maritbet girişmaritbet
Üçüncü Havalimanı, Varyap imzasıyla hayat bulabilir!

Üçüncü Havalimanı, Varyap imzasıyla hayat bulabilir!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılması planlanan 3. havaalanı ihale dosyasının hazırlanmak üzere olduğunu belirterek, şartnamenin yatırımcılara cazip hale getirileceğini söyledi

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılması planlanan 3. havaalanı ihale dosyasının hazırlanmak üzere olduğunu belirterek, şartnamenin yatırımcılara cazip hale getirileceğini söyledi. Yıldırım, "Hangi havaalanına ne kadar trafik yönlendireceğimizi planlıyoruz. Bunun hesaplarını yapıp, düzenleme yapacağız. Mevcut işletmeci mağdur olmayacak, yeni havaalanını işletecek yatırıma için de işin cazip olmasına özen göstereceğiz" dedi.

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Yıldırım, 3. havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, havaalanının ihale dosyasının hazırlıklarına başlandığım söyledi. Mevcut havaalanı ile işletmeye alınacak havaalanının durumunun net olarak tanımlanacağını kaydeden Yıldırım, belirsiz bir hususun olmayacağını vurguladı. Yeni havaalanındaki şartların ve eski havaalanının akıbetinin belli olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bunların hapsi belirgin bir şekilde netleşecek. Şu anda bir belirsizlik yok. Gün ışığına çıkarmadık sadece. Nereye ne kadar trafik yönlendireceğimizin hesaplarını yapıp, düzenleyeceğiz. 3 havaalanı da faal olacak. Birkaç alternatif var. Yakında değerlendireceğiz" diye konuştu.

Mevcut işletmecinin sözleşmesinin gerektirdiği şekilde mağdur edilmeden düzenleme yapılacağına dikkat çeken Bakan Yıldırım, yeni havaalanına girecek olanlar için de işin cazip olmaya devam etmesi gerektiğini, bu dengeyi kuracaklarım söyledi.

Yıldırım, Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havaalanı'na ikinci pistin yapılacağını aktardı.

2016'da hizmete girecek İlk etabının 2016 yılında açılması beklenen 3. havalimanının ihalesinin yıl sonuna kadar yapılması hedefleniyor. Yaklaşık 10 milyar liralık maliyetli üçüncü havalimanının Atatürk Havalimanındaki sıkışıklığı ve yükü hafifletmesi ve artan yolcu yükünü alması bekleniyor. İhaleyle TAV Havalimanları Holding, Alarko Holding, Varyap, Limak ilgileniyor. Bu şirketlerin konsorsiyum kurmak üzere yabancı şirketlerle de görüşme halinde oldukları belirtiliyor. Üçüncü Havalimanının İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzeyinde yapılması planlanıyor. Atatürk Havalimanının yıllık kapasitesi yaklaşık 50 milyon yolcu. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen'in kapasitesi ise yaklaşık 25 milyon civarında.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!
  • 10.12.2016 12:53

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!

Türk Lirası kullanma çağrısına uyan Varyap, tüm projelerinde dövizini bozdurup g ...

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!
  • 13.01.2012 16:48

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin ilk projesi Metropol İstanbul’u hayata geçiriyor. ...

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI
  • 13.01.2012 09:41

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI

Varyap, GAP İnşaat , Emlak Konut ve TOKİ ortak girişimi ile hayata geçirilen Met ...

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor
  • 05.01.2012 17:24

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor

Varyap tarafından Pendik'te hayata geçirilen Varyap Plaza projesinin detayları a ...

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında
  • 21.12.2011 18:21

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında

Pendik'te inşa edilen Varyap Plaza'nın basın lansmanı yoğun ilgi gördü ...

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler
  • 04.08.2014 10:49

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler

24 adet ultra lüks malikaneden oluşan Varyap Elements projesi Bodrum Yalıkavak'd ...