maritbet girişmaritbet
Samsung Galaxy S5 fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Samsung Galaxy S5 fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Tanıtılmasına kısa süre kalan tüm ceplerin başına geldiği üzere, Galaxy S5hakkında pek çok sızıntının ortaya çıkması bu tarihlerde kaçınılmaz sonuç elbette

Tanıtılmasına kısa süre kalan tüm ceplerin başına geldiği üzere, Galaxy S5 hakkında pek çok sızıntının ortaya çıkması bu tarihlerde kaçınılmaz sonuç elbette. Evet, yeni Galaxy S'e çok yakınız. Gelen son habere göre Galaxy S5, önümüzdeki ay karşımıza çıkacak. Ünlü teknoloji yazarı Eldar Murtazin'in attığı tweet'e göre Galaxy S5 önümüzdeki ay tanıtılacak. Galaxy S5'in Mobile Dünya Kongresi'nden bir gün önce tanıtılacağına ilişkin bilgi veren Murtazin, tweet'inde tam saati de belirtmiş. Samsung Galaxy S5'in Barselona'da 23 Şubat akşamı 18:00 itibariyle tanıtılacağını söyleyen Murtazin, bunların yanında yeni cebin teknik özelliklerinin de sızan bilgilerle aynı olacağını da belirtmiş. Bu da demek oluyor ki yüksek çözünürlüklü ekran, 16 megapiksel arka kamera, hızlı şarj olan 2900 mAh'lik batarya Galaxy S5'te karşımıza çıkacak. Elbette yeni TouchWiz arayüzüyle birlikte. Samsung, 24 ve 27 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan MobilDünya Kongresi'nde (MWC) bir QHD 2560 × 1440 çözünürlükte akıllı telefon tanıtacak. Bu cihaz için isim verilmemiş ancak büyük ihtimalle Galaxy S5 olacak.

Kore medyasından gelen yeni haberlere göre şirket, önümüzdeki yıl tanıtacağı akıllı telefonlarda, parmak izi okuyucu özelliğine alternatif olarak göz tanıma özelliği, Full HD ekrana alternatif olarak QHD ekran teknolojisi ve yeni Tizenişletim sistemi gibi teknolojileri kullanacak. Samsung bugün yeni RAM modülünü resmen tüm dünyaya tanıttı. Bu sayede artık yeni akıllı telefonlarda 4GB'lık RAM'lerin de kullanılabileceğini öğrenmiş olduk. 2014 yılında piyasaya sürülmesi beklenen S5′de 4GB'lık RAM‘in kullanılacağı haberleri artık fısıltı halinde değil yüksek sesle dillendirilir oldu. Bunun yanında 5S ile 64 bit furyasını Samsung'un 5S ile takip etmesi neredeyse kesin gibi. Telefonun diğer netleşen özelliği ise QHD ekran teknolojisinin yani (2560 x 1440′lık ekranın) kullanılacak olması. Samsung Galaxy S5'in, 2014'ün ilk çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor. Türkiye için öngörülen fiyat ise, 1800 ile 2250 TL arasında.

Samsung, Galaxy S5'te 'o tuş'u kullanmayacak
Samsung, alamet-i farikası haline gelen fiziksel ana ekran düğmesini her modelinde kullanıyordu. Diğer markalar dokunmatik düğmeleri bile telefonlarından kaldırmak için çözümler ararken Samsung'un hala fiziksel vemekanik düğmesini telefonda tutmakta ısrar etmesi de bazı kullanıcıların tepkisine neden oluyordu. Aynı şekilde Apple'ın da düğmeden vazgeçmediğini düşünürsek, zirveye oynayan bu iki markanın düğmeler sayesinde telefonlarını farklılaştırmaya çalıştıkları da söylenebilir. Ancak ortaya çıkan bir patent başvurusu, Samsung'un düğmelerden vazgeçmek üzere olduğunu ortaya koyuyor. Patentte hazırlanan düğmesiz tasarımın, Samsung Galaxy 5 olabileceği de söyleniyor ancak 2012'de aldığı bu patenti kullanmaktan vazgeçerek, düğmesinden ayrılmaya cesaret edememiş olması da muhtemel görünüyor. Bu sır, önümüzdeki haftalarda Galaxy 5 modeli basına tanıtıldığında tam bir netlik kazanacak.
Habergazete.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsung Galaxy S5 fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi
  • 11.02.2014 17:00

Samsung Galaxy S5 fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Tanıtılmasına kısa süre kalan tüm ceplerin başına geldiği üzere, Galaxy S5hakkın ...

Samsung Galaxy s5 Nisan'da geliyor
  • 13.01.2014 16:51

Samsung Galaxy s5 Nisan'da geliyor

Samsung'un Galaxy S5'in ne zaman piyasaya çıkacağı merak ediliyor ...