Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Akçansa ile yükseldi
Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, ”Boğaz’ın zorlu koşullarına karşı bu proje için özel beton ürettik.” dedi.
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul: “Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmış bir topluluk olarak, bu büyük projenin içinde yer almaktan dolayı oldukça gururluyuz.”
Sabancı Holding ve Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1.408 metre açıklığıyla üzerinden raylı sistem geçen dünyanın en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için; Betonsa markasıyla geliştirilen özel ürünle Türkiye'nin geleceğine önemli bir yatırım yaptı. Akçansa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Betonsa markasıyla bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip ve asırlarca kullanılacak özel ürün üretti. Akçansa'nın AR-GE gücüyle yarattığı özel ürünler kullanılarak inşa edilen dünyanın en yüksek betonarme asma köprüsü için, 1,5 milyon metreküp hazır beton üretimi gerçekleştirildi.
Umut Zenar
322 metreyi aşan ayak yüksekliğiyle aynı zamanda dünyanın en yüksek betonarme asma köprüsü ünvanını da alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, Akçansa Büyükçekmece Fabrikası'nda uzun yıllara dayanan deneyim ve AR-GE gücüne dayanarak proje ihtiyaçlarına özel üretilen çimento ile çevresel etkilere karşı yüksek dayanıklı beton üretildi. 100+Beton, özel olarak üretilmiş beton hatları ve yüksek basınçlı sabit beton pompaları ile tek noktadan sevk edildi.
Kurtul: “Dünyadaki örnek operasyonlardan biri”
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türkiye'nin Sabancı'sı olarak ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmış bir topluluk olarak, bu büyük projenin içinde yer almaktan ve Akçansa şirketimizle imza atmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Betonsa'nın bu önemli proje için özel olarak tasarladığı ve hazır beton tesislerinde ürettiği ürünle ve yürüttüğü operasyonla hem dünyada hem de Türkiye'de örnek olacak bir projeye imza atmış olduk. Emeği geçen herkesi kutluyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Zenar: “Zamana karşı yarıştık, başardık!”
Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar da Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 150 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve ihtiyaçlara yönelik beton üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Projeye özel olarak tasarlanan, beş hazır beton tesisinde taze beton sıcaklığı, buz ve ısıtma ünitelerinin yardımıyla mevsim şartları ne olursa olsun korunmuştur. Yönettiğimiz bu operasyon, dünyadaki örnek uygulamalar arasında yerini aldı. Boğaz'ın zorlu koşulları altında zamana karşı yarışılan bu projede kazandığımız büyük tecrübenin hem ülkemizde hem de dünyada yüksek yapıların yapılması noktasında inşaat sektörü adına yeni ufuklar açtığına inanıyoruz. Rekor sürede inşa edilen bu büyük projenin tedarikçisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Öte yandan Betonsa Garipçe Hazır Beton Tesisi, bu operasyon sırasında kurduğu İSG odaklı çalışma sistemleri ve özel uygulamaları sayesinde kaydettiği ‘sıfır iş kazası' başarısıyla, HeidelbergCement Grubu'nun dünyadaki 625 tesisi arasından birinci seçilerek, İş Sağlığı ve Güvenliği Büyük Ödülü'nü almaya hak kazandı.
Yorum Yaz