Recep Altepe'den Ali Ağaoğlu'na Uludağ yanıtı!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emlaktasondakika.com'a konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak yatırımlar yapmaya devam ediyor. Yalova Yolu'nda yeni raylı sistemin startını veren belediye, BUDO'nun seferlerinden memnun. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emlaktasondakika.com'a yaptığı açıklamada Uludağ'ı hakettiği değere ulaştıracaklarını söyledi.
İşte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin emlaktasondakika.com'a yaptığı özel açıklamalar...
Ulaşım anlamında ne gibi projeler yaptınız, önümüzdeki dönemde ulaşım yatırımları projeksiyonunuz nasıl olacak?
"Bursa'yı daha rahat ulaşılabilir bir kent, kent içi trafiği de konforlu bir ulaşım sistemiyle buluşturalım istiyoruz. Bu hedefle çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Bursa'yı demir ağlarla donatacağız dedik, donatıyoruz. Mevcut raylı sistem hatlarına yenilerini eklenecek. Bursa'nın İstanbul'a açılan kapısı olan Yalova Yolu üzerinde T2 adlı raylı sistem hattında çalışmalara başladık. Teleferiğin de şehir içi hatlarla raylı sistemle bağlantısı sağlanacak. Bu sayede hem vatandaşlarımızın hem de turistlerin, Mudanya'da denizle Uludağ'da da kayakla buluşması sağlanacak. Ulaşımda çağ atladık. Yalova Yolu'nun önümüzdeki 1 – 1,5 yılda çehresini değiştirecek olan T2 hattında çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda Yıldırım'a da nefes aldıracak ‘Yıldırım Metrosu'na başlıyoruz. Yıldırım'da tamamen yeraltından ulaşım sağlayacak olan 6 kilometrelik ‘Yıldırım Metrosu' Gökdere'den Şevket Yılmaz'a kadar uzanacak. Gökdere, Beyazıt Caddesi, Davutkadı, Baruthane, Siteler, Değirmenlikızık ve Prof. Tezok Caddesi gibi 7 istasyonu bulunacak olan hattı tamamen yeraltından sisteme alacağız. Bursa, hızla gelişiyor, ekonomi büyüyor. Bursa'nın kördüğümlerini çözüyoruz. Demirtaş ve Buttim kavşaklarımız kente değer kattı, Beşyol, Panayır kavşakları ile Kaplıkaya köprüsü gibi çalışmalarıyla ilçelerdeki yol çalışmalarının sürüyor. 30 metrelik yolda 2. etap çalışmalarına başladık. Çelebi Mehmet Bulvarı'nın ardından Yavuz Selim ve Ulus üzerinden Kestel ve Gürsu'ya kadar uzanacak olan etaba Yunus Emre Bulvarı adı verilecek. Öte yandan Yenişehir Havaalanı'nın potansiyeli de her geçen gün artıyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi'nin 6 ayla başlayan ve 14 aya ulaşan ücretsiz toplu taşıma hizmeti verişi önem taşıyor. Yakında 2 – 3 TL gibi cüzi bir şehir içi ücretlendirmesiyle bu taşıma hizmetine devam edeceğiz. Yunuseli Havaalanı ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda Bursa'yı havacılık anlamında dünya ülkeleriyle buluşturan bir hizmete daha adım atarak, Almanya'daki bir uçak fabrikasını Bursa'ya kazandırdık. Bursa'nın havacılıkla ilgili daha da ilerlemesi için Uludağ Üniversitesi'nde havacılık bölümü oluşturulmasını sağladık. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki faaliyetlerimiz ve kent dinamiklerinin de çabalarıyla Bursa'nın havacılıkta da örnek olacağını gözler önüne seriyoruz. Helitaksi ve deniz uçağı hizmetlerimiz de yoğunlukla tercih edilen ve ulaşımda önemli adımlarımızdan… En özet haliyle bu şekilde anlatabiliriz ancak Bursa'yı daha ulaşılabilir bir kent haline getirme hedefiyle ulaşımda her gün yeni adımlar atmaya devam edeceğiz"
Bursa ile İstanbul arasında çalışan BUDO var. Fikir nasıl çıktı, vatandaşın ilgisi nasıl?
"Öncelikli hedefimiz Bursa'nın İstanbul'a daha da yakın olmasıydı. Bu noktada, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerini sürdüren BURULAŞ bünyesinde BUDO'yu faaliyete aldık. Diğer firmanın o dönemlerde uyguladığı esnek ücret uygulamaları vatandaşların BUDO'ya ilgisinin artmasına neden oldu. BUDO'ya ilgi çok fazla. Bursalılar, BUDO'yu sahiplendi. Öyle ki, Mudanya'dan Kabataş'a ulaşan BUDO'nun kısa süre sonra Büyükçekmece'ye de sefer yapması için hazırlığımızı yapıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz"
Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'la ilgili açıklamaları hakkındaki düşünceleriniz neler?
"Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet yağmurundan nasibini almaya başladı. Yeniden planlama ile Uludağ'ı dört mevsimde de turizmden hak ettiği payı alacak bir merkez haline getirmek için kolları sıvadık ve Büyükşehir Belediyesi olarak kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatları ile ilgili altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Uludağ'ın en fazla ziyaret edilen noktalarından biri olan Bakacak'tan Bursa'yı izlemek artık daha keyifli ve heyecan verici... Büyükşehir Belediyesi olarak hem Bursa'yı seyretmek hem de dağ yamaçlarını ve kenti fotoğraflama konusunda eşsiz bir konumda olan Bakacak mevkiine yaptığımız seyir terası, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi"
"Yeni teleferik hattımız dünya çapında ses getirdi. Teferrüç – Sarıalan hattının ardından Oteller Bölgesi'ne ulaşan yeni teleferik yaklaşık 9 kilometrelik hat uzunluğu ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olurken, kent merkezinden teleferiği binen bir kişi, 22 dakikalık yolculuğun ardından kayak pistlerinin hemen yayına kadar ulaşma imkanına sahip oldu. Teleferiğin ardından şimdi de sistem üzerinde yer alan istasyonları birer yaşam merkezi haline getiriyoruz. Teferrüç'ten sonra Sarıaalan İstasyonu'nda da sosyal alanlar, kafeterya, restoran ve alışveriş merkezleri kurduk, Oteller Bölgesi'ndeki tesislerin de kısa sürede tamamlanarak hizmete alacağız. 50 yıl aradan sonra yenilenen teleferik, Bursa ve Uludağ'a hareket getirdi"
"Uludağ, Bursa'nın en önemli değerlerindendir. Uludağ'da göreve geldiğimiz günden bu yana sıkıntıları çözelim, turizme katkı sağlayacak yatırımlar yapalım istiyoruz. BU noktada Büyükşehir Belediyesi olarak olabildiğince, hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Ancak Uludağ konusunda yetki noktasında eksik kalındığı da bir gerçek ve biz bu konuda da elimizi taşın altına koyuyor ve “Uludağ'da tüm yetkiler Büyükşehir Belediyesi'ne verilsin” diyoruz. Uludağ, Bursa için büyük bir değer. Eski teleferiğin yenilenmesi dahi Uludağ'a turist potansiyelini katladı. Uludağ'ın ihtiyaçlarını biliyor ve çözelim istiyoruz. Adımlarımızı attık, yetki için bekliyoruz. Ali Ağaoğlu, güzel söylemiş, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuda çok istekli. Sorunu çözer. Ama verilmiyor. Ona rağmen atık konusunda Uludağ'ın çok büyük sorunu vardı, bunları halletti. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda son derece yapıcı bir çalışma yapacağına inanıyorum” demiş ki çok haklı… Büyükşehir Belediyesi olarak, Uludağ'ı hak ettiği değerine ulaştıracağımıza inanıyorum"
"Uludağ'ı etkinliklerle de daha da cazip kılalım istiyoruz. Uludağ'da ilk kez geçen yıl ‘Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştirildi. Teleferikle ulaşımın daha da pratik bir hale geldiği Uludağ'ın her mevsim kullanılması amacıyla önemli çalışmalar yapılıyor. Öte yandan gökyüzü gözlem etkinlikleri ve kamplar da vatandaşların Uludağ'a ilgisini artırıyor. Son olarak dağcıların faydalanması için, 2453 metre rakımlı Zirve Tepe'de yaklaşık 60 yıl önce yapılan ancak bugün kullanılamaz duruma gelen dağcı sığınağını Büyükşehir Belediyesi olarak yenilenerek kullanılabilir hale getirdik ve yeniden dağcıların hizmetine sunduk. Yaklaşık 60 yıl önce yük hayvanlarıyla taşınan malzemelerden oluşturulan sığınak, bugünün ileri teknolojik imkanlarıyla yeniden düzenlendi. Dağcı sığınağı, hem dağcılar için önemli ve güvenli bir şekilde barınma noktası oluşu, hem de Uludağ'ın sağlıklı ve güvenli bir turizm ve spor merkezi oluşu bakımından önem taşıyor. Bu tür etkinliklerle Uludağ'ın daha rahat ulaşılabilir ve daha da fazla kullanılabilir olmasını hedefliyoruz"
Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com
Yorum Yaz