Ordu, Türkiye ve dünyaya model olacak
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yere çöp atan kişilerin cezalandırılacağını bildirdi.
Yılmaz, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, cadde ve sokaklarda temizliğin sağlanması için yeni bir uygulamaya başlayacaklarını söyledi.
Ordu genelinde çöp sorununu çözdüklerini anlatan Yılmaz, "Artık 17 ilçemizde çöp sorunumuz yok. Bu ayın 30'u itibarıyla Danıştay onayıyla Ünye Çimento ile yapacağımız bir mutabakatla inşallah çöpü kökten çözüyoruz. Bu çerçevede de Altınordu ilçemizde bir toplama merkezi, Ünye ile Fatsa'nın tam ortasında bir toplama ve ayrıştırma merkeziyle, çöp meselesi kısa sürede tarihe karışacak" dedi.
Temizlik noktasında çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Sokakta kirlilik istemiyoruz. Bundan sonra sigara izmariti atan her vatandaşımıza 63 lira ceza yazacağız. Yere tüküren, çöp atan, aracının camını açıp dışarıya poşet atan, çekirdek yiyip etrafa atanlara da 35 lira ceza yazacağız. Kendi internet sitemizde, cep telefonuyla çekilmek suretiyle paylaşılan fotoğraflar anında sitemize düşüyor. Bu çerçevede nerede bir tüküren, sigara izmariti atan, aracının camını açıp da dışarıyı kirleten varsa bunlar o sistem üzerinden bize intikal ettirildiği an gerekli cezayı uygulayacağız. Cezaların hepsi kanunda, yasal çerçevede verilen cezalardır."
Konuya ilişkin uyarı levhaları asılacağını kaydeden Yılmaz, "Bütün hemşehrilerimiz, hem örfümüz, adetimiz hem medeniyet hem de dinimiz gereği temizlikle ilgili hususları en iyi şekilde uygulayıp, Türkiye ve dünyaya model olmak için hareket edecektir" ifadesini kullandı.
Daha önceki dönemlerde Ordu'da yapılan heykellerin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu heykellere yönelik çalışma başlattık. Bu heykellerden 5'ini, toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz marifetiyle belirlemiş olduğumuz bir alana taşımayı planladık. Tamamen örfümüze, adetimize, milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan bu heykellerin kaldırılması kararını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Müzemizin arkasındaki bir alanda aleni bir sergileme ortamında sergileme kararını almış bulunuyoruz."
Yılmaz, sanata ve sanatçıya her türlü duyarlılığı gösterdiklerini de vurguladı.
"Çikolata Park" projesi
Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yapımı süren "Çikolata Park" projesinin başlangıcında İsviçre, Belçika ve Hollanda'ya teknik ekibin gittiğini bildirdi.
Bu kapsamda butik çikolata üretim merkezlerinin yapılmasının planlandığını dile getiren Yılmaz, Ordu'nun, dünyanın en fazla fındığı üreten ili olduğuna dikkati çekti.
Yılmaz, "Çikolatanın ana hammaddelerinden biri fındık. Dolayısıyla fındığın en yoğun olduğu bir ilde, butik çikolata üretim merkezi ya da merkezlerinin olmaması bir eksiklikti. Çikolata Park da bu amaçla kuruluyor. Şu an itibarıyla ihalesini yaptığımız müteahhit firmanın başladığı alanın içerisinde 30 kadar butik çikolata üretim merkezinin olacağı bir alan oluşturmayı planladık" değerlendirmesinde bulundu.
Meşhur çikolata markalarının yer alacağı alanda camla kaplı yerlerin olacağını belirten Yılmaz, buradan vatandaşların içerideki üretimi izleyebileceğini ifade etti.
Vatandaşlar TEDES'ten memnun
Yılmaz, kentin güvenliğine ilişkin ilgili birimlerle toplantı yapıldığını, sosyal medyada korku havası oluşturulan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Ordu'dan, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulamasına ilişkin birçok ilin lojistik destek aldığını kaydeden Yılmaz, "TEDES hususunda Türkiye'de bilirkişi belediyeyiz. Kentimizde bayanlarda memnuniyet oranı yüzde 100, kalan vatandaşımızın da memnuniyet oranı yüzde 73. Dün itibarıyla 63 bin araç şehrimizden geçti. Bu rakamlar çerçevesinde de aktif olarak yüzde 35'e yakın, öncesiyle kıyaslandığında bir rahatlama var" diye konuştu.
Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı açıldıktan sonra turist sayısının yüzde 44 arttığını sözlerine ekledi
Yorum Yaz