maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu: Bu yıl 8 bin 592 hektar alan yandı!

Veysel Eroğlu: Bu yıl 8 bin 592 hektar alan yandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl 2 bin 274 adet yangının meydana geldiğini, bu yangınlarda 8 bin 592 hektar alanın yandığını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl 2 bin 274 adet yangının meydana geldiğini, bu yangınlarda 8 bin 592 hektar alanın yandığını söyledi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay'ı ziyaret etti. Eroğlu, ziyaret sırasında, gazetecilerin 2013 yılında meydana gelen orman yangınları miktarındaki sorusu üzerine, 27 Ağustos 2013 saat 09.00'a kadar 2 bin 274 adet yangının çıktığını kaydetti. Bu sene sıcaklıkların çok fazla olduğunu aktaran Eroğlu, hava sıcaklıklarının geçen yıla göre ortalamalarda 1-1,5 derece arttığını belirtti.

Nem muhtevasının da düşüklüğüne bağlı olarak rüzgar durumu sebebiyle yangınların sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu ben gururla ifade ediyorum. Yanan alanlarda çok büyük bir artış yok. Yangın sayısı fazla ancak yanan alanlar fazla değil. Şu ana kadar 8 bin 592 hektar alan yandı. Türkiye, yılda ortalama 10 bin hektar civarında yangın görüyor. Geçmişte bu yanan alanların miktarı çok fazlaydı ama biz çok büyük bir teknoloji kurmak suretiyle yangınlara çok kısa sürede müdahale ediyoruz. Hızlı bir müdahale, yangınların büyümesini engelliyor. Yangın başına yanan alan miktarı çok düşük. Yaklaşık 3-3,5 hektar civarında. Bir yangın çıktığında en fazla 35 dönüm kadar bir alan yanıyor."

Yangınların ekonomik olarak da kaybının olduğuna vurgu yapan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili yıl sonunda bir çalışma yapacağız, şu anda ekonomik kaybını söylemek mümkün değil. Fakat biz yılda 300-400 milyon liralık yangınla mücadele için masraf yapıyoruz. Hava araçları, arazözler, personel ve yangında söndürmeyle ilgili gerekli malzemelerin yıllık harcaması 300-400 milyon liraya kadar çıkıyor. Yanan alanları ağaçlandırıyoruz. Yanan alanların tamamı yanmadığı için satmak, değerlendirmek mümkün. Diğer ülkelere göre bizde yanan alan miktarı çok düşük. Son 20 yılda yanan alanların ortalaması binde 4 civarında. Ama diğer ülkelerde Fransa'da yüzde 4-6, Portekiz'de yüzde 33'ü yanmış. En düşüğü bizde. Orman teşkilatı çok güçlü, fedakar bir teşkilatımız var. Çok ciddi eğitim veren tesislerimiz var. Antalya'da yangınla mücadelede eğitim veriyoruz. Hatta yurtdışından gelenleri dahi eğitiyoruz."

Mühimmat deposunun taşınması

Eroğlu, 5 Eylül 2012'de patlama meydana gelen Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunun taşınma çalışmaları yönündeki soru üzerine de şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ile bunun başka bir yere taşınmasını görüşüyoruz. Eğer siz gerekli tesisleri kurarsanız TOKİ marifetiyle, biz burayı taşırız şeklinde karşılıklı görüşmemiz olmuştu. Silahlı kuvvetlerimiz buna hazır. Şu an TOKİ ile görüşülüyor. Bir karar verceğiz. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Arkadaşlar endişe etmesin. Etrafında gerekli tedbirler alınıyor, daha hassas davralanılıyor. Neticede bunları başka bir yere taşımak daha uygun olabilir. Artık orası şehir içinde kaldığı için taşınması uygun olabilir. Bizim de kanaatimiz o yönde, zaman içinde gerçekleşebilir. Ben konuyu takip ediyorum. İnşallah hayırla neticelenir."  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...