Meclis'te bombanın düştüğü nokta 'anıt müze' olacak
TBMM İdare Amiri Salim Uslu, FETÖ'nün darbe girişiminde Meclis'in bombalanan yerlerinin tadilatına ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan yerlerin tamiratının başladığını anımsatan Uslu, Meclis'in bazı yerlerinin müze yapılmasına ilişkin, şu anda 14 kişiden oluşan bir teknik heyetin çalıştığını ve raporlarını vermediğini, bombanın düştüğü noktayı "anıt müze" yapma gibi bir niyetlerinin olduğunu ifade etti.
Uslu, "Ziyaretçi kabulün yan tarafında bombanın düştüğü yere doğru bir 'demokrasi yolu' olacak. Mevcut yolu mu 'demokrasi yolu' mu yapacağız yoksa kapıdan çıkar çıkmaz oraya bir yol yapıp, sağını, solunu resimlerle mi müze haline getireceğiz ona zamanla karar vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
Bir gazetecinin, "A ve B blokların yıkılma kararı alındı mı?" sorusunu yanıtlayan Uslu, kararın henüz alınmadığını, çalışmaların devam ettiğini ama her halükarda bir sığınak ihtiyacının bulunduğunun kesin olduğunu söyledi.
Uslu, "Mevcut sığınağımızın yapıldığı tarihi dikkate alınırsa, konvansiyonel silahlara göre yapılmıştır. Halbuki daha sonraki gelişmeler dikkate alındığında, Meclis'in çalışmasına elverişli bir çalışma ortamı olacak şekilde yapılacak. Bunun yanında revir, basın merkezi, TV'nin görev yapabileceği, Allah korusun böyle bir durum söz konusu olursa Meclis'in çalışmalarına daha mini bir yerde devam edeceği yerimiz olacak ama yerin altında olacak. Onunla ilgili çalışmalar henüz devam ediyor" diye konuştu.
Meclis'teki çalışmaları Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) yaptığını anımsatan Uslu, "Maliyet hesapları henüz çıkmadı ama zannediyorum şu anda 120 milyon liralık bir bütçe hazırlandı. Burada elbette Meclis bunu yapabilir ama biz daha çok, 'milletin Meclisi'ni millet yapar' sloganıyla böyle bir kampanyanın başlatılmasını doğru bulduk. Protokol imzalandı" dedi.
"Ana bina 1 Ekim'e yetişecek"
Uslu, Meclis'in ana binasının 1 Ekim'e yetişeceğini, milletvekillerinin dışarıdan getirdikleri bazı misafirlerle basın toplantısı yapma isteğinin oluştuğunu, buna ilişkin Halkla İlişkiler Binası'nda basın toplantı salonu oluşturduklarını bildirdi.
Gazetecilerin, "Avizelerin Çek Cumhuriyeti tarafından karşılıksız onarılacağı bilgisi var" yönündeki soruya Uslu, "Avizelerin zamanında Çek Cumhuriyeti'nden bize hediye olarak gönderilmişti. Bunları bizim Türkiye'de bulmamız mümkün değildir. Oradaki ilgililer, avizelerin, bakım onarımını ya da yenilenmesini sağlayacaklarını bize söyledikler" karşılığını verdi.
- Etiketler:
- TBMM
- Meclis'in bombalanan yerleri
Yorum Yaz