. MASKO Mobilya Kenti, kendini perakende mobilyada ihracat üssü olarak konumlandırmıştır. Bu yönü ile yabancı müşterinin uğrak yeri haline gelmiştir. İhracat tarafımızı güçlendirmeye yönelik girişimlerimiz devam ediyor. Geçen yıl Libya'ya ülke olarak yaptığımız mobilya ihracatımız 190 milyon Doları buldu. Diğer Arap ülkeleriyle de yoğun temas içindeyiz. Avrupa her zaman önemli bir pazar olarak kalacak olmakla birlikte Afrika gelecek için büyük ümit vaat ediyor” dedi.
Yorum Yaz