maritbet girişmaritbet
Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!

Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş sağlığı ve güvenliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç, kadın ve dezavantajlı grupların istihdamıyla ilgili gelecek beş yıllı kapsayacak bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Gelecek dönemde iş sağlığı ve güvenliği alanında hazırladıkları kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarını uygulayacaklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Az tehlikeli iş yeri sayımız 1 milyon 100 bin civarında, tehlikeli iş yeri sayımız 310 bin civarında, çok tehlikeli iş yeri sayımız 300 bin civarında. Şimdi 1 milyon 100 bin az tehlikeli iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını 2020'ye kadar erteledik. Niye? Çünkü burası adı üzerinde az tehlikeli. Ama tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerindeki iş kazalarını ve meslek hastalıklarını minimize edecek yol haritasını başarabilmemiz için yeterli sayıda iş sağlığı ve güvenliği elemanı ve hekim görevlendirmemiz gerekiyor. Biz burada yaklaşık 600 bin iş yerini merkeze aldığımızda ciddi düzeyde hekim ihtiyacımız ile iş sağlığı ve güvenliği sertifikalı elemana ihtiyacımız var."

Müezzinoğlu, 32 bin iş yeri hekiminin bulunduğu bilgisinin yanıltıcı olduğunu belirterek, bu rakamın iş yeri hekimi sertifikalı doktor sayısını ifade ettiğini söyledi.

Türkiye'nin ciddi hekim açığının olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Az tehlikeli iş yerlerine bizim iş yeri hekimlerini angaje etmemiz, tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerindeki zafiyetimizin temel nedenini oluşturuyor. Tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde iş yeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı sayısını reel, uygulanabilir ve sonuç alabilir noktaya getirebilmek için buna ihtiyaç var. Bunun için de yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Tam aksine ölümcül iş kazaları ve meslek hastalıkları nerede buna bakalım. Bu da merkezi tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerleri. Dolayısıyla bütün dinamizmi öncelikle oraya vereceğiz. Orada yakaladığımız başarıyı, sonra süreç içerisinde yayma gayretinde olacağız." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keçeli, maliyet, ekonomi ve sürdürülebilirliğe dikkat çekti
  • 19.02.2025 14:11

Keçeli, maliyet, ekonomi ve sürdürülebilirliğe dikkat çekti

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen İNDER İnşaat Şirketleri ve Tedarikçi Firmalar ...

GYODER, iş gücü sorununa çözüm için yol haritası sundu
  • 04.02.2025 13:48

GYODER, iş gücü sorununa çözüm için yol haritası sundu

GYODER tarafından BETAM’a yaptırılan "İnşaat Sektörü ve İş Gücü Dinamikleri: Tür ...

Yüksekdağ: “Her yıl 1 milyona yakın yeni konuta ihtiyaç var”
  • 27.01.2025 10:05

Yüksekdağ: “Her yıl 1 milyona yakın yeni konuta ihtiyaç var”

MÜSİAD İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, konuta erişilebilirlik, sorunla ...

İnşaatta beklenti yılın son ayında pozitife geçti
  • 15.01.2025 15:05

İnşaatta beklenti yılın son ayında pozitife geçti

THBB, “Hazır Beton Endeksi” 2024 Aralık Ayı Raporu’nu açıkladı. Aralık ayında en ...

12 ayda inşaat malzemeleri ihracatı 28,91 milyar dolar oldu
  • 09.01.2025 14:40

12 ayda inşaat malzemeleri ihracatı 28,91 milyar dolar oldu

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ...

Bakan Kurum: "İnşaatlarımızın yüzde 100'ü Ocak 15 itibarıyla başlamış olacak"
  • 30.12.2024 13:54

Bakan Kurum: "İnşaatlarımızın yüzde 100'ü Ocak 15 itibarıyla başlamış olacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yap ...

Öne Çıkanlar