maritbet girişmaritbet
TANAP'ın Çanakkale Boğazı geçişini Malezyalı şirket yapacak

TANAP'ın Çanakkale Boğazı geçişini Malezyalı şirket yapacak

TANAP'ın deniz kesimi boru hatları ve fiber optik kablolarına ilişkin mühendislik ve inşaat ihalesini kazanan şirket ile sözleşme imzalandı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi kazanan Malezyalı SapuraKencana ile sözleşme imzalandı.

TANAP'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 sahasından çıkacak doğalgazı Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşıyacak proje kapsamında açılan, Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'nin Deniz Kesimi Boru Hatları ve Fiber Optik Kablolarına İlişkin Mühendislik, Satın Alma ve İnşaat İhalesi sonuçlandı.

Türkiye'de Ardahan'ın Posof ilçesinden başlayan ve Edirne'nin İpsala ilçesinde Avrupa'ya bağlanacak bin 850 kilometrelik boru hattının yaklaşık 18 kilometrelik Çanakkale Boğazı geçişi için mühendislik, satın alma ve inşaat işleri açılan ihale için 6 firma ön yeterlilik aldı.

TANAP'ın bu firmaları 9 Eylül 2015 tarihinde davet etmesiyle başlayan ihale sürecinde kazanan SapuraKencana şirketi ile sözleşme imzalandı

İLK FAZ İÇİN MÜHENDİSLİK İŞLERİ BİTTİ 

Açıklamada, TANAP genelinde 25 Haziran 2016 tarihi itibarıyla ilk faz için mühendislik işlerinin bittiği, 920 kilometre güzergahın açıldığı, 803 kilometre boru dizgisi ve 700 kilometre ana hat borusunun kaynağının tamamlandığı belirtildi.

Proje kapsamında çalışmaların büyük bir kararlılıkla ve proje takvimine uygun şekilde devam ettiği vurgulanan açıklamada, "15 Temmuz günü ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, siyasi ve ekonomik istikrarını hedef alan, ancak ülkesine ve demokrasine sahip çıkan aziz milletimizin canı pahasına verdiği mücadele neticesinde başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimi, hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve milleti bu süreçte demokratik düzeni ve istikrarını korumak için iradesini ve tüm gücünü ortaya koymuş ve tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir." ifadelerine de yer verildi.

Azeri enerji şirketi SOCAR'ın yüzde 58, BOTAŞ'ın yüzde 30 ve İngiliz BP'nin yüzde 12 hisseye sahip olduğu TANAP'ın toplam maliyetinin ise 9,2 milyar dolar seviyesinde olacağı hesaplanıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TANAP'tan 8 milyar metreküp gaz aktı!
  • 16.12.2020 08:58

TANAP'tan 8 milyar metreküp gaz aktı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Rekor sürede tamamladığımız TANAP'ta 3 ...

Çağ atlatacak projeler yolda!
  • 24.06.2018 11:18

Çağ atlatacak projeler yolda!

Türkiye, seçimlerin ardından enerjiden savunmaya, ulaştırmadan haberleşmeye birç ...

Enerjinin İpek Yolu TANAP açıldı
  • 13.06.2018 10:04

Enerjinin İpek Yolu TANAP açıldı

Enerjinin İpek Yolu TANAP'ta ilk gaz akışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan ...

TANAP'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
  • 12.06.2018 13:01

TANAP'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

TANAP'ın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, bugün Eskişehir' ...

'TANAP projesini 12 Haziran'da devreye alıyoruz'
  • 11.05.2018 14:52

'TANAP projesini 12 Haziran'da devreye alıyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "TANAP projesini 12 Haziran'da ...

AYB'den TANAP'a 932 milyon avro kredi
  • 16.03.2018 12:00

AYB'den TANAP'a 932 milyon avro kredi

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hatt ...