Üst geçidi evinin içerisi göründüğü için mahkemeye verdi
Sebahat Taşyürek, D-100 karayolu üzerindeki üst geçitte yürüyen insanların evinin içini gördüğünü savunarak, üst geçitin yıkılması için dava açtı.
Kocaeli İdare Mahkemesi, üst geçitin yıkılmasına karar verirken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran iki mahalleyi birbirine bağlayan üst geçitin yıkılmaması için aileyi ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.
Karayolları, D-100 karayolu üzerinde Körfez Yeni Yalı ile Barbaros mahallelerini bağlayan üst geçiti 2012 yılında yaptı. Yeni Yalı Mahallesi'nde oturan Sebahat Taşyürek, evinin hemen yanında bulunan üst geçitten 3 katlı evinin ve yatak odalarının içinin gözüktüğünü, evde rahat yaşamadıklarını iddia ederek, 2013 yılında davacı oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi, üst geçitin yıkılmasına karar vererek, geçitin evden uzak bir alana yapılmasını kararlaştırdı.
Yeniyalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan üst geçitin yıkılacağını öğrenenler, duruma tepki gösterdi.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise ev sahibi ile görüşeceklerini belirterek, "Barbaros ile Yeniyalı mahallelerini bağlayan üst geçit ile ilgili bir vatandaşımızın yargıya gitmesi neticesinde yargı tarafından üst geçitin yıkılması kararı alınmıştır. Bu kararın uygulanması noktasında biz bir haftalık süre talep ettik. Bu konuda Karayolları uygun gördü talebimizi ve bu şekilde yıkım bir hafta durduruldu. Biz davacı vatandaşımızla görüşmeler yapacağız. Ümit ediyorum ki vatandaşımızın ihtiyacı olan bu üst geçit yıkımı durdurulur. Olmaması halinde alternatif yerler bakılacaktır. Biz halkımızı mağdur etmedik ve etmeyeceğiz. Ortak noktada buluşacağımıza inanıyorum. Vatandaşımızın bir ihtiyacı olan bir üst geçitin yıkılmasından bir menfaati olmadığını görecektir. Aklın yolu birdir diyorum ve mutlaka makul bir noktada buluşacağız" dedi.
28 BİN KİŞİYE HİTAP EDEN BİR ÜST GEÇİT
İki mahalleyi birbirine bağlayan bir üst geçitin yıkılmasını istemediklerini söyleyen Yeni Yalı Mahallesi Muhtarı Yusuf Yanar, "İki mahalle arasında 28 bin kişiye hitap ediyor. Burada çocuklarımızın okula gitmesini, vatandaşlarımızın işlerine gitmesini sağlıyor. Bu köprü yıkıldığı zaman iki mahallenin ulaşımı kesilecek. Karayolları'ndan bir hafta müsaade istendi bu işin hallolması için. Şu anda uzlaşma sürecini bekliyoruz. İnşallah bir an önce bu işe bir çözüm yolu bulunur" diye konuştu.
EVİNİN İÇERİSİNİN GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN MAHKEMEYE VERMİŞ
Sebahat Taşyürek'in evinin içinin göründüğü ve bu nedenle de köprünün yıkılması için mahkemeye başvurduğunu söyleyen Barbaros Mahallesi Muhtarı Ramazan Gündoğdu ise "Üst geçitin yıkılmasıyla ilgili Sebahat Taşyürek mahkemeye vermiştir. Evinin pencerelerini açamadığını, evinin içerisinin göründüğü için ve üst geçit ile evinin arasındaki mesafe çok yakın olduğu için mahkemeye başvurdu. Yargı da üst geçitin kaldırılması yönünde karar verdi. Karayolları'ndan gelen görevliler üst geçitin kaldırılacağını söyledi."
MAHALLE SAKİNLERİ YIKILMASINI İSTEMİYOR
Yeni Yalı Mahallesi sakinlerinden Rahmi Karabay üst geçitin yıkılmasına karşı çıkacaklarını belirterek, "Mahalle sakinleri olarak bu üst geçitin yıkılmasını istemiyoruz. Vatandaşlar olarak direneceğiz ve bu üst geçiti yıktırmayacağız. Bazı kişilerin şahsi işleri için üst geçit yıkılmak isteniyor. Mahkeme kararı olmasına rağmen vatandaş olarak biz direnceğiz" diye konuştu.
Yoğun olarak kullanılan üst geçitin yıkılmasının yanlış olduğunu söyleyen çevredeki esnaftan Murat Tezer, "Bir çok vatandaş bu üst geçiti kullanarak karşıdan karşıya geçiyor. İki yakayı bağlayan bu üst geçitten başka geçiş şansımız yok. Daha öncesinde de geçtiğimiz yıllarda da ölümlü kazalar, yaralamalı kazalar oldu. Birçok insan buradaki kaza nedeniyle sakat kaldı. Biz hiçbir şekilde bu üst geçitin yıkılmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Taşyürek Ailesi ise konu ile ilgili olarak açıklamada bulunmadı.
Sabah
Yorum Yaz