maritbet girişmaritbet
Tarihi semtte dükkanların metrekare kirası 335 dolar oldu!

Tarihi semtte dükkanların metrekare kirası 335 dolar oldu!

Taksim'de dükkanların metrekare birim kira fiyatları 335 dolara kadar yükseliyor

İstanbul'da eğlence denince akla gelen ilk semt olan Taksim, bu defa farklı bir özelliğiyle karşımıza çıkıyor. İstiklal Caddesi her gün yerli ve yabancı olmak üzere binlerce insanı ağırlarken, bölgede yer alan mağazalar da dikkat çekiyor.

Metrekare kira bedeli 335 dolar

Dünyaca ünlü markalarla birlikte efsaneleşmiş Türk lezzetlerinin yer aldığı restoranların bir arada bulunduğu İstiklal Caddesi'nde kira fiyatları dikkat çekiyor. Özellikle Taksim Meydanı ile Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölüm arasında bulunan ticari birimlerin metrekare kira bedelleri 125 dolardan başlayıp 335 dolara kadar yükseliyor. Fransız Konsolosluğu, Akbank Sanat, Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı ve Demirören AVM dikkat çeken mekanların yer aldığı bölgede yıllık kira artış oranları yüzde 15-20 seviyelerinde.

Bu caddenin değeri artıyor

Galatasaray Lisesi ile Tünel aksı arasında yer alan dükkanların metrekare kira bedelleri ise 50 dolar ile 145 dolar arasında değişiyor. Geçmiş yıllara göre hızla değerlenen bu bölgede yıllık yüzde 10-15 seviyelerinde kira artışı yaşanmakta. Bu aks içerisinde Hollanda, Rusya, İsveç gibi ülkelerin konsoloslukları ile birlikte Beyoğlu İş Merkezi, Narmanlı Han gibi değerli işhanları da yer alıyor.

İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı arasında yer alan mekanların kira bedelleri ortalama 65 dolar ile 140 dolar arasında değişiyor. Bu lokasyonda ağırlıklı olarak oteller ve cafeler bulunuyor.

Otel fiyatları dikkat çekiyor

İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden olan Beyoğlu'nda 5 yıldızlı otellerin 2014 yılında ortalama gece konaklama fiyatı 150-400 euro arasında değişiyor. Ayrıca otel fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25-30 seviyelerinde gerileme söz konusu. 4 yıldızlı otellerde fiyatları 2013'e göre artarken butik otellerde fiyatlar genel olarak 65-265 euro arasında farklılık gösteriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları nereye gidiyor?
  • 03.10.2016 10:39

İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları nereye gidiyor?

İstanbul'da alışverişin merkezlerinden Taksim İstiklal Caddesi'nde dükkanlar, yü ...

Bağdat Caddesi mi, İstiklal mi?
  • 25.11.2015 15:09

Bağdat Caddesi mi, İstiklal mi?

Bağcat Caddesi ve İstiklal Caddesi'ndeki dükkanların kiraları adeta birbiriyle y ...

Tarihi semtte dükkanların metrekare kirası 335 dolar oldu!
  • 16.10.2014 17:14

Tarihi semtte dükkanların metrekare kirası 335 dolar oldu!

Taksim'de dükkanların metrekare birim kira fiyatları 335 dolara kadar yükseliyor ...