Sustainable Brands 2014 konferansı İstanbul’da gerçekleşti
Sustainable Brands-Sürdürülebilir Markalar konferanslar serisinin İstanbul ayağı, 28-29 Mayıs tarihlerinde Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşti
Bu sene 'Yeniden Düşün, Yeniden Tasarla - Reimagine, Redesign, Regenerate' teması ile marka, pazarlama, iletişim, inovasyon ve sürdürülebilirlik profesyonellerini buluşturan güçlü marka platformu Sustainable Brands Istanbul 2014, 28-29 Mayıs'ta Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşti. Konferansın son gününde pek çok konuşmacı değişimin markalar tarafından nasıl yönetileceği konusunu çeşitli açılardan farklı oturumlarda tartıştı.
Bu yıl 80'in üzerinde konuşmacı, 40 aşan oturum ve 3 workshop'ın yer aldığı Sustainable Brands Istanbul 2014'ün ikinci günündeki en ilginç konuşmalardan biri Goodvertising Ajansı'nın Direktörü ve yazar Thomas Kolster'in ‘Goodvertising' başlıklı konuşmasıydı. Reklamın ‘iyisi kötüsü olmaz' söylemini kabul etmeyen Kolster iyi reklam için ‘goodvertising' kavramını önerdi. Markanın müşterisi ile anlamlı ve ‘iyi' iletişim kurmasının önemine değinen Kolster, markaların artık eskiden olduğu gibi sadece istek sağlayarak değil, toplumun sorunlarına çözüm olabilecek hikayeler sağlamalarının önemini vurguladı. “Artık yara bandı çözümlerden vazgeçerek süreçlerin içine entegre edilebilecek hikayeler oluşturmalıyız. İnsanların %80'i markaların sürdürülebilirliğe önem verdiklerini ve markanın çözümün bir parçası olmasına inanıyor. Bizler tüketicilere, onların önemsedikleri konularda hikayeler anlatmalıyız. İnsanların dert edindiği, önemli konuları eklemeliyiz. Onun için reklamcılığa Goodvertisng diyorum. Fark sunmak değil Dünya için önemli işler yapan markalar olmak gerekli.” Townsed konuşmasının sonunda tüm katılımcılara şu mesajı verdi: “Biz problemin parçasıydık. Şimdi çözümün parçası olmak istiyoruz.”
Konferansın ikinci ve son günündeki konuşmacılardan biri olan Forum
for the Future CEO'su Sally Uren, markaların sürdürülebilirlik hedefinde ellerindeki gücü kullanmaları için 3 ipucu verdi: Tüketiciyi sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirmek için liderlik, Ar-ge ve değişim sağlamak. Little Green Men iletişim ajansının kurucusu Valdis Wish günümüzün eğlencesi video oyunlarının hayatımızda kapladığı yerden yola çıkarak, markalar için nasıl bir iletişim aracı olabileceklerine değindi. Markaların oyunları, müşteri ve diğer paydaşları ile kurdukları bağda ve farkındalık sunmada kullanabilecekleri yollara değinen Wish, oyunlardan neler öğrenebileceğimizi anlattı.
Günlük hayatın bir çok alanında kullanılan ürünlerin temelini oluşturan kimya sektöründe faaliyet gösteren Avery Dennison'ın CEO'su Dean Scraborough da Sustainable Brands İstanbul 2014'te sürdürülebilirlik konusunda odağa paydaş olarak ‘insanı' koymanın ve bu alanda liderliğin öneminden söz etti. Konferansın oturumlarının da ilgi çeken oturumlarından biri de Berk imamoğlu'nun kurucusu olduğu ve yazarların kendi kitaplarını seslendirerek online olarak sunduğu ‘Seslenen Kitap' girişiminin kurucusu Berk İmamoğlu ve seslenen kitaplara ses veren Tuba Ünsal ve gazeteci yazar Can Dündar'ın katıldığı oturumdu.
Türkiye'de bir ilk: Sürdürülebilir Perakende Konferansı
Sustainable Brands Istanbul 2014 çatısı altında bu yıl bir ilk de gerçekleşti. Sürdürülebilir Perakende Konferansı. Türkiye Perakende Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek'in yanı sıra Teknosa Genel Müdürü Mehmet Necil Oyman, Fiba Grup, Gayrimenkul Yatırımları CEO'susu Yurdaer Kahraman, e-bay Türkiye Ülke Müdürü Gülfem Toygar, Unilever Satış ve Müşteri geliştirme Başkan Yardmcısı Cem Tarık Yüksel, BASF Plastikler Satış Müdürü Sevgül Keskin gibi isimler markaların ürünlerini son tüketiciye ulaştıran kişiler olarak sürdürülebilirlik politikalarını anlattılar.
Sustainable Brands Istanbul'14 te 3 workshop yapıldı
Sustaninable Brands İstanbul 2014'te 3'te workshop yer alıyor: Forum For the Future CEO'su Sally Uren'in moderatörlüğünde Time Travelling Brands, Stratejik Sürdürülebilirlik ve Tasarım Danışmanı Pınar Öncel'in moderatörlüğünde Re-imagine & Co-Design ve Sürdürülebilir İletişim Ajansı Futerra'nın kurucusu Solitaire Townsend'in moderatörlüğünde Futtera Big Brand Debate workshop'ları gerçekleştirildi. Sustainable Brands Istanbul 2014'ün Platin Sponsorları arasında BASF TÜRKİYE ve UNILEVER TÜRKİYE bulunuyor. Konferansın Gümüş Sponsorları Prefabrik Yapı ve Schneider Electric, İletişim Sponsoru Vodafone, Bronz Sponsorları ise 3M, Avon, Roche, ve TAV Havalimanları. Brandage, Cnbc-e, Global Sustain, Hürriyet, National Geographic, Radikal ve Radyo Voyage gibi güçlü medya kuruluşları da konferansı destekleyen kurumlar arasında yer alıyor.
Karbon Avcıları Sürdürülebilir Markalar Konferansının Karbon Ayak izini sildi!
Sürdürülebilirlik Akademisi tüm etkinliklerini karbon nötr olarak gerçekleşti. Sustainable Brands Istanbul 2014'da konferansın karbon ayak izi üniversiteli gönüllülerden oluşan “Karbon Avcıları” ekibi tarafından hesaplandı ve Ege Orman Vakfı iş birliği ile silindi.
Yorum Yaz