Telefon şarjı neden çabuk biter?
Akıllı telefon şarjınız çabuk mu bitiyor? Akıllı telefon şarj ömrünü yapacağınız düzenlemelerle yarım güne kadar uzatabilirsiniz.
Akıllı telefonlar çıkmadan önce her telefon tek bir şarjla günlerce veya haftalarca kullanabiliyordu. Ancak artık devir değişti. Ceplerimizde taşıdığımız akıllı telefon artık birçok bilgisayardan daha güçlü. Bu da şarjın daha hızlı bitmesini sağlıyor. Akıllı telefon kullanıcıları bundan sık sık şikayet etse de şarjı uzatmanın birçok yolu bulunuyor. Akıllı telefonlarınızı kullanırken yapacağız birkaç değişiklikle batarya ömrünüzü yarım güne kadar uzatabilmek mümkün. Duvar kağıdı rengi, ekran parlaklığı, kablosuz bağlantılar, açık olan uygulamalar ve şarj etme alışkanlıklarınız batarya ömrünü direkt olarak etkileyenler arasında. Hazırladığımız 5 maddelik rehberle akıllı telefonunuzun şarj ömrünü uzatmanız mümkün.
TELEFONUNUZUN DUVAR KAĞIDI RENGİNE DİKKAT
Birçok akıllı telefonun ekranında AMOLOED teknolojisi kullanılmaya başlandı. Bu da duvar kağıdındaki renklerin sarj ömrünü direkt etkilemesine neden oluyor. Siz de AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon sahibiyseniz, siyah ağırlıklı duvar kağıdı tercih etmeye çalışın. Çünkü AMOLED teknolojisi beyaz gibi açık renkleri verirken daha çok güç tüketirler. Ancak akıllı telefonunuzda LCD ekran teknolojisi var ise böyle bir durum söz konusu değil. Özellikle Android telefon şarj ömrünü uzatması için animasyonlu duvar kağıtlarını kullanmaması gerekiyor. Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun işlemcisini daha çok yorduğu için daha çok güç tüketmesine sahip oluyor.
OTOMATİK PARLAKLIK ŞARJINIZI BİTİRİYOR!
Şarj ömrünü etkileyen en önemli etkenlerin başında ekran parlaklığı geliyor. Bunun için en iyi çözüm ise ekran parlaklığı ayarının otomatikte bırakılması. Bunun için akıllı telefonunuzun ayarlarına girerek, ekran seçenekleri altındaki parlaklık ayarını otomatiğe getirmeniz gerekiyor. Ancak bu ayar da güneş ışığının fazla olduğu yerlerde ekrandaki görüntüleri daha zor görmenizi sağlayacak. Kısa yollarla akıllı telefonunuzun ışığını biraz yüksek bir seviyeye getirin. Fakat hava kararmaya başladıkça, özellikle akşamları bu ayarı yeniden otomatiğe getirin.
TELEFONUNUZDA KABLOSUZ BAĞLANTI KULLANIN
Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı. Kendi denemelerime göre tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün oynayabiliyor. Gereksiz yere şarj harcamamak için Bluetooth bağlantınızı açık unutmayın. Wi-Fi bağlantısının olduğu noktalarda 3G yerine mutlaka bu internet bağlantısını kullanın. Android işletim sistemli bir akıllı telefon sahibiyseniz mutlaka ‘Eşitleme / Senkronizasyon' ayalarını kapatın. Tüm bunlara ek olarak GPS'i kapatın. Sadece işinize yarayacağı zaman aktif edin.
PROGRAMLARI KAPATIN, TELEFON ŞARJINIZ UZASIN!
Akıllı telefon sahiplerinin en fazla yaptığı hatalar arasında açık tutulan ve kullanılmayan uygulamalar bulunuyor. Telefonda ne kadar uygulama varsa açık ve altta beklemesi şarj ömrünüzü olumsuz etkiliyor. iPhone sahipleri ekranın hemen altındaki ‘home' tuşuna iki kere basarak uygulamaları kapatabiliyor. Android kullanıcıları için ise program sonlandıran uygulamalar var. Ama bu uygulamaların çoğu 7 /24 kendileri çalıştığında yine şarja olumsuz etkide bulunuyor. Ancak sık sık kullandığınız uygulamaları kapatmayın. Bu uygulamaları kapattığınızda ve yeniden açtığınızda akıllı telefonunuz yeniden güç harcıyor ve şarj ömrünüz olumsuz olarak etkileniyor.
Akıllı telefonların bataryaları kullanıldıkça performansları düşüyor. Bu performanız en üst seviyede tutmak için en önemli etken akıllı telefonları şarj etmek. Şarj ömrünü uzatmak için öncelikli olarak kullanıcıların akıllı telefonlarına uygun şarj aletlerini kullanması gerekiyor. Örneğin, tabletlerde kullanılan şarj cihazını akıllı telefonlarda kullanmak şarj ömrünü kısaltan sebeplerden. Tüm mobil cihazları, şarj etmek için bataryasının tamamen boşalmasını bekleyin. Bu cihazların bataryası doluyken şarj etmek, şarj ömrünü kısaltan nedenler arasında. Ayrıca gece yatarken akıllı cihazları veya dizüstü bilgisayarları şarjda bırakmak da bataryaları bozabiliyor.
Yorum Yaz