Otis Üniversitesi, asansör sektöründe uzmanlar yetiştiriyor
Otis Üniversitesi, asansör sektöründe dünya standartlarını belirleyen uzmanlar yetiştiriyor
Dünyanın lider asansör firması Otis, çalışanların kişisel, mesleki ve teknik açıdan gelişimini sağlayan ‘Otis Üniversitesi' ile ileri seviyede ve uluslararası bir eğitim programına imza atıyor. Türkiye'de asansör sektörüne öncülük eden Otis Türkiye'nin uzman çalışanları da, üniversitenin her yıl üç ayrı etapta ve üç farklı ülkede gerçekleştirdiği uluslararası eğitim programlarına katılıp, en yenilikçi projelerde aktif rol üstlenerek uzmanlıklarını pekiştiriyor.
Tüm dünyada 60 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Otis'in, 1990 yılında kurduğu Otis Üniversitesi, Japonya'dan ABD'ye kadar üretim yaptığı her ülkede eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Lisans üstü seviyesinde kapsamlı bir eğitim veren Otis Üniversitesi'nin uluslararası programında, şirket çalışanlarının uzmanlıklarına göre ileri seviyede eğitim almaları sağlanıyor. Otis Üniversitesi'nden bugüne kadar Otis Türkiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 1.284 kişi başarıyla tamamlayarak mezun oldu.
Otis Üniversitesi'nde; ‘Mühendislik', ‘Satış', ‘Montaj-Saha Yönetimi', ‘Global Tedarik Zinciri' ve ‘Büyük Projeler Yönetimi‘ alanında verilen eğitimler üç ayrı etapta yapılıyor. Her bir etabı farklı bir ülkede düzenleyen Otis Üniversitesi'nin bu yılki son eğitim etabı da Türkiye'de gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay İstanbul'da yapılan eğitime dünyanın dört bir yanında görev yapan Otis çalışanları katıldı.
Uzman çalışanlarımız önemli projelerde çok değerli deneyimler kazanıyor
Otis Üniversitesi'nde çok interaktif ve yoğun bir eğitim sürecinin yaşandığını belirten Otis Türkiye ve Orta Doğu Direktörü Bora Gülan, “Üniversitenin ilk eğitim etabında öğrenciler gruplara ayrılıyor ve her bir gruba, program sonuna kadar sonlandırmaları gereken ortak bir proje veriliyor. Özellikle ‘Mühendislik' bölümünde her projenin bir sponsoru ve birkaç danışmanı bulunuyor. Öğrencilerden, proje sponsoru ile danışmanlarının talepleri doğrultusunda, bir yıl boyunca birlikte çalışarak projeyi tamamlamaları bekleniyor. İkinci etapta ara değerlendirme, üçüncü etapta ise nihai değerlendirme yapılıyor. Böylece öğrenciler, yeni geliştirilen önemli bir projede üretim aşamasından itibaren aktif olarak rol almalarının yanı sıra, Otis'in en üst düzey yöneticilerine sunum yaparak çok değerli bir deneyim yaşamış oluyor” dedi.
Yeniliklerin başka ülkelerde de kullanılmasının yolu açılıyor
Otis Üniversitesi'nin ‘Mühendislik' bölümüne ilk kez Türkiye'den katılarak mezun olan Otis Türkiye TBE (Teknik Büro Elektrik) Müdürü Ergün Alkan ise, “Üniversitenin en önemli katkılarından biri de, etapların gerçekleştiği ülkelerdeki Otis merkezlerinde atölye çalışmalarında bulunmak oldu. Bu organizasyonda yeni asansör tasarımından modernizasyona ve yedek parça merkezlerine kadar birbirini bütünleyen çok başarılı bir yapılanmanın içinde yer aldık. Ayrıca birbirini tamamlayan birimlerdeki insanların kaynaşmasını ve beraber çalışmalarını sağlayan Otis Üniversitesi'nde, en başarılı uygulamaların paylaşılması sonucu, bir ülkede bulunan çözümün, başka bir ülkede de kullanılmasının yolu açılıyor. Benim de katıldığım eğitim döneminde, tüm mühendislik birimlerinin kullanacağı bir proje geliştirdik ve sunumumuzu yapıp mezun olduk” diye konuştu.
Otis Üniversitesi'nin geçtiğimiz yıllarda ‘Saha Yönetimi' programından mezun olan Otis Türkiye Servis Müdürü Murat Dönmez de kendi eğitim programıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye'de ‘ikinci marka stratejisiyle nasıl büyürüz' konusunu tartıştık. Konu üzerinde çalışan 5 ayrı grubun, projeye önemli katkılar sağlayan birçok fikri oldu. İkinci bir firmanın vereceği hizmet veya üreteceği ürün farklılığının Otis Türkiye'yi 2016 hedeflerine nasıl götüreceğini ve bu hedef doğrultusunda hem yeni satış, hem de servis pazarında nasıl büyüyebileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk.”
- Etiketler:
- Otis
- Otis asansör sektörü
Yorum Yaz