Samsun, Karadeniz’in turizm merkezi olmaya aday!
Samsun Büyükşehir Belediyesi yeni projeler ile şehrin çehresini değiştirerek bölgenin turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni projeler ile birçok alanda şehrin çehresi değişiyor. Tarım ve sanayi kollarının yanında turizm sektörüyle de yükselişe geçen Samsun,barındırdığı tarihi mirası ve doğal zenginlikleri turizme kazandırıyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:
‘'Turizm dünyanın bütün şehirlerinin tercih ettiği ve para kazanmaya çalıştığı bir sektör. Türkiye'de Marmara, Ege ve Akdeniz Havzalarında yoğunlaşan ülke turizmini neden biraz da Karadeniz ve Orta Anadolu'ya çekmeyelim. ‘Tarihimize sahip çıkıyoruz' sloganı ile tarih turizmine yönelik imkan ve potansiyellimizi ortaya çıkararak, doğanın sunduğu güzelliklere yatırımlar yaparak, kültürel varlıklarımızı zenginleştirerek, gastronomi alanındaki zenginliğimizi fark ettirerek elimizi kaldırdık ve biz de varız dedik. Temiz, altyapı çalışmaları tamamlanmış, yürüyüş parkurları, şehir parkları, sahil şeridi tesisleri ile modern bir şehir yaptık, şık konaklama tesisleri ve restoran yatırımları yaptık.
“Turizmde başarıya ulaşmanın en önemli alanlarından biri nitelikli konaklama yeterliliği ve hizmet kalitesinin artırılmasıdır. Şu anda 5 yıldızlı ulusal ve uluslararası oteller kentimizde yatırım yaptı. Restoranlarımız, kafelerimiz ve hizmet noktalarımız son derece şık ve başarılı konseptler ile hizmet veriyor. Mavi bayraklı 7 plajımız ile şehrin her noktasından denize girilebiliyor. İl ve ilçeler çok değerli doğa ve kültür varlıkları ile zengin bir turizm çeşitliliğine sahip. Turizme önemli yatırımlar yaptık sıra pazarlama aksiyonlarında. Bu amaçla ulusal ve uluslararası fuarlara katılıyoruz, tanıtım günleri yapıyoruz. Körfez ülkeleri, Arap Yarım Adası, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna hedef pazarlarımız. Buralardan direk uçuşlar için görüşmeler yapıyoruz. Rus Havayolları direk uçuşlara başladı” diyor.
Milli mücadele ruhu ‘Kurtuluş Yolu Projesi' ile yaşatılacak
Milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını Samsun'da atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kavak, Havza ve ardından Amasya'ya uzanan ilk yolculuğunun gün ışığına çıkarılması için, Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘Kurtuluş Yolu Projesi'ni tasarladı. Atatürk'ün, kurmaylarıyla birlikte Amasya sınırına kadar geçtiği tarihi yol ve güzergâh üzerindeki kültürel eserleri gelecek kuşaklara aktarmak için Samsun'dan Havza'ya, oradan da Suluova üzerinden Amasya'ya gittiği güzergâh turizm ögesi haline getirilecek. Belediye'nin yürüttüğü çalışmalar sonucu rota üzerinde yer alan menfez, köprü, han, sanat yapıları ve 1919'dan günümüze ulaşan konut kalıntıları tespit edilerek, koruma altına alındı. Yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanan Kurtuluş Yolu Projesi ile Samsun'un tarih turizmine yönelik yatırımlarına bir yenisi eklenecek.
Avrupa'nın en prestijli 6. müzesi Samsun Kent Müzesi
Bir şehrin kültürel dokusunu ortaya çıkarma ve kültürel seviyenin maksimum düzeye ulaşmasını sağlama noktasında, kentteki kültür-sanat faaliyetleri ve müzeler etkin rol oynuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi; Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi ve Müze Evi, Gazi Müzesi ve Kent Müzesi ile Samsun'un siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel yapısını çeşitli tarihsel dönemler çerçevesinde gün yüzüne çıkıyor ve topluma müze bilinci aşılıyor. Avrupa Müze Akademisi'nin (EMA) gerçekleştirdiği ve 154 müzenin katıldığı Avrupa'nın en prestijli müzeleri sıralamasında, Avrupa'nın en prestijli altıncı müzesi seçilen Samsun Kent Müzesi, uluslararası arenada başarı sağlamıştır.
Golf turizminde iddialı
Turizm çeşitliliğini artırmak ve uluslararası golf turnuvalarına ev sahipliği yapmak amacı ile hayata geçirilen 300 dönümlük alan üzerinde kurulu 9 delikli golf sahası ve Samsun Golf Kulübü, 2016 yılında hizmete girdi.Türkiye'nin en büyük ikinci golf sahası olarak öne çıkan Samsun Golf Sahası, deniz dolgusu ile oluşturulan alana yapılmış dünyanın ilk ve en büyük golf sahası… 1 yıl içinde 250 profesyonel golfçüye ve 3 müsabakaya ev sahipliği yapan saha, uluslararası müsabakalar ve golf turizmi için çalışmalara başladı.
Yorum Yaz