maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan, Otogar-Olimpiyatköy metro hattının açılışını yaptı!

Recep Tayyip Erdoğan, Otogar-Olimpiyatköy metro hattının açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'da tutuklanan, gözaltına alınan başta sayın Mursi, sayın Başbakan olmak üzere tüm siyasetçilerin, derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi

Erdoğan, Esenler-Otogar-Bağcılar-Mahmutbey-Olimpiyatköy-Başakşehir metrosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır'da yaşanan olayların Türkiye'de de bazı kesimlerin farklı düşüncelere kapılmasına neden olduğunu belirterek, "Ne dediler? 'Demokrasinin sandık dışında da bir yolu olduğunu görsünler' dediler. Kim dedi? CHP'nin ileri gelenleri. Sevsinler sizi. Benim milletim, bizim milletimiz, sandık dışında yol arayanalara hiçbir zaman geçit vermeyecek, ben buna inanıyorum.  Darbeyi kınamayanlar, darbeler karşısında tavır takınmayanlar, 'Ama' diyenler, 'Ancak' diyenler, 'Lakin' diyenler, ilkesizlik, samimiyetsizlik içindeki apoletli sivillerdir" diye konuştu.

Mısır'daki darbenin üzerinden 4 gün geçtiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, darbecilerin yanında olmadıklarını ve bunu herkesin bilmesi gerektiğini aktardı.

Erdoğan, AK Parti'nin sandığın işaret ettiği şekilde hereket ettiğini kaydederek, Avrupa Birliği (AB)  ve Birleşmiş Milletler'in (BM) darbeyi kınayan herhangi bir açıklama yapmadığına dikkati çekti.

AB'nin kendi müktesebatına uymadığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hani sizin AB müktesebatınız? Niye ona saygı duymuyorsunuz?  Birleşmiş Milletler (BM) henüz kararlı bir açıklama yapmadı. Dün akşam BM Genel Sekreteri'yle de görüştüm. 'Görüşüyoruz, çalışıyoruz' dediler. Temenni ederim ki en kısa zamanda bu açıklamayı yaparlar. Adaletin, Hakk'ın, hukukun yanında olmaları beklenen bazı İslam ülkeleri çıkıp, cesaretle bu meş'um darbeyi lanetleyemedi. Afrika Birliği'nin, samimiyetle, son derece ilkeli, son derece cesur biçimde yaptığı açıklamayı, AB yapamadı, BM yapamadı, bölge ülkeleri, dünya ülkeleri yapamadı. Eğer darbeye karşı net bir tutum benimsenmiş  olsaydı, eğer darbeye karşı ilkeli bir duruş sergilenmiş  olsaydı, Mısır bugün meydanlara bölünmeyecek, onlarca kardeşimiz hayatını kaybetmeyecek, mesele sandıkta çözülecekti."

"Mursi ve Başbakan serbest bırakılmalı"

Başbakan Erdoğan, Mursi yönetimindeki Mısır'ı yalnız bırakanların, darbecilere sahip çıkarak, Mısır halkını cezalandırdığını kaydederek, şunları söyledi:

"Mısır'da yapılan yanlışı derhal telafi etmeleri gerekir, Mısır halkını çatışmaya sürükleyecek her davranıştan özenle kaçınılmalıdır. Mısır'da tutuklanan, gözaltına alınan başta sayın Mursi, sayın Başbakan olmak üzere tüm siyasetçilerin, derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bunu Mısır'ın şu an ki yönetimi, sözde yönetimi 'Türkiye, içişlerimize karşımasın' gibi açıklamalar yapabilir. Biz Mısır'ın içişlerine karışmıyoruz. Mısır halkının yanında olduğumuzu ve ilkelerimizi ortaya koyuyoruz."

Mısır halkının her türlü tahrikten uzak kalması gerektiğini anlatan Erdoğan, İstanbul'dan Kahire'ye selam gönderdi.

Erdoğan, Türkiye halkının Mısır halkının yanında olduğunu ifade ederek, "Türkiye her zaman olduğu gibi Hakk'ın, adaletin, hukukun yanındadır. Hiçbir zamn zalimlerle beraber olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Her zaman mazlumların yanında olduk yine mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"İşte Halep'i, Humus'u bombalıyorlar. Nerede dünya?"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, çok acılar yaşadığı, çok ağır bedeller ödediği, darbelerin kesin, net biçimde karşısında olduğunu vurgulayarak, Suriye'de de bir darbe rejimi olduğunu aktardı. 

Suriye'de demokrasi olmadığına işaret eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"100 bin insan öldürüldü şu Suriye'de? Soruyorum. Dünya nerede? İşte Halep'i, Humus'u bombalıyorlar. Nerede dünya? Bize diyorlar ki 'Türkiye niye karşıyor bu işe?' Tarihini okursan niye karıştığımızı anlarsın. Nerede ve kime karşı olursa olsun, her darbeyi kınıyor, her darbeyi halkın geleceğinin, halkın umutlarının katili olarak görüyoruz. Türkiye olarak, Hakk'ın ve haklının yanında durmaya, adaletin safında saf tutmaya devam edeceğiz. Kalbimiz, Mısır halkının kalbiyle bir atıyor. Mısır'ın, Mısırlılar'ın tekrar ayağa kalkması  için, her türlü desteği vermeye, özellikle dualarımızı  Mısırlı kardeşlerimize yollamaya devam edeceğiz."

Yarın akşam ilk teravihin kılınacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ramazanın ilk gecesinde Mısır halkı ve tüm Müslümanlar için dua edilmesini istedi.

Erdoğan, ramazan ayı içerisinde yoksulların hatırlanmasını ve beş yıldızlı oteller yerine yoksulların sofralarına misafir olunmasını dile getirerek, metro hattının tüm İstanbullular'a hayırlı omasını diledi.

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle kurdele keserek, metronun açılışını gerçekleştirdi. 

Daha sonra Bağcılar'dan metroya binen Erdoğan, Metrokent İstasyonu'nda indi. Burada kendisini "Alemin kralı geliyor" sloganlarıyla karşılayan ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara el sallayan Başbakan Erdoğan, küçük bir çocuğu da sevdi. 

Erdoğan'a, vatandaşlardan biri tarafından lale tablosu hediye edildi. 

Açılıştan notlar

Bağcılar Meydanı'ndaki Otogar-Bağcılar-Mahmutbey-Olimpiyatköy-Başakşehir Metro Hattı açılışında, "Hepimiz Erdoğan'ız", "Sandık demokrasinin namusudur", "Dindar bir başbakanın arkasında dindar bir gençliğiz", "Oyuncular farklı, senaristler aynı. Oyuna gelme Mısır", "Sen sıkıntı etme gardaş, her oyunu bozar dadaş" şeklinde pankartlar asıldığı görüldü. 

Alandaki çocuklara, oyuncak bebek ve satranç seti dağıtıldı. 

Konuşmaların yapıldığı platformun arkasında, "2004 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler", "2013 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler" ve "2019 yılında İstanbul'da Raylı Sistemler"i gösteren multivizyonlar yer alırken, açılış töreni öncesi katılımcılara, İstanbul'daki raylı sistemlerin tarihsel gelişimine ilişkin multivizyon gösterisi sunuldu. 

Meydanı dolduranlar, AK Parti ve Türk bayrakları taşırken, bazı vatandaşlar da töreni camiden ve meydana bakan evlerinden izledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alana geldiğinde ve platforma çıkarken, alandakiler "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Erdoğan konuşmasını yaptığı sırada, elinde Türk bayrağı ile platforma çıkan çocuğu öptü.

Açılışa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım
  • 08.07.2024 17:29

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Tekn ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...