maritbet girişmaritbet
TOBB Batman’da 16 derslikli Anadolu Lisesi yaptıracak!

TOBB Batman’da 16 derslikli Anadolu Lisesi yaptıracak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın merkezi bilgisayar sisteminin hacklendiği iddialarına ilişkin, ''Hiç bir şekilde dışarıdan Maliye Bakanlığı sistemine giriş olmadı. Merkezi bilgisayarımıza herhangi bir müdahale olmadı'' dedi

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın merkezi bilgisayar sisteminin hacklendiği iddialarına ilişkin, ''Hiç bir şekilde dışarıdan Maliye Bakanlığı sistemine giriş olmadı. Merkezi bilgisayarımıza herhangi bir müdahale olmadı'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Batman'a 16 derslikli Anadolu Lisesi öğretim binası, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu inşa ettirecek, çevre düzenlemesini ve altyapı inşaatını yaptıracak.

Lisenin yapımına ilişkin protokolün imza törenine Maliye Bakanı Şimşek de katıldı.

Bakan Şimşek, toplantıda eğitimi önceliklendirdiklerini belirterek, bundan 10 yıl önce Türkiye bütçesinin yaklaşık 9,4'ünün eğitime ayrıldığını, şu anda 2013 bütçesinin gündemde olduğunu, bu oranı yüzde 17'ye çıkardıklarını ifade etti.

Eğitime 10 yıl önce 11,3 milyar lira ayrılırken, şu anda eğitim bütçesini 68 milyar liranın üzerine çıkardıklarına dikkati çeken Şimşek, ''Gelecek sene belki 70 milyar lirayı aşar'' dedi.

Şimşek, bu çabalara rağmen, Batman'da derslik açığı konusunda katedilmesi gereken yol olduğunu belirterek, Batman'da ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 39'dan 24'e düşürdüklerini bildirdi.

TOBB'un çok hayırlı bir işe imza attığını dile getiren Şimşek, ''Eğitim bizim geleceğimizdir'' dedi.

Batman'a 2. Organize Sanayi Bölgesi

Şimşek, Batman'da teşviklerin getirdiği yatırımlara, eğitim kalitesinin yükselmesiyle beşeri sermaye imkanlarını sunabildiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Batman'ın altyapısı var. Büyük teşvikler var. Eğitilmiş insan var. Geriye bir tek Batman'ın huzura ihtiyacı kalıyor. Batman çok hızlı bir şekilde bölgede yıldızlaşma potansiyeline sahip. O yönde de gidiyor. Bundan 10 yıl önce Batman'ın 500-600 bin dolar civarında ihracatı vardı. İnşallah belki bu sene 100 milyon dolara doğru çıkacak. Ama bu yetmez. Ben çok hızlı bir şekilde milyar dolarları aşabileceğine inanıyorum. Çünkü organize sanayi bölgesi doldu, burayı büyüttük. Şimdi esas ikinci büyük organize sanayi bölgesi üzerine çalışıyoruz. Çalışmaları başlattık. Belki 5-6 milyon metrekarelik bir alana bakacağız. Ben inanıyorum ki; Batman, Gaziantep'ten sonra çok ciddi bir noktaya gelecek. Ama bu, bir yandan bizim iş aleminin önünü açmamızdan, bir yandan da Batmanlı hemşehrilerimin oradaki huzura barışa sahip çıkmalarından geçiyor.''

Bakan Şimşek, Türkiye'nin petrolü olmadığını, ama Türkiye'nin güçlü beşeri sermayesi olduğunu belirterek, 17 milyon ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi bulunduğunu, onların geleceğine yatırım yaptıklarını bildirdi.

Şimşek, bir gazetecinin bakanlığın merkezi bilgisayar sisteminin hacklendiği iddialarına ilişkin sorusu üzerine, hacklenmenin söz konusu olmadığını vurguladı. Şimşek, ''Hiç bir şekilde dışarıdan Maliye Bakanlığı sistemine giriş olmadı. Merkezi bilgisayarımıza herhangi bir müdahale olmadı'' dedi.

Merve Özlem Çakır - Necip Fazıl Çelik-AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"
  • 10.03.2018 11:17

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özel se ...

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"
  • 06.03.2018 14:58

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir-İs ...

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"
  • 25.03.2021 16:48

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"

İçişleri Bakanlığı ile TOBB, TZOB ve TİSK arasında "Afet Eğitim İş birliği Proto ...

TOBB, Nevşehir Ürgüp'te okul yaptırıyor!
  • 06.02.2021 17:52

TOBB, Nevşehir Ürgüp'te okul yaptırıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Nevşehir'in Ürgüp ilçesine yaptırıl ...